reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Lady Agnes tetno dzisiaj bylo.dobre w piatek byly wahania. Bo maly mial 180. Powiem Ci ze mam.dosc jestem zestresowanna czy wszystko ok. Jutro o 8 mam znowu następne ktg. Nie wiemm czy wszysstkie osoby takk czestt maja ktg czy tylko.ja.

reklama
Ja mam póki co raz w tygodniu ale też będę mieć częściej juz. Może te wahania były niegroźne? Mój Filip czasami ma 120 jak jest spokojny a czasami właśnie ponad 170 -180 jak się wierci bardzo i położne mówią ze to normalna sytuacja gdy się rusza może i u ciebie tak jest?

Lady Agnes wlasnie byl baardzo ruchliwy mial tetno 180 on poprosstu skakal w brzuchu. Dzisiaj juz spokojny i mial 140 czasami 160 ale moja lekarka.twierdzi ze to za duzo ale gadalam z innymi lekarzami.i powiedziieli ze jest ok

Wykończe się boli mnie tak krocze aż czuje w kościach :/ mała chyba się wkręca w dół każdy jej ruch bardzo boli mam nadzieja ze to już blisko bo nie wytrzymam tego bólu.

Pauluss, ja bym sie nie martwila tetnem. Jas, za kazdym razem jak polozna sprawdzala tetno w domu, to mial 130-150 podczas jednego badania. Ostatnio na ktg sie wiercil i byly skoki momentami do 180-190, gin i polozna mowily ze jest super.

Zabralam sie za ciasto. Drozdzowe z wisniami. Powinno sie piec pol godziny. Mam tak dobry piekarnik ze 10 minut z duzo nizsza temperatura niz miala byc to bylo za duzo i sie przypalilo :( co nie znaczy oczywiscie ze nie zjem :b wciagnelam juz 1/3 blachy.... to jest przerazajace.....

Ewka84 ja termin z usg i okresu mam na 8 wrzesnia czyli na jutro. Ale z pierwszego ush do 12 tygodnia wyszlo na 2 wrzesnia. Lekarka boi sie ze przenosze ciążę. Skurcze w skali.do 120 miałam 80 a polozna mowwi ze powinny kwalifikowac sie na 100 wtedy porod sie zaczyna.

Ananka ja juz jestem zmęczona lataniem.na te badania. Na dodatek maz jutro pracuje 24 h i mama ze mna bedzie. Ale juz przeżywam ze go nie bedzie. Lepiej sie czuje jak mnie przytula.całuję i trzyma.za rękę.

Milej nocy dziewczyny :-)

Dziewczyny czy wy też odczuwacie ruchy tak boleśnie? Dzisiaj to już ciężko wytrzymać tak mnie boli całe podbrzusze każdy ruch Ani to jakbym mogła chodzić po ścianach tak boli.

no brzuszek po badaniu boli, plamienia mniejsze.
ale ogólnie to stresa mam że to może być w każdej chwili!

koltunek
super że masz taką pomoc w domu:):):) fajnie że Cię mniej boli, jeszcze trochę i w ogóle bólu nie będzie:)

ewka84 no to fajnie że wizytka udana.. chyba się musimy umówić na zamianę terminów :D
torba dopakowana:D muszę tylko sprawdzić gdzie co mam bo już nie pamiętam:D

Nikola28 widocznie Twój maluszek chce sobie posiedzieć w brzuszku jeszcze:):)

aneta spokojnie myślę że urodzimy w podobnym terminie :D daje sobie jakieś dwa tygodnie :D

paulus nie dobrze że Cię odesłali;/ co to za szpital!!

pycia ja ruchy odczywam boleśnie chyba że grzebie nisko rączkami to wtedy poboli:D

reklama
Aneta wiesz