reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej!

Dziewczyny po co Wy się tak stresujecie i nakręcacie??? Nie rozumiem !!! Wasze stresy zle wpływają na dziecko, ono też dostaje tę adrenalinę. Ja jestem mega spokojna, co jest zaplanowane na górze to będzie .....

Popieram. Spokoj to podstawa. Postawiłam sobie cel- muszę w pracy zrobic ok 300 s. ważne opracowanie ... Mam na to troche czasu ale nigdy nie mogłam sie zorganizować by to zrobic i postanowiłam w miarę sił do września w prawie 100% skończyć dzieło ;)))

reklama
Ja zapytam trochę z innej beczki... jak u Was z trądzikiem? miałyście przed? utrzymuje się dalej, czy znikł? Co stosujecie?
Ja miałam od zawsze... jednak w ciąży się nasilił i nie tyle co na twarzy a na ramionach i dekolcie. Wiem, że trzeba uważać z różnymi preparatami. Dlatego stosuje tylko żel do mycia twarzy. Przed ciążą brałam duphaston, który zwiększył ilość trądziku, teraz biorę luteinę na pewno też swoje robi...

Hej! Jestem tutaj nowa mam nadzieje że mogę dołączyć do Waszej grupy... Z mężem staraliśmy się o dziecko od ponad 3 lat aż w końcu się udało w ten czwartek będzie 11 tc a w przyszły mamy mieć usg na chwilę obecną mierzymy 31,5mm. Mam takie pytanko czy Wy też macie takie problemy z niedoczynnością tarczycy???

Kasiaam ja ogólnie mam ladną cerę, tuż przed okresem jakaś pojedyncza zmiana wyskoczyła, a teraz takie podskórne dziwne rzeczy mnie się dzieją:) niby niewidoczne gołym okiem, ale ja je czuję pod skórą i są bolesne.....

Gośćx ja mam bardzo duże spadki ciśnienia i teraz też sprawdzę tarczycę, a u Ciebie jakie są objawy?

Z moją cerą na szczęście nic się nie dzieje, wymiotów ani mdłości nie miałam. Na chwilę obecną biorę eutyrox 100 mg i 75mg tak na zmiane

ja mam problem wypyskami troche na twarzy ale wiecej na ramionach i dekoldzie stosuje tylko zel do mycia twarzy a jezeli chodzi o duphaston to ja teraz biore choc jestem w 9 tc poniewaz w 6 tc mialam straszny bol w podbrzuszu i poszlam do gin a ze ja juz raz poronilam to przepisal mi te tabletki i mam je brac przez miesiac mam nadzieje ze one niezaszkodza mojemu malenstwu

;) w mądrych książkach piszą ze teraz to szczyt wszelkich dolegliwości i kolejne tygodnie to tylko lepiej ;))) póki co to non stop śpię .... Nadal jestem w piżamce a juz 15.00 :/

A z leków to sporo biorę przez akcje z silnym krwawieniem... 3x2 cyclonamine, 3x2 duphaston, 3x2 Nospa, zastrzyk clexane no i fenibion1 (kwas foliowy)

Ostatnia edycja:
reklama
Agusiaczek duphaston to hormon progesteron, podobnie jak luteina. Twój organizm go sam wytwarza ale czasami potrzeba większej ilości dla podtrzymania ciąży. Także nie masz czym się przejmować. Ja biorę luteinę 2x1 i sądzę, że te okropne mdłości i wypryski są głównie od tego

Do góry