reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie, ja od rana zamulona, dobrze, że mam kochanego męża, który wstał do dzieci i powitał zieloną herbatą....
Shisha witaj...
Ikusia wyplucz usta płynem do higieny ust..., możesz też zażywać *spam*, mnie zawsze ratował.....

Odnośnie usg, niby 8 tydzień, 13 genetycznie, 20 polowiczne, no i tuż przed porodem..., żeby sprawdzić ustawienie i wagę. Mimo wszystko jak dla mnie każde usg to spotkanie z kruszynką i spokój na cały miesiąc.....nie wyobrażam sobie wizyty bez tego...

reklama
anu_lka a jak myślisz jak długo będziesz pracować? Ja też byłam przez jakiś czas w medicoverze a teraz w lux medzie i medicover super a lux med... mega trzeba się wykłócać o wizyty. Ostatnio jak byłam chora usłyszałam od Pani na słuchawce, że najbliższy termin jest uwaga..za 5 dni do Internisty, jak zrobiłam aferę w przychodni lekarz przyjął mnie od ręki PS nie pracujesz może w księgowości? :)

milusia już jestem umówiona na środę więc 6 tydzień no i zobaczymy jak dalej bo chciałabym tylko takiego pewnego potwierdzenia ciąży bo u innej lekarki będę prowadzić

marta1905 ja też się obawiam bo trochę w święta wypiłam a byłam już w ciąży... mam nadzieję, że nic złego się nie stało, bardziej się przejmuję bo brałam leki bo byłam chora

ikusia u mnie mdłości i zmęczenie, ale nigdy nie wiem kiedy mnie dopadni jedno czy drugie - nie mam tak, że zawsze rano czy wieczorem :) a na gardło tantum verde - z tego co wiem można normalnie w ciąży używać

milusia dla mnie usg to zawsze stres i kilka dni spokoju, że wszystko ok, potem znowu stres i tak w kółko :) w 1 ciąży miałam łącznie robione usg 5 razy :)

ja już nie mogę się doczekać aż brzuszek będzie widać i całego kompletowania wyprawki :) codziennie jak sobie o tym pomyślę to nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży :)

milusia, natka - jak to mówi moja koleżanka a niech Was mdli, na zdrowie ;) też bym chciała widziec na usg jak najcześciej moje maleństwo, to chyba własnie troche uspokoaja (o ile wszytsko jest ok, czego i sobie i Wam życzę)

marta- mi się przypomniało, że moja siostra też nie wiedziała,że jest w ciąży, a była na weselu i też popiła i absolutnie nic złego z tego nie wyszło

ikusia- a mnie się zawsze wydawało,że wszystkie ciąże przechodzi się tak samo, a tu proszę. mi na razie nic nie jest:)

shisha- mnie w sumie na to pierwsze badanie wysłał mąż i też za dużo nie wida, serduszka nie słychac, a tylko sie zestresowałam,bo lekarz mi powiedział, że może będę mamą bliźniaków:p

matosia- jestem handlowcem:) tzn to jest w papierach,a oprócz tego jeszcze z 10 innych obowiązków. Mam np tylko moich kleintów i plany do wykonania itd -dlatego nie ma tak, ze np mogę sobie wziąc tydzien wolnego i luz. Potem jest wiele rzeczy do odkręcenia, mega zaległości... jeden dzień nieobecności potrafi mi dużo napsocic, dlatego naparwdę nie wiem, co robic. Wszystko zależy od tego, jak się będę czuła no i co na to wszytsko moja szefowa:]

ja też jakoś nie mogę uwierzyc, że będę miała dziecko:) To moje pierwsze,więc wszytsko jest nowe i nieznane. Dostałam też już od siostry ciuchy ciążowe:] Byłam oglądac wózki itd. Tylko brzucha jak najbardziej mogę się doczekac;) bo mam trochę spory i bez dziecka,niestety:/

an_ulka, a blizniaki to dobra wiadomosc dla Ciebie czy zla ? :-) Zawsze to podwojne szczescie i podwojne klopoty :-D

