reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

to moj najgorszy dzien :-(
nie wiem dlaczego mnie tkneło i zadzwoniłam do kliniki czy sa wyniki z testu pappa
mówili ze jak bedzie cos zle to zadzwonia- i nie zadzwonili.
a ze ja mam jakies głupie przeczucia to zadzwonilam
mimo ze na prenatalnych bylo ok, bo nt-1,7 i nosek i kosc udowa,i serduszko.
do tego dr sie smiala ze jestem nastolatka bo 28 lat
i połozna do mnie ze ryzyko ZD 1:115 mam przyjechac na konsultacje i po wyniki:-(
nie martw sie za wczasu czasami test pappa zle wychodzi a dzieci sie zdrowe rodza

reklama
Kikifish - ten wynik o niczym nie przesądza. Idź na konsultację.

Ja po wizycie, z maluszkiem ok, ma już 13 cm i znów pokazał siusiaka :) brzuch twardy więc nadal nakaz leżenia

Hej kochane,

właśnie wróciłam z tournee:D po Polsce, wykonywałam szkolenia......Byłam bardzo zmęczona i stąd nie zaglądałam na forum.... w zasadzie zaglądałam, ale z komórki nie cierpię pisać, a sił brakowało na odpalenie kompa.....

Pisałyście o teściowych, u mnie przy pierwszym dziecku irytowało mnie to, że wszyscy od strony męża, oczywiście wiedzieli lepiej czego mój maluch potrzebuje.....Nawet jak był najedzony to siostra mojego M stękała "Nakarm go bo jest głodny:D:D:D" Myślałam, że oszaleję....

Z drugim łobuzem pomoc teściowej była niezastąpiona, nie grałam już roli matki Polki, która robi wszystko sama...Starałam się zostawiać maleństwo i poświęcać też czas na bawialnie z drugim synkiem i jakieś wypady z mężem...Zatem najważniejszy jest dialog, a nie udowadnianie kto jest lepszy i kto wie więcej:D:D:D Trzeba też zrozumieć teściowe, one czują drugą młodość kiedy zobaczą takie maleństwo..my same kiedyś też będziemy teściówkami:D

Odnośnie ruchów to mnie już podskakuje pod pępuszkiem raz z jednej strony, raz z drugiej...No i jak wiecie - szykuje się u mnie córeńka:D:D:D jupiiiiii Z gorszych wieści - mam mega zastój moczu w moczowodzie przy prawej nerce...czyli pić pić i jeszcze raz pić, pozycja nocna - na lewym boku...

Odnośnie karmienia - karmiłam wszędzie pod pieluszką, albo moją apaszką - z apaszką było mi wygodniej bo była bardziej luźna, nie krępowała moich ruchów, no i była długa i lekka....

Kikfisz każda z nas poczuje ruchy, to już tuż tuż.....Kochana to są właśnie pierdzielone testy pappa, mój docent mówi, że najpierw się robi USG, a cała reszta jest mało ważna...Bo dobry specjalista od USG wychwyci główne zaburzenia genetyczne...oprócz oczywiście okolicy odbytu i jakichś dziwnych zespoleń w narządach rodnych...

Aali lepiej wyleczyć zębole bo to siedlisko zakażenia jest....

Aneta91 już też na dniach pewnie poczujesz te przyjemne smyranko...

Klaudixxon ja uważam, że ciąża jest na tyle krótka, że kobietom przysługuje prawo wejścia i tyle...owszem jeżeli się dobrze czuję to spoko bo raczej w laboratorium też są starsze osoby, które jeszcze gorzej mają ode mnie, albo jakieś chore bidoki...Ale gdybym się czuła tak jak Ty to pewnie od razu bym cisnęła do okienka bo takie masz prawo:):)

Gosiunia 93 gratuluję wizytki:):) odnośnie tego sprawdzenia czy chłopczyk czy dziewczynka to lekarz musi się troszkę postarać, jeżeli spód dziecka jest przy szyjce, to musi zastosować głowicę dopochwową, u mnie z kolei musiał zmieniać na głowicę przez brzuszek bo maluszek główką u dołu....też spał, ale wiedział, że mi zależy i obudziliśmy szkraba hihihi:D lekkim popukaniem w brzuszek:)

