reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2018

Witam, termin na Wrzesień. Odebrałam wyniki z badań prenatalnych. Zespół Downa 1:180. Ktoś miał podobny, albo zna opinię. Czy robiłyście amniopunkcję?

Cześć :) tez jestem nowa, ale witam [emoji255]

Mi wyszło 1:236
Wciąż się gryzę czy robić bo się boje uszkodzenia dziecka a co gorsza utraty
Ponoć to 1:100 czyli więcej już nasza na uszkodzenie dzidzi niż na to ze urodzi się chore.
Mam mętlik bo Noe mamy zgodności zdań w domu, a lekarz to jakiś maniak i twierdzi ze „ muszę”
Jestem w kropce
A ty co sądzisz???

w4sqs65g3vslh41s.png

reklama

Ponoć to 1:100 czyli więcej już nasza na uszkodzenie dzidzi niż na to ze urodzi się chore.
Mam mętlik bo Noe mamy zgodności zdań w domu, a lekarz to jakiś maniak i twierdzi ze „ muszę”
Jestem w kropce
A ty co sądzisz???

w4sqs65g3vslh41s.png
Moja gin zaleca zrobienie amniopunkcji jeśli wynik wychodzi poniżej 1:300.

Jestem w kropce
A ty co sądzisz???

w4sqs65g3vslh41s.png

Są jeszcze testy nifty kosztują 2000 zł ale są całkowicie bezpieczne, określają wieje spraw . Wynik da Ci spokój, a za ten to warto zapłacić myśle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom

P.S. piszesz że aktualnie jesteś w Wawie. Polecam IP na Karowej.
Dziekuje za rade. Jesli mi nie przejdzie to albo dzisiaj albo jutro pojade. Moze wbije sie do mojej na wizyte, albo na IP pojade. Ja sie po prostu boje strasznie szpitali... Wlasnie rozmawialam z kolezanka, ktora dwa razy byla na IP na Madalinskiego i jest zachwycona opieka (sprawa nieciazowa) i tez mnie przekonywala, zebym sie nie bala jechac. Wiec albo moja lekarka jutro albo pojade do szpitala. Ja niestety nie mam bezposredniego kontaktu do lekarki. Musze dzwonic do przychodni (prywatnej). Czy wiesz jak jest w Bielanskim?-tu mam najblizej.

Są jeszcze testy nifty kosztują 2000 zł ale są całkowicie bezpieczne, określają wieje spraw . Wynik da Ci spokój, a za ten to warto zapłacić myśle.

Napisane na iPhone w aplikacji Forum BabyBoom
Ja robilam Nifty, ale mialam ryzyko 1:500 (zrobilam badanie bo chcialam miec wiekszy spokoj). Przy wyniku ponizej 1:300 zalecana jest amniopunkcja jako badanie rozstrzygajace. Jednak jesli nie chcesz robic amnio to badanie Nifty, Harmony jest bardzo czule. Zwykle przychodnie robiace testy wolnego DNA plodu w krwi matki oferuja konsultacje z genetykiem i na rozmowie z nim mozesz wiele sie dowiedziec. Ja takie badanie robilam w Genomed w W-wie, badanie poprzedzala godzinna wizyta u genetyka. Wiele mi wyjasnila, takze o wynikach falszywie dodatnich i falszywie ujemnych testu pappa. Juz po samej rozmowie bylam spokojniejsza.
Na forum jest tez watek o amniopunkcji gdzie duzo sie mozna dowiedziec od dziewczyn, ktore ja mialy. W bardzo wielu przypadkach wszystko jest dobrze.

Dziekuje za rade. Jesli mi nie przejdzie to albo dzisiaj albo jutro pojade. Moze wbije sie do mojej na wizyte, albo na IP pojade. Ja sie po prostu boje strasznie szpitali... Wlasnie rozmawialam z kolezanka, ktora dwa razy byla na IP na Madalinskiego i jest zachwycona opieka (sprawa nieciazowa) i tez mnie przekonywala, zebym sie nie bala jechac. Wiec albo moja lekarka jutro albo pojade do szpitala. Ja niestety nie mam bezposredniego kontaktu do lekarki. Musze dzwonic do przychodni (prywatnej). Czy wiesz jak jest w Bielanskim?-tu mam najblizej.
Ja to właśnie Madalińskiego i Karowa. Karowa tylko dlatego że ma za...stą neonatologię i opiekę prenatalną. Na Madalińskiego mam najbliżej tam 7 lat temu rodziłam ale trafiłam w IP na s...syna nie lekarza, więc mam uraz.
Też nienawidzę szpitali wręcz mam fobię ale jak mus to mus. Co do Bielańskiego nie mam zielonego pojęcia.

Jestem w kropce
A ty co sądzisz???

w4sqs65g3vslh41s.png
Nic nie musisz, tu chodzi bardziej o to czy w razie choroby będziesz chciala usunąć, twoja tylko decyzja

reklama
Do góry