A ja w ogole jako takich zadnych objawow nie mam (jak narazie), zreszta w pierwszej ciazy tez nic nie mialam. Dziewczynom z nudnosciami bardzo wspolczuje, ale powinno do konca pierwszego trymestru wszystko minac;-)

an_ulka mam nadzieje ze nie jest tak bo w pierwszej ciazy duzo przeszlam,Ciaza zagrozona glownie lezaca w domu i szpitalu.Teraz mam coreczke w domu i nie wyobrazam sobie tego ze bym miala tak jak w pierwszej ciazy.Tym bardziej ze M pracuje w delegacji i jest w domu tylko niedziela i poniedzialek.Chyba bym nie ogaarnela tego.Ale jestem dobrej mysli:tak:
milusia83 wyplukalam i o dziwo nawet na nudnosci pomaga troche :-)

Shisha -i dobra i zla;) sama jestem z bkiźniakow wiec mam swiadomosc ze jest i fajnie i glupio.No a od mamy wiem ze gdy bylysmy z siostra male-byla jednoczesnie i w niebie i w piekle:)

ikusia-ojej to faktycznie duzo przeszlas w 1 ciąży.najwazniejsze ze sie dobrze wzzystko skonczylo,ale pewnie nerwow i niepewnosci bylo na maxa:(
to obyś tym razem lepiej wszystko znosiła.tego życzę z calego serca.

Hej dziewczęta. Ja robiłam test 24 grudnia i wyszedł mi negatywny(oczywiście byłam niecierpliwa i zrobiłam za szybko). Kolejny test zrobiłam 2 stycznia- 2 dni po spodziewanym @ i wyszedł pozytywny;) Dziś byłam u ginekologa i potwierdził ciążę oraz dał skierowanie na wszystkie badania na które wybieram się w środę. Niestety mam również nadżerkę, choć cytologia wyszła dobrze, ale niby nie mam się niczym martwić. Tak się cieszę i nie mogę w to uwierzyć, bo to był dopiero 1 miesiąc naszych starań, a wszystkie koleżanki gadały mi, że jak się bardzo chce zajść w ciążę to się nie zachodzi i takie tam;/
Dziewczyny a macie jakieś objawy? bo ja póki co lekkie kłucie w dole brzucha, lekki ból piersi i senność.

an_ulka bardzo dziekuje i zycze tego samego Tobie i wszystkim przyszlym mamusia:-) nerwy towazyszyly mi non stop i teraz tez jestem ciagle nie pewna.W czwartek ide na 1 wizyte i zobaczymy co gin powie.
Milego dnia dziewczyny :-)
A ktoras z Was juz widziala serducho u malucha?

Chwilę mnie nie było a wy tu juz na 5 stron sie rozpisalyscie ;D

Ja dzisiaj powitałam 1-szy dzień mdłości... ogólnie nie polecam podrozy autem, przynajmniej w moim przypadku 8h podroz byla koszmarem :D powstrzymywalam sie aby nie zwrocic :(

Ja juz na miejscu w de i znalazlam lekarza, ktroy prawdopodobnie bedzie prowadzil moja ciaze ale wybiore sie dopiero ok 7-8 tygodnia zeby zobaczyc juz serduszko ! :)

Narazie biore kwas foliowy a od 12 t mama dha :)

Jest to moj 6 t. ( 5t.4d) ale ten czas leci ;)

Jesli chodzi o alkohol i leki w ciazy to podobno dopiero po terminie spoznionej miesiaczki zaczyna to byc grozne a niby wczesniej jak sie nie wie to nie szkodzi bo sie wszystko odbudowuje - czy cos takiego :p

reklama
Witam Was wszystkie cieplutko :) Nie wiem czy dołączyć do Was czy nie. Mój termin z OM to 28 sierpnia natomiast po dzisiejszym usg wyszło, że 4 wrzesień. Jest to 7 tc. Dziś byłam i widziałam malucha, ma 0.52 cm i bijące serducho. Co prawda nie usłyszałam ale widziałam ruszające piksele :)

Do góry