reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

O, no to pewnie! Od takich lepiej z daleka. Czyli po macierzyńskim nie masz gdzie wracać? Tak pytam, bo ja mam umowę na czas określony, wiec pewnie po macierzyńskim nie będą chcieli mnie z powrotem. No i nie wiem, czy brać zwolnienie już, bo ja lubię swoją pracę i chciałabym tam wrócić.

reklama
Ja akurat tym, ze nie mam gdzie wracac po macierzyńskim sie nie przejmuje. Wiem, ze będę robila to co robilam wcześniej, bo to uwielbiam, tylko pod innym szyldem. Praca bym na prawde sie nie przejmowala, bo nikt nie przewidzi co na rynku.pracy zmieni sie za 1,5 roku.
najwazniejsza jest ta fasolka, która już od zarodka stresuje rodzicow ;)

Ja jak powiedzialam szefowi ze jestem w ciazy to nie mialam wogole umowy... czekalam az mi dadza do podpisania. Naszczescie moj szef jest czlowiekiem i nie zmienilo wogole to jego podejscia do mnie a umowe do podpisania dal mi kilka dni pozniej.

A po macierzynskim mam zamiar wrocic tylko na pol etatu, albo nawet i na mniej.

No to super szef. Ja chcę powiedzieć jak już się moja sytuacja wyjaśni. Albo po 12 tyg., no chyba że sprawy przybiorą taki obrót, że zwolnienie będę miała i leżenie. Nie mogę doczekać się tej środy. Zastanawiam się nad opcją pakietu medyznego, u nas w pracy mamy fajne zniżki w Medicoverze czy Luxmedzie - nie pamiętam. Płaci się co miesiąc ok.40-50 zł a ma się prowadzenie ciąży. Wtedy miałabym dwóch lekarzy (obecny i ten z nowy) i mogłabym konsultować. Tak chyba zrobię.

witam Panie!

widziałam, ze już październikówki są, ależ ten czas leci! my siedzimy w domku, młodszy od wczoraj wymiotuje, normalnie sama radość, ale za to katar mu przeszedł:-)

AniaBeata ja bym od razu poszukała innego gina, bo niepotrzebnie się stresujesz...

co do terminów i ogólnie USG to nie wszystkie miałyśmy owulację zgodnie z terminem miesiączki i nie każdy dzidzioł rozwija się tak samo, poza tym wykonywanie i należyte odczytywanie usg nie jest takie proste i nie każdy ginekolog robi to równie dobrze, to tylko ludzie... a siłą rzeczy przeliczenia z usg są "uśredniane", więc nie traktowałabym ich jak wyrocznię...

No właśnie z tym moim lekarzem to też nie taka prosta sprawa. On ma super podejście, mogę do niego zadzwonić czy napisać o 22 wieczorem, a on zaraz mnie umówi do siebie, nawet jak nie miał normalnie w tym dniu przyjęć, to przyjechał do gabinetu specjalnie dla mnie. Leczę się u niego od 2 lat, jest cierpliwy, zdiagnozował u mnie zapalenie przydatków, od razu do szpitala, a ponieważ on pracuje w tym szpitalu, to szybko załatwił mi miejsce (a to nie takie proste, bo to najlepszy szpital ginekologiczny ponoć w całym województwie wlkp. kobiety z całej polski tam przyjeżdżają), troszczy się o te pacjentki. Tylko teraz tak jakoś mnie wkurzył tym co powiedział i tym, że mnie tak na to poronienie nastawił, tym że powiedział, że beta za wolno rośnie i tym, że pęcherzyk za mały jest. Nie wiem sama co robić, szczerze mówiąc.

Wyniki mojej bety:
23.I. g.9.00 - 903
28.I. g.17.00 - 2280
30.I. g.10.30 - 3547

Ostatnia edycja:
Ania_Beata zrobiłam Ci ostatnie dwa wyniczki na kalkulatorze hcg na belly best friend i oto co mi napisało:

TWÓJ WYNIK:
HCG podwaja się co 2 dni 17 godzin (66 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 3778 mlU/ml (65.7%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.

AniaBeata no to nie wiem, może miał chłop gorszy dzień... sama musisz zdecydować:-) a ta opcja z drugim lekarzem nie jest zła, w sumie pieniądze niewielkie jak za prowadzenie ciąży, a będziesz spokojniejsza

Ania_Beata zrobiłam Ci ostatnie dwa wyniczki na kalkulatorze hcg na belly best friend i oto co mi napisało:

TWÓJ WYNIK:
HCG podwaja się co 2 dni 17 godzin (66 godzin).
Średni dwudniowy przyrost to 3778 mlU/ml (65.7%) (w normie).
Przyrost hormonu HCG jest w normie. Uzyskany wynik z dużym prawdopodobieństwem świadczym o tym, że Twoja ciąża rozwija się prawidłowo.

Dziękuję Ci, kochana. Tu wszystkie laseczki mi piszą, że beta bardzo spoko. :) Więc to mnie podtrzymuje na duchu. Tym, że pęcherzyk za mały też się nie martwię, bo wiem, że tydzień w tę, czy w tamtą może się zdarzyć pomyłka. Tylko te krwiaki. Ale póki co nie plamię, więc jestem dobrej myśli.

Dziewczyny, ja Wam tak bardzo dziękuję za dobre słowo! Jutro pójdę do pracy,to się czymś zajmę chociaż, bo w weekend cały czas o tym samym myślę i takie słowa otuchy naprawdę pomagają.

reklama
No to więcej nas leżących mi dopiero dzis po 6 dniach ustały plamienia. Wizyta dopiero 11.02 wiec czas sie dłuży .... Leze praktycznie non stop. A wyjście do toalety to mega stres. :/ z innych objawów to zmęczenie, ból i wrażliwość piersi (choć bardzo zmienny) i mały apetyt...trzymam kciuki za wszystkie żeby było dobrze

Do góry