reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny dzięki za rady w internecie nie czytam o tych bakteriach tam żywcem są opinie ze urodzić za wcześnie przez to można. Kupię dzisiaj ta żurawine ile tak mniej więcej dziennie trzeba zjeść żeby chociaż trochę pomogło? Teraz akurat jestem w drodze do mamy. Zapisze się do internIsty niech chociaż zobaczy czy trzeba zastosować leki. Wizyta u mojego lekarza dopiero w czwartek późnym popołudniem.

reklama
Kaha91 ja kupiłam identyczne łóżeczko :-) też z żyrafką + materacyk lateksowy.

Po mału już wszystko kompletujemy :-)

Kurcze ja to jednak jestem młot. Jesteśmy w hotelu od wczoraj bo dziś mamy wesele kolegi i nad ranem tak cwierkały ptaki, że wstałam zamknąć okno i patrze a na szybie coś jest w sensie wydawało mi się, że to jakiś zaskroniec albo jaszczurka i panika. Tak się zestresowałam, że może już jakiś gad jest w pokoju,że spać nie mogłam i mały też chyba czuł mój lęk bo kopał bardzo a rano okazało się, że to uszczelka od okna wisi:-D

Milusia ja mieszkam 6 km od Wieliczki :-) ale od wczoraj jestem w okolicach Żar. Ty to się najeździsz po Polsce.

Lady Agnes kupiłam gryka-pianka-kokos dużo dziewczyn tutaj go polecało:)

Anula09 trzymaj się! już do końca zostało nie wiele. :*

pycia17 spokojnie, pewnie przepisze Ci leki i wszystko będzie w porządku:) ja zowu brałam antybiotyk bo się zapalenie pęcherza przyplątało ale lekarz powiedział że nie ma powodu do zmartwień bo to częste

milusia83 a jak Ci się sprawdzała ta ingelsina jesteś zadowolona? bo ja o takiej spacerówce właśnie myślę na wiosnę :)
qinny ładny :) i faktycznie okazja Ci się trafiła:) na pewno go potem sprzedasz :)

wczoraj jak się kładłam to nogi znowu jak balony.. chodzenie dało się we znaki :) całe szczęście przeleżałam popołudnie i brzuch przestał boleć. :)
nie wiem jak Wy ale już zaczynam mieć problem z goleniem "bożeny" :D
już wciąganie brzucha nie pomaga a na czuja to tak średnio :D

pycia na spokojnie. Pomyśl sobie że ja od początku ciąży miałam 1500-2000 bakterii. Brałam furoxin i po 3 tygodniach 141. Suplement z żurawiną i pokrzywą. W gemini ok 15 zł za 60 tabletek. Jest jeszcze wersja "plus" z bakteriami kwasu mlekowego, w kapsułkach, ale nie pamiętam jak to cenowo wyglądało.... Dużo pij, cytryna, truskawki i będzie dobrze :)

Dziewczyny, padłam wczoraj i do tej pory się podnieść z wrażenia nie mogę. P pojechał do rodziców, wywiózł wszystko co nam niepotrzebne, przywiózł cięzki sprzęt sprzątający, w końcu za tydzień przeprowadzka <nareszcie>. Jego rodzice oczywiście czemu ja nie przyjechałam <no chyba logiczne dlaczego nie> bo oni by chcieli zobaczyć czy już bardzo urosłam <mam swoje 170cm wzrostu i nic się w tej kwestii nie zmieni> i czy ja się na pewno dobrze czuję, czy z Jasiem w porządku.... I dostałam wielką torbę smykowych ciuszków <bo wyprzedaż była, a to wszystko takie piękne>, nie powiem, miłe, ciekawe tylko na jak długo takie zachowanie z ich strony....

Jutro migowy, Już mnie ręce bolą od tego ciągłego powtarzania....

pycia17 też miałam jakieś bakterie moja gin mi przepisała UROSEPT ziołowe bez recepty, brałam po dwie tabletki rano i wieczorem potem tylko wieczorem i po problemie. Także nie martw się, ale do lekarza idź bo lepiej iść niż się martwić, ewentualnie posiew moczu możesz zrobić o przynajmniej będziesz wiedziała jakie bakterie i czym je najlepiej leczyć.

