reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

hahaha.. u nas tak jest jak ja choruje. do Ł nie dociera ze jak ma zatkany nos, oczy mi lzawią,twarz cala spuchnieta,glos zanikł od zapalenia strun to naprwde zle sie czuje. lub jak mam jelitowke. on sądzi ze herbata mi pomoze i w sekunde odzyje.i zaczyna sie.. ze przeciez skoro wstaje do lazienki to zdrowa jestem. Chyba sądzi ze bede sikac pod siebie zeby on mnie za bardziej chorą uwazal.

Ale jak on ma katar... klekajcie narody. On wtedy walczy o zycie. cisza w domu musi byc, podaj herbatke, podaj kropelki, podaj husteczki... a wtedy ja wymyslam jakies malowanie scian, przestawianie mebli, jakies inne prace fizyczne.. typu rąbanie drzewa.okropna jestem :) ale zaczyna dzialac. 10 lat mi zajelo ulepszanie meza :D

reklama
Dziewczyny mam pytanie, czy zdarzylo Wam się, albo słyszałyście żeby lekarka nie mogła zbadać przezierności karkowej, bo dziecko jest źle ułożone?
Mnie to dzisiaj spotkało w tej pop#@£#nej anglii, dodatkowo baba która wykonywała usg opryskliwa i niemiła, nie zbadała przezierności, bo chyba nie umiała - kazala mi się kilka razy podnosić z leżanki i podskakiwać :)/) kiedy po 5 próbie, nie potrafiła uchwycić fałdu, to kazała mi wyjśc i pochodzić po korytarzu przez parę minut. I nadal nie zmierzyła... serca nie sprawdziła, płci mówiła że za wcześnie, choć nawet nie próbowała zajrzeć. Kiedy zwróciliśmh uwagę, że to trochę niepoważne i ta przezierność powinna być zmierzona bez problemu, a już na pewno powinna sprawdzić sercę i resztę, to opryskliwie powiedziała , "że tak tu jest i koniec". Jesten wkurzona bardzo. Tyle dobrze, że z dzidzią wydaje się wszystko ok, serduszko bijące widziałam (ale nie zmierzyła tętna ani nic). Termin z om wyrównał się z tym z usg, i mały/a ma 7 cm. :)

Mam takie pytanie do Was bo szlak mnie z tym moim brzuchem trafi.
Brzuch mi się powiększył o 4-5 cm, smaruję go kremami- Palmers/ Oliwką/ Kremem Nivea na zmianę różnymi cudami.
I mam cały brzuch złuszczony jakby mi skóra schodziła po bokach. Wygląda to masakrycznie, dwa nie kremowałam nie miałam schodzącej skóry, kremuje i się łuszcze o co cholera chodzi? Ma ktoś tak?

Ostatnia edycja:
Pysia_ - ja z Nottingham, do Londynu mam kawałek, a tą przezierność musiałabym zbadać najpóźniej do niedzieli, i nie wiem czy dałabym radę jechać aż do Londynu. Ale dzięki za namiar :)
Na chłodno jak oceniłam tę sytuację, to kurde jakaś paranoja, albo ta baba była rasistką (co tez odczuł mój mąż, poczuł że ma total wyjebkę - nic się sama nie odzywała, dopiero jak dopytywaliśmy czy wszystko okej, to łaskawie powiedziała, że wsyzstkie nóżki i rączki są, serca bicia nie zmierzyła, kości nosowej też nie, jak ją dopytaliśmy czy w ogóle jest to powiedziała że jest ale że to o niczym nie świadczy...) albo jakaś niekompetentna, po kursach, bo i tak tutaj można złapać pracę w szpitalu -.-.
Po tej sytuacji powaznie zastanawiam się nad powrotem do Polski, bo tutejsza służba zdrowia to jakaś pomyłka..

Engancka na pewno z maleństwem wszystko ok, a może dałabyś radę podejść jeszcze do innego ginekologa dla własnego spokoju ? A to usg miałaś prywatnie ?

Witajcie dziewczyny
Nie jestem jeszcze pewna, czy będę wrześniową czy październikową. Ostatni okres miałam 23 grudnia i tak naprawdę czekam na prenatalne 19 marca. Martwię się, bo w zeszłym tygodniu dostałam opryszczkę na narządach płciowych, wiec zaliczyłam lekarza a nawet pogotowie, bo pęknięte pęcherze zaczęły pękać...w dodatku moja świetna pani ginekolog juz nie pracuje w mojej przychodni, wiec musiałam isc do innego lekarza. Jeden okazał się kompleta pomyłką, a niby dyrektor centrum, a drugi w porzadku. Teraz czekam na wyniki z wymazu, czyli czekam do przyszłego wtorku... Czy któraś z Was miała problem z opryszczką?

Maggie2205 - w Anglii prowadzi się ciąże tylko państwowo, tzn można robić usg prywatnie, ale to kosztuje majątek. Byłam na prywatnym usg w 9 tygodniu ciąży, ale to tak zwane early pregnancy scan (między 6-16 tc) i na stronie jnie ma ani słowa, że mierzą przezierność. Mierzą tylko dziecko, oceniają wiek, sprawdzają serduszko i tyle. Jutro będę dzwoniła tam gdzie robiłam poprzednim razem, i jeśli zrobią dodatkowo przezierność to pojadę w czwartek, bo akurat widziałam online że mają wolne terminy
A jak nie zrobią to jestem w ciemnej pupie, bo do polskich ginekologów nie ma już terminów na ten tydzień w promieniu 200 km. Pozostaje żyć nadzieją, że z dzieckiem wszystko w porządku.

Aha no i ta osoba, która mi dzisiaj robiła usg to żadnen lekarz, zwykła położna, tak to tutaj już jest niestety.

Ostatnia edycja:
reklama
Kobietki tak poszlyscie z postami że mam co nadrabiam, ale wybaczcie mi na razie nie dam rady przeczytać wszystkiego, dzisiaj źle się czuje, głowa boli, niby mnie mdli niby nie, chyba zaczynają mi się dolegliwości teraz tak jak w pierwszej ciąży, przed 2 trymestrem zaczęłam wymiotować od bólu głowy. Czuję się taka zmęczona, a mój synek już biega i broi ;)

Gosiamat - ja ostani okres 22 grudnia wiec jesteś na wrzesień ;) ja nie miałam opryszczki

Do góry