reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

hej dziewczyny :) ja już po wizycie no i mam chłopaka na 100% :D duży chłop - ponad 16 cm i 300 g wagi :)a ruszał się baaaardzo :) i nawet czułam go jak lekarz przyciskał głowicę USG do brzucha :D

reklama
Ja już w domu puścili mnie bo mieli poronienie w 18 tygodniu :( tragedia :( dostałam antybiotyk bo crp podwyższone a wymaz z pochwy bez bakterii. No i powiem Wam nie ma jak w domu w końcu się wyśpię :D
Ja nudności juz nie mam, tylko czasami mi się odbija ale juz znacznie mniej :)

Pisałam z telefonu dlatego tak dziko :) a i powiem Wam taką ciekawostkę w poniedziałek na usg wyszło mi 18w5d a dziś czyli po 2 dniach 20tyg. Robił je inny ginekolog ale na tym samym sprzęcie. Nie realne jest chyba żeby w ciagu 2 dni młody miał przyrost jak na 8 dni.

Ostatnia edycja:
Kasia super ze cie juz puscili. Ja swoje wizyty na patologii ciązy wspominam kiepsko. Łożko niewygodne, jedzenie takie sobie.. tv platne.. i tylko lez i lez..i lez. A ja nie umiem tylko lezec.

dziś sie nadreptalam. Zamiast jesienią podworko ogarnąc z suchej trawy, krzaków ktore pamietają czasy jak moj dziadek z babcią plodzili dzieci to ja wtedy czasu nie mialam. A teraz sil brakuje. no ale chcialam duze podworko to trzeba jakos o nie zadbac zeby nie straszyło.
pogoda cudna. sloneczko, zero wiatru.. momentami gorąco. czad.

Świetna pogoda :-) ja dziś się też nachodziłam i kupiłam w końcu leginsy ciążowe bo nie mogłam znaleźć :-D Czy jest tutaj jakaś mamusia która będzie rodzić w Poznaniu?

Hej dziewczyny ;) ze wzgledu na moje samopoczucie nie pisałam. Z resztą tyle na głowie. Zagladałam do was i czytam wasze wpisy ;p
Mysle ze bede tutaj czesciej ;)
Mi zaczol sie 21 tyd. Na ostatniej wizycie dostałam tabletki na niedoczynosc tarczycy i luteine bo szyjka 2.5 cm. Za trzy tyg nastepna wizyta i jak dojdzie do 2 cm to poleże troche w szpitalu. Ale dowiedzielismy sie ze bedzie synuś. Nie wiem czemu ale myślałam o dziewczynce mimi ze mamy prawie 3 letnia ;) .
Dziewczyny co myślicie o krwi pępowinowej? Chce podpisac umowe do 25 tyg ponieważ jest promocja. Troche kosztuje ale poźniej moge pluć sobie w brode!? Pozdrawiam was serdecznie

kassiam - błąd pomiaru pewnie, łatwo się pomylić mierząc malucha. Super, że jesteś w domku. Ja z patologii najbardziej pamiętam nie dobre jedzenie blee
Małami - gratuluje synka!!!!! mąż pewnie szczęśliwy?
Ewka - a na co się szczepi w wieku 5 lat? też bym się wkurzyła na twoim miejscu.. zamiast od razu powiedzieć, że nie ma to człowiek czeka jak głupi
Ewka, Kaha - z moim zdrowiem różnie. niestety skurcze nie odpuszczają i większość dnia leże w łożku na lewym boku. Niestety każdy wysiłek kończy się mocnymi skurczami. Wczoraj były już bardzo bolesne dziś jest lepiej ale wczoraj już miałam stresa.
Jutro mam wizytę u dr i zobaczymy jak się ma maluszek

Jolka6621 ja przy pierwszym porodzie strasznie wymiotowałam :( a ogólnie mdłości mi przeszły tak koło 5 miesiąca, teraz 5 już w połowie a tu dalej mdłości :(

MałaMi1984 super gratulacje!! :) u nas też syn będzie

kasiaam to normalne moim zdaniem :) te sprzęty nie są dokładne a i różnie pomierzyć można jeden bardziej dokładny inny byle szybko :) długo byłaś w szpitalu?

minutaciszy a co to za promocja? ja uważam, że warto sami też się chcemy zdecydować tylko puki co nawet nie oreintowałam się co i ile kosztuje...

reklama
Też chetnie bym się dowiedziała co to za promocja, bo rownież rozważamy kwestie pobrania krwi pępowinowej, wlasnie żeby pózniej nie żałować

Do góry