Ja też z tych zakażonych jak byłam na wizycie moja gin powiedziała mi że mam jakiś stan zapalny i pytała czy czuje dyskomfort, swędzenie itp no więc nie czułam więc przepisała Macmiror 500. Wróciłam do domu na drugi dzień stan zapalny się rozkręcił ...No więc brałam ten Macmiror, ale jakieś super poprawy nie czuję, teraz biorę lactovaginal cholera pewnie znowu jakieś leki dostanę. Te stany zapalane mnie już wkurzają drugi raz już mam oby do konca nic więcej się nie przyplątało.

Witam i ja
Dzisiaj minimalna poprawa z samopoczuciem, katar zaczął schodzić, ale kaszle mnie na mokro jak starego konia, małego też.M poszedł do pracy z katarem, a od godziny jest u mamusi. Ja mu nie bronię jeździć, ale cholera w ogóle nie pomyśli, żeby mi przy małym pomóc skoro jestem chora i na prawdę, jak na mnie, ciężko to przechodzę. A jak pytam kiedy wróci, to słyszę tylko "nie wiem". Ale niech on tylko się rozchoruje, już ja tego dopilnuję, żeby mały po nim skakał, jak po mnie i będę mieć wywalone na wszystko. Też ma w nosie, że może bratową zarazić, a ona w 4 miesiącu, że mają 11miesięczne dziecko, no serio brak wyobraźni!
Pycia- głowa do góry, dużo dziewczyn tu ma problem z bakteriami w moczu. Idź w pn do rodzinnego i niech Ci zerknie na wyniki, może coś poradzi. Lub zadzwoń do swojego gina
Dziewczyny szpitalne, jak się czujecie? Wytrzymujecie jakoś?
Jak cukrzyki? dajecie rade?
Jak tam humory? Mi powoli wraca, ale jak sobie pomyślę o tym moim chłopie, to od razu mi wraca do stanu poniżej morza :confused2: miłej soboty!

Witam się sobotnio :-)

Ja juz po usg, później opiszę w wątku wizyt co i jak. Najważniejsze, że się uspokoilam i nie jest źle ;-) mam tez pierwsze zdjęcie Filipa w 3 d :-)

Anula, no niestety będę leżeć, ale wcześniej musze jeszcze ogarnąć poradnie dla cukrzyków, wiec u mnie sytuacja jak u Ciebie. Juz się boje tego mierzenia cukru :-/

Pycia ja tez ostatnio miałam infekcje, brałam furagine i po bakteriach ;-) przed wizytą możesz pić wodę z cytryna, brać zuravit albo wcinać zurawinke ;-) dobrze tez żebyś zrobiła posiew moczu żeby wiedzieć co to za bakteria i jakie antybiotyki ja wybija :-)

Milusia co do pogody masz zupełna rację - całe lato mogłoby takie być ;-)

Olasec znając mnie ja też bym tam widziała jakiegoś gada a nie uszczelkę ;-) dobrze ze się okazało jednak ze to nic groznego ;-)

Kaha ja też będę brała taki materac, znalazłam fajne łóżeczko białe z drzewa bukowego i tez z zyrafka plus materac gryka pianka kokos za 260 zł ;-)

Klaudixxon współczuję infekcji...

Jolka zdrowka życzę.

Pozdrawiam wszystkie mamuśki :-)

Lady Agnes super że z dzidzią ok i zazdroszczę pamiątki z 3d. Bedziemy sie dopingować bo termin z tego co kojarzę mamy ten sam ;)
Ja leze czytam forum, czytam Charaktery, czasem na kompie cos robię bo szefowa mi na zwolnieniu dorzuciła seminarzystów - przysyłają swoje drętwe magisterki :/ a czasem któryś nawet w domu odwiedza - obudzili sie ma koniec a od lutego goniłam (a propos narzekań na uczelnie z drugiej strony wyglada podobnie ;) ). Jakies dane do badań zbieram, szaleje na zakupach internetowych .... Ot taka perspektywa jeszcze przez ok 10 tyg. ;))

Ostatnia edycja:
Witajcie. ja leżę w szpitalu robią mi ten profil cukru a w poniedziałek konsultacja z diabetologiem czyli dietę i kłucie się do pomiaru:) w sumie to ten cukier różny wychodzi zależy co zjem na szpitalnym jedzeniu to byłby dobry tylko ta porcja mało konkretną żeby się najeść więc dojadam i godzinę po posiłku to tak Około 140 jest. Nie wiem'czy on dobry czy nie a jak u Was "słodkie" dziewczyny wygląda cukier po posiłku?

reklama
Malina norma do 120 po posiłku. Ja zaczęłam ostatnio troche przekraczać mimo diety wiec pewnie oprócz nocnej dostanę tez dzienna insulinę :(

Do góry