Kaha91 ja w pierwszej ciąży za maluszkowe zakupy wzięłam się na 3 miesiące przed porodem..Początkowo jakieś tam ubranka, a potem grubsze sprawy...Wolałam mieć wszystko na tip top, żeby nie stresować się później...Zatem popieram taką filozofię...A jeżeli chodzi o to, że może się wydarzyć coś złego...Sądzę, że sam fakt zakupu rzeczy nie jest jakimś głupim zabobonem.....Śluzem się nie martw, co prawda jak jest go więcej i Cię szczypią okolice intymne to jest kwestia być może jakiegoś drożdżaka....ja (jak mam taki problem) wezmę raz lactovaginal i jest cudnie:)

Joasik 01 czytam, że nastresowałaś się sinymi łydkami, raczej dwie nie sinieją :D:D:D mnie kiedyś spodnie z Mohito zafarbowały na fioletowo nogi i myślałam, że zawału dostanę:D, że krążenia nie mam:D:D:D

Tren, my z kolei z mężem to raczej taki zdrowy tryb jedzenia mamy:D i jak oboje nie zjemy to nic się nie dzieje, gorzej jak się po nocach nażremy to wyzywamy na siebie, że wariaci jesteśmy:D:D:D Dobrze, że teraz racjonalnie podchodzisz do tematu tycia, przynajmniej później łatwiej Ci będzie funkcjonować bez stresu zbędnych kg...Liczysz na dziewuszkę? Czy jednak chciałabyś płeć męską??

Jolka6621 ja też czasem mam takie spinania macicy...

Anula09 ja na razie jeszcze nie cierpię na alergię, ale na przełomie lipiec, sierpień to mnie maksymalnie zatyka, a Avamys g.....daje:D:D:D Właśnie takie mizianie piórkiem to są pierwsze wyczuwalne ruchy maleństwa...ja w tej ciąży akurat nie czułam tego, od razu jak czułam to takie puknięcia w 16 tc...We wcześniejszych ok. 14 tc mizianie piórkiem, smyranie....

Ewcia84 mam nadzieję, że z nogami już wszystko gra:) Kochana z tym wstawaniem to mamy podobnie hehe, godzina szósta, a ja pyk na nogach:D:D:D:
Kochana też mi dzisiaj łeb pęka, chyba ciśnienie leci....

Otokika witaj:)

Agusiaczek nie martw się takimi kłuciami to jest często bardzo normalne, macica się rozpycha i uciska na nerwy....Odnośnie łóżeczka mam dokładnie takie samo, przetrwało w stanie idealnym dwójkę dzieciaczków, a teraz je po prostu przemaluję na białe, niealergizującą farbą:D i będzie dla malutkiej:D Bardzo je chwalę:)

Olasec mnie na szczęście w ciąży nigdy nie bolał kręgosłup, ale nie ukrywam intensywnie ćwiczę na kręgosłup zarówno górny i dolny odcinek...Odnośnie seksu to na początku ciąży miałam mega chcicę, a teraz na odwrót:D nie chce mi się:D

Pycia 17 ja też już zapomniałam co to nudności bosko nie?

Gabrielke te badania z krwi bardzo często dają błędny wynik, stąd mój lekarz jest wielkim przeciwnikiem takiego straszenia kobiet.....Z racji tego, że on robiąc dobre usg jest w stanie wykluczyć wiele wad genetycznych, właśnie oceniając przegrody w sercu, obecność czerwieni wargowej, języka, przegrody nosowej, żołądka, aorty....Ja znam trzy koleżanki, które wyły bo testy Pappa wyszły źle...a urodziły zdrowe i cudowne dzieciaczki:D

Lady Agnes, żeby poczuć te ruchy najlepiej zjeść coś słodkiego, albo napić się czegoś słodkiego i położyć na wznak, jeszcze lepiej późnym wieczorem bo wtedy dzieciaczki dokazują:):p

Kasiaam jak po wizytce:)?

