reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

goosiak, jak to nie wiesz..? Dolaczaj:-) Trzeba jakos rozkrecic te towarzystwo. Gratuluje serduszka i zycze spokojnej ciazy:tak:
Ja juz sama nie moge sie doczekac swojej wizyty, a teraz nie pozostaje nam nic innego jak pozostac dobrej mysli, ze wszystko jest ok.

reklama
Ja mam wizyte w czwartek. Tylko ja niestety usg nie bede miala zrobionego.

Idzie sie tylko zeby potwierdzic ciaze (test z moczu lub krwi). Oni tutaj wszystko do 12 tyg zostawiaja naturze...
A mnie trafia.

Zostaje mi tylko czekac do polowy lutego az polece do Polski i tam sie dowiem co i jak. Bede wtedy w 10 tygodniu...

Hej Dziewczyny :)
W sobotę robiłam test - dwie kreseczki plus BETA HCG - 192. W środę idę na ponowne BETA HCG i w czwartek do lekarza. Też się trochę denerwuje co tam się w środku dzieje, czy wszystko idzie zgodnie z planem. MUSI BYĆ DOBRZE :) To moja pierwsza ciąża :)
Pozdrawiam

an_ulka ja właśnie wróciłam po 12 h w biurze i jutro znowu muszę iść do pracy - masakra , w połowie dnia myślałam, że zemdleje , nie mam pojęcia jak wytrzymam :( a mój brzuch też pozostawia wiele do życzenia i mam wrażenie że już urósł

Shisha w 1 ciąży miałam do końca 7 m-ca myślałam, że umrę - teraz jest lepiej :)

Gasiak, mari73 gratulacje!

matosia - dziękuję !
ja dzisiaj 8 h pracy przed kompem, a i tak było ciężko, od 14 już zasypiałam. Podziwiam, że dałaś radę. Jutro też miałam pracować, ale na szczęście udało się załatwić, że może mnie nie być. Już bym chciała żeby był 9-10 tydzień, żeby było pewniej i bezpieczniej.

Hej dziewczyny ;) odnośnie brzucha to tez duzy czuje jak bym połkneła balon.. Od paru dni panuje u nas grypa jelitowa. Najpierw mąż póżniej córka 2.5 letnia teraz ja. Łamie mnie po kościach jeszcze do tego zatoki doszły. Wirus wstrętny ;(
Strasznie sie boje o maluszka. Moja pierwsza ciąża od 20 tyg była zagrożona. Trafiłam na "lekarza" który bagatelizował wszystko. Sama zorientowałam się że coś jest nie tak i postanowiłam iść do innego gin. Na pierwszej wizycie diagnoza; Rozwierająca sie szyjka iinfekcja i na cito do szpitala. W szpitalu mase lekow co 3 godz. Badania i załoźyli pessar. Do końca ciąży leżałam. W 38 tyg zdjeli mi pessar 30 lip o godz.20.00 31.07 o 6.00 odeszły wody a o 8.45 przyszła córa na świat.
W pietwszej ciąży od samego poczatku do samego końca wymioty zazwyczaj w nocy- pomagało mi zimne mleko. Mam mase rozstępów są wszędzie a co noc wcierałam w siebie maść . Ale w zamian jaka mam pocieche.

Witam się i ja!
A szczególnie minuta ciszy bo ja też mam córkę z 31 lip 2012! też przeleżałam większość ciąży, też miałam rozwierającą szyjkę skurcze, fenoterol, isoptin.A na początku krwawienia przez bardzo długi czas.
Czasem pobolewa mnie brzuch albo kręgosłup ale niech boli!!:-)

Ostatnia edycja:
A ja mam takie pytanko, czy któraś z was latała we wczesnej ciąży samolotem ? Dziś byłam u lekarza i porzucił mi myśl ze taniej mi bedzie jechać do Polski i zrobić wszystkie badania niż robic tutaj w uk. No i kupiłam bilet na za tydzień, bedzie to 8 tydzień . Teraz się na czytałam forum i już sama nie wiem.

reklama
goosiak- ja będę leciec samolotem i to 2 razy,
za 1,5 tygodnia, a potem na początku lutego, na kolejnej wizycie dopytam o to lekarza,choc jeśli wszystko jest ok to chyba nie ma przeciwskazań. Moja siostra też latała będąc w ciąży, do 6 miesiąca odbyła chyba 6 lotów:) i oczywiście nic jej ani dziecku nie było

minuta ciszy- jak słyszę coś takiego to mi się scyzoryk w kieszeni otwiera. Lekarz bagatelizujący takie rzeczy?! Szok. I jak tu w pełni zaufa lekarzowi:/ nie wiem, jak Wy, ale ja mimo wszystko się martwię czy będzie dobrze...tyle się wokół słyszy o komplikacjach, których można było uniknąc.

matosia, mari- no ja też już dziś przesiedziałam 8 godzin przy biurku+ dojazd to bite 9:]- dziś wyjątkowo dodatkowo miałam koszmarne mdłości przez jakieś 2 godziny,Bleeeh.

matosia- jutro do pracy? A nie powinno byc przypadkiem wolne?:> gdzie pracujesz, jeśli można wiedziec

a używacie jakiś kremów/balsamów/olejków przeciw rozstępom itd?

Do góry