reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
No dziewczynki gratuluję bobasków.

milusia83 - jak tak poczytałam o Twoich skurczach to mi trochę moje przypominają.
Wczorajszy fałszywy alarm znów się zaczął uspokajać koło 3 w nocy. Kąpiel nie pomogła :no: dopiero jak wzięłam apap i nospe to odleciałam i zasnęłam, a do 7 budziłam się tylko 3 razy na mocniejszy skurcz.
Dziś skurcze są ale sporadycznie. Spać nie mogę bo młoda szaleje - odbija sobie wczorajszy dzień i skacze mi po brzuchu na maska. Uciska mi gdzieś na dole nerw bo jak tylko tam przydusi mam tiki w prawej nodze (podskakuje mi).
Chłopaki smacznie śpią a ja jakaś taka rozbita wewnętrznie i te skoczki - spać nie mogę.
Synowi od trzech dni śnią się koszmary - budzi się i mówi że mu się śniło, że jak mam wróci z dzidziusiem to już nie będzie dla niego miejsca. Biedny ma schizę ale staram się tłumaczyć i tulić jak tylko mogę.

Spakowałam się wreszcie. Tylko jeszcze jutro dopakuję do torby jakiś prezent dla młodego co by z torby wyciągnąć po powrocie jako upominek od siostry. Myślę, że zrobi mu się przyjemnie i dobrze będzie kojarzyć.

Dziś miałam imieninki, ale prawie je przespałam. Jak rodzice wpadli o 16 to nawet nie wiedziałam, która godzina. M ma też we wrześniu więc jak młoda się wykluje to będą trzy wrześniowe imprezki. :-D

W pierwszej ciąży jakoś to wszystko było bardziej poukładane i jasne z tą końcówką. Dwa tyg przed terminem dostałam konkretnych przepowiadających, odszedł czop w całości i z rozwarciem te dwa tyg na 1 cm chodziłam. Jak się skurcze porodowe zaczęły to czułam wyraźną różnicę. A teraz jakieś cyrki z tymi skurczami.
Brzuch mi dalej rośnie. Jak przez cały ten okres ładnie się trzymał tak teraz ma już 120cm i piękne czerwone rozstępy wokół pępka. Przed o przodu strasznie. Z synem bardziej miałam oponkę na boki rozlaną i rozstępy właśnie tylko nad biodrami i na dole brzucha. Swędzi mnie skóra i żadne dziady do smarowania nie pomagają. I po co było wklepywać to wszystko? skoro i tak na koniec pięknie popękałam...
Ehhh może dziś zasnę w końcu...

Dziewczyny ale jestem zla. Pojechalam, zostawili mnie na oddziale. Porodu na razie nie ma. To byly przepowiadajace. Jakbym wiedziala to bym w domu zostala. A co ja tu teraz bede robic? Polozna powiedziala ze moze sie rozkreci, ale ja szczerze watpie, bo wszystko sie wycisza...:mad:

Tulka ale takich rzeczy nie przewidzisz...mi polozna mowila ze jak prysznic nie wycisza to jest to... mam nadzieje ze akcja sie szybko u Ciebie rozkreci !! Trzymam mocno kciuki

Dziewczyny rodzę! Wody mi odeszły o 3 i już leżę na porodowce. Skurcze nieregularne ale mniej niż 10 minut, rozwarcie na 1 cm tylko. Na dziś mam termin porodu, ale Michałek jest punktualny :-) trzymajcie kciuki żeby wszystko było ok. Któraś rodzi dziś ze mną?

Tulka miallam to samo dlatego wypisalam siee na wlasne zadanie, bo nie ma nic gorszego jak leezec na patalogi ciazy i czekac na porod.

Olasec super czekamy na nowego maluszka ;)

Olasec ja sie pisze. Cala noc nie przespana. Skurcze co4 minuty. Jak dla mnie dosc silne. Sluz z krwia mnie zalewa, ale wody nie poszly. Rozwarcie tylkona palec. Zobaczymy co dalej.

Olasec a za Ciebie kochans trzymam kciuki&&&

Dziewczyny powodzenia! Żeby poszło szybko i sprawnie.
Ja mam dzisiaj ktg na 8 miałam się wstawić jak nie urodze do niedzieli. Objawy porodu znikły tylko ból okresowy został i ucisk na dole brzucha. Brzuch mi się bardzo obniżył sięga do wysokości lekko nad pepkiem. Mam już dość tego czekania.

reklama
Do góry