Ananka gratuluję małego Jasia:)

Viola kciuki za lekarza:D

Doris 82 myśl pozytywnie o porodzie, a wszystko powinno być dobrze:)

Hej.

PO wczorajszej wizycie ok. Bobas ladny, zdrowy ma prawie 8 cm wielkosci. ale nie pokazal kim jest. nogi scisnął ze nie bylo jak zajrzec. Za to drapal sie po nosie.

Milusia czy licze na dziewczynke?? Licze na zdrowego bobasa. Fakt.. dziewucha to by byla jakas odmiana, coś nowego. Ale chlopcy tez są fajni. Taki kolejny maly mezczyzna dla ktorego bede najwazniejszą kobietą. Narazie sie nie nastawiam, chociaz jakos czuje ze w brzuchu rosnie Niko.

a co do seksu. Mi ochota spadla do -100. dla chlopa mego wzrosla. On cierpi... a ja niedobra zona poswiecac sie nie mam zamiaru. Jak mysle o seksie to jak o czyms najgorszym teraz. Serio.. wole pospac dluzej. Mąz powiedzial ze szamana wezwie jakiegoś zeby mi sie odmienilo bo biedny jak taki niewyzyty zwierz. twierdzi ze go prowokuje.. nawet tym ze schylam sie po paproch.

Ostatnia edycja:
Obawiałam się, że mnie pewnie dość szybko zacznie uciskać na pęcherz ale nie myślałam, że już teraz;/ od kilku dni co pół godziny chodzę toalety, cały czas czuje ucisk na pęcherz, wczoraj w nocy to chyba rekord wstawania pobiłam, 5 razy na siku, strasznie to utrudnia normalne funkcjonowanie ;/

pycia ja od poczatku ciazy srednio co pol godziny chodze na siku. w nocy to tragedia. prawie nie spie bo non stop pobudka.

Pycia ja mam bardzo poszerzony moczowód, mam pić i jeszcze raz pić i nie dopuszczać do tego, że jak chce mi się siku to nie idę..więc łażę po nocach...

Tren - zdrowy dzidziuś to podstawa, dla mnie to oczywiście najważniejszy punkt wizyty u gienosława:D....u mnie jest tak, że mój M też strasznie cierpi, się przytula, mizia, dotyka, a ja jestem oschła jak diabli, ale wydaje mi się, że już powinnam kupić jakąś bieliznę i nakręcić sytuację, może w końcu sama się nakręcę:D:D:D

P.S.

W ogóle śmieje się z mojego Nicku - Milusia:D:D:D takie dupciate:D:D:D:D, ale logowałam się dawno dawno temu na szybko bo chciałam się czegoś dowiedzieć i jak zaszłam w ciążę to już tak zostało:D

Ostatnia edycja:
Yyy. Dzien dobry. Pukam i nieśmiało pytam czy mozna jeszcze dołączyć do tej grupy ;) szczerze to zasiedzialam sie w mojej "czerwiec 2013" ale chętnie poznalabym mamy rowniesnikow mojego na 90% drugiego synka :) co by razem przeżywać wzloty i dzielić sie w chwilach paniki dobrymi radami :) da rade sie przyłączyć?:)

kikifish87 trzymam kciuki!!;*
nayaa witaj! jasne przyłącz się do nas:)

dzięki dziewczyny za odpowiedź ;)
mi dzisiaj słabo i kręci się w głowie :(
kiepsko coś przechodzę tą ciąże..

reklama
Kikifish87 test PAPPA jest jak rachunek prawdopodobieństwa. Mam dwie znajome które przeplakaly wiele nocy przez wyniki.Jedna zdecydowała się na amnio, druga nie a dzieciaki oczywiście zdrowe. Dla mnie to badanie jest bez sensu.Nie zamartwiaj się na zapas.na pewno wszystko jest ok!

Milusia83 ja w tamtej ciąży przez zastój moczu i poszerzony moczowo w 25 tyg dostałam kolki nerkowej....cała ciąża do konca leżenie tylko na lewym boku, nie mówiąc już o tym że od tego zaczęły się jazdy ze skurczami. Uważaj na siebie!

Do góry