reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witajcie, ja od rana zamulona, dobrze, że mam kochanego męża, który wstał do dzieci i powitał zieloną herbatą....
Shisha witaj...
Ikusia wyplucz usta płynem do higieny ust..., możesz też zażywać *spam*, mnie zawsze ratował.....

Odnośnie usg, niby 8 tydzień, 13 genetycznie, 20 polowiczne, no i tuż przed porodem..., żeby sprawdzić ustawienie i wagę. Mimo wszystko jak dla mnie każde usg to spotkanie z kruszynką i spokój na cały miesiąc.....nie wyobrażam sobie wizyty bez tego...

reklama
anu_lka a jak myślisz jak długo będziesz pracować? Ja też byłam przez jakiś czas w medicoverze a teraz w lux medzie i medicover super a lux med... mega trzeba się wykłócać o wizyty. Ostatnio jak byłam chora usłyszałam od Pani na słuchawce, że najbliższy termin jest uwaga..za 5 dni do Internisty, jak zrobiłam aferę w przychodni lekarz przyjął mnie od ręki PS nie pracujesz może w księgowości? :)

milusia już jestem umówiona na środę więc 6 tydzień no i zobaczymy jak dalej bo chciałabym tylko takiego pewnego potwierdzenia ciąży bo u innej lekarki będę prowadzić

marta1905 ja też się obawiam bo trochę w święta wypiłam a byłam już w ciąży... mam nadzieję, że nic złego się nie stało, bardziej się przejmuję bo brałam leki bo byłam chora

ikusia u mnie mdłości i zmęczenie, ale nigdy nie wiem kiedy mnie dopadni jedno czy drugie - nie mam tak, że zawsze rano czy wieczorem :) a na gardło tantum verde - z tego co wiem można normalnie w ciąży używać

milusia dla mnie usg to zawsze stres i kilka dni spokoju, że wszystko ok, potem znowu stres i tak w kółko :) w 1 ciąży miałam łącznie robione usg 5 razy :)

ja już nie mogę się doczekać aż brzuszek będzie widać i całego kompletowania wyprawki :) codziennie jak sobie o tym pomyślę to nie mogę uwierzyć że jestem w ciąży :)

milusia, natka - jak to mówi moja koleżanka a niech Was mdli, na zdrowie ;) też bym chciała widziec na usg jak najcześciej moje maleństwo, to chyba własnie troche uspokoaja (o ile wszytsko jest ok, czego i sobie i Wam życzę)

marta- mi się przypomniało, że moja siostra też nie wiedziała,że jest w ciąży, a była na weselu i też popiła i absolutnie nic złego z tego nie wyszło

ikusia- a mnie się zawsze wydawało,że wszystkie ciąże przechodzi się tak samo, a tu proszę. mi na razie nic nie jest:)

shisha- mnie w sumie na to pierwsze badanie wysłał mąż i też za dużo nie wida, serduszka nie słychac, a tylko sie zestresowałam,bo lekarz mi powiedział, że może będę mamą bliźniaków:p

matosia- jestem handlowcem:) tzn to jest w papierach,a oprócz tego jeszcze z 10 innych obowiązków. Mam np tylko moich kleintów i plany do wykonania itd -dlatego nie ma tak, ze np mogę sobie wziąc tydzien wolnego i luz. Potem jest wiele rzeczy do odkręcenia, mega zaległości... jeden dzień nieobecności potrafi mi dużo napsocic, dlatego naparwdę nie wiem, co robic. Wszystko zależy od tego, jak się będę czuła no i co na to wszytsko moja szefowa:]

ja też jakoś nie mogę uwierzyc, że będę miała dziecko:) To moje pierwsze,więc wszytsko jest nowe i nieznane. Dostałam też już od siostry ciuchy ciążowe:] Byłam oglądac wózki itd. Tylko brzucha jak najbardziej mogę się doczekac;) bo mam trochę spory i bez dziecka,niestety:/

an_ulka, a blizniaki to dobra wiadomosc dla Ciebie czy zla ? :-) Zawsze to podwojne szczescie i podwojne klopoty :-D

A ja w ogole jako takich zadnych objawow nie mam (jak narazie), zreszta w pierwszej ciazy tez nic nie mialam. Dziewczynom z nudnosciami bardzo wspolczuje, ale powinno do konca pierwszego trymestru wszystko minac;-)

an_ulka mam nadzieje ze nie jest tak bo w pierwszej ciazy duzo przeszlam,Ciaza zagrozona glownie lezaca w domu i szpitalu.Teraz mam coreczke w domu i nie wyobrazam sobie tego ze bym miala tak jak w pierwszej ciazy.Tym bardziej ze M pracuje w delegacji i jest w domu tylko niedziela i poniedzialek.Chyba bym nie ogaarnela tego.Ale jestem dobrej mysli:tak:
milusia83 wyplukalam i o dziwo nawet na nudnosci pomaga troche :-)

Shisha -i dobra i zla;) sama jestem z bkiźniakow wiec mam swiadomosc ze jest i fajnie i glupio.No a od mamy wiem ze gdy bylysmy z siostra male-byla jednoczesnie i w niebie i w piekle:)

ikusia-ojej to faktycznie duzo przeszlas w 1 ciąży.najwazniejsze ze sie dobrze wzzystko skonczylo,ale pewnie nerwow i niepewnosci bylo na maxa:(
to obyś tym razem lepiej wszystko znosiła.tego życzę z calego serca.

Hej dziewczęta. Ja robiłam test 24 grudnia i wyszedł mi negatywny(oczywiście byłam niecierpliwa i zrobiłam za szybko). Kolejny test zrobiłam 2 stycznia- 2 dni po spodziewanym @ i wyszedł pozytywny;) Dziś byłam u ginekologa i potwierdził ciążę oraz dał skierowanie na wszystkie badania na które wybieram się w środę. Niestety mam również nadżerkę, choć cytologia wyszła dobrze, ale niby nie mam się niczym martwić. Tak się cieszę i nie mogę w to uwierzyć, bo to był dopiero 1 miesiąc naszych starań, a wszystkie koleżanki gadały mi, że jak się bardzo chce zajść w ciążę to się nie zachodzi i takie tam;/
Dziewczyny a macie jakieś objawy? bo ja póki co lekkie kłucie w dole brzucha, lekki ból piersi i senność.

an_ulka bardzo dziekuje i zycze tego samego Tobie i wszystkim przyszlym mamusia:-) nerwy towazyszyly mi non stop i teraz tez jestem ciagle nie pewna.W czwartek ide na 1 wizyte i zobaczymy co gin powie.
Milego dnia dziewczyny :-)
A ktoras z Was juz widziala serducho u malucha?

Chwilę mnie nie było a wy tu juz na 5 stron sie rozpisalyscie ;D

Ja dzisiaj powitałam 1-szy dzień mdłości... ogólnie nie polecam podrozy autem, przynajmniej w moim przypadku 8h podroz byla koszmarem :D powstrzymywalam sie aby nie zwrocic :(

Ja juz na miejscu w de i znalazlam lekarza, ktroy prawdopodobnie bedzie prowadzil moja ciaze ale wybiore sie dopiero ok 7-8 tygodnia zeby zobaczyc juz serduszko ! :)

Narazie biore kwas foliowy a od 12 t mama dha :)

Jest to moj 6 t. ( 5t.4d) ale ten czas leci ;)

Jesli chodzi o alkohol i leki w ciazy to podobno dopiero po terminie spoznionej miesiaczki zaczyna to byc grozne a niby wczesniej jak sie nie wie to nie szkodzi bo sie wszystko odbudowuje - czy cos takiego :p

reklama
Witam Was wszystkie cieplutko :) Nie wiem czy dołączyć do Was czy nie. Mój termin z OM to 28 sierpnia natomiast po dzisiejszym usg wyszło, że 4 wrzesień. Jest to 7 tc. Dziś byłam i widziałam malucha, ma 0.52 cm i bijące serducho. Co prawda nie usłyszałam ale widziałam ruszające piksele :)

Do góry