reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
maggie2205

Wypowiem się odnośnie leków na alergię, ponieważ całą ciążę alergii nie miałam i cieszyłam się, że chyba ciąża działa na mnie zbawiennie aż szlak mnie nie trafił i się nie okazało, że mam atak astmy i leki na alergię muszę brać....

Ogólnie mój alergolog u którego byłam przepisał mi Zyrtec 1 tabletkę na noc - powiedział, że mam kupić Zyrtec a nie jakieś zamienniki ponieważ tylko Zyrtec ma potwierdzone badania kliniczne a inne zamienniki nie. Więc chyba wie co mówi.

Do tego dostałam do nosa Rhinocort, do oczu cusicrom i objawy alergii zniknęły, ale nie hasam po parkach siedzę w domu żeby nie wdychać tych zasranych pyłków.

Do tego dostałam jakieś cudo na astmę, lekarz mi powiedział, że to co dostałam nie wpłynie na dziecko ale mam unikać alergenów bo mocniejsze leki już wpłyną na dzidzie (dwa w tym tygodniu ciąży już mniej leki wpływają ponoć na rozwój że pierwsze tygodnie są najgorsze).

Także unikam pyłków wszystkiego co się pyli i kurzu czuje się jak batman albo Tom Crusie z Mission Imposible:p

Terminu pewnego nie podali ale wstępnie wiem że 6 lipca.

macie rację dobrze że koniec tej uczelni...indeks złożyłam do dziekanatu, czas dobrze się nauczyć i mieć to za sobą...
co do wicia gniazdka też mi się wkręca ciągle że nie wyrobię się z czasem, że tyle do zrobienia...dzisiaj zamawiamy łożeczko z materacykiem i przewijakiem :D ale się cieszę :) ale złożymy w sierpniu żeby je wstawić od razu do sypialni :):)

Lady Agnes kciuki za usg jutrzejsze!

muszę dzisiaj dołączyć do narzekających.. strasznie boli brzuch :( nie wiem czy jasiek nogi wypycha i coś uciska, czy to jelita bo jest miękki. za dużo chodzenia chyba.. zjadłam i idę spać.. wróci małż z pracy to już ma kartkę co go czeka do zrobienia w domu...

pycia17 kiedy ty masz obronę?

Dzisiaj mamy 3 spotkanie szkoły rodzenia, wczoraj mieliśmy zajęcia o porodzie i teraz to dopiero mam stracha. Kochane powiedzcie mi jak jest w waszych szpitalach w kwestii ubranek dla noworodka? w szpitalu z moich rodzinnych stron noworodek dostaje ubrania szpitalne na okres pobytu w oddziale tak samo jest z ręcznikami, rożkami, kocykami, dopiero w momencie wypisu ze szpitala noworodka przebiera się w własne ubrania, a w szpitalu w którym chce rodzić szpital nie zapewnia nic.

Ostatnia edycja:
Pycia tu gdzie ja bede rodzic szpital zapewnia kocyki, rozki, pieluchy tetrowe. Jesli chcesz ubierac w swoje ubranka to mozesz.. tego nikt ci nie zabroni. Na wyjscie oczywiscie swoje. Kosmetyki i pampery tez we wlsnym zakrese podczas pobury w szpitalu.

lady agnes tak to klubś na allegro z szuflądą i kurierem 300zł:)

pycia17 w Katowicach na Binifratrów możesz mieć swoje ubranka albo daje Ci szpital- masz wybór:)

U mnie w szpitalu też wszystko swoje dla maluszka:) przepraszam że nie odnosze się do każdej z osobna ale z telefonu to ciężko:) wogole duży plus w szpitalu ze jest wi fi więc mogę być z Wami na bieżąco.
A propo łóżeczka to ja miałam z szufladą ale dla mnie okazało się mało praktyczne więc zdemontowalam te zbiorowisko kurzu:) i teraz też będzie bez:) kobietki a jakie kosmetyki myślalyscie dla maluchów na początek na delikatną skórkę? Oilatum, hipp czy może atoperal baby a może macie już coś na oku?:)

reklama
U mnie w szpitalu wszystko ma się swoje dla dzidziula

Mi dzisiaj przyszly paczki, ja zamowilam lozeczko z szufladą moze sie przyda a jak nie to zdemontuje i tyle. Kocyk też przyszedl, taki milusi ze moglabym sama taki miec ;)
Co do kosmetyków to ja do kąpieli kupię Oilatum a tak to mam krem do pupy babydream, kupie jeszcze bephanten maść i linomag... a no i jakis balsam do ciala ale jeszcze nie wiem jaki moze cos doradzicie?

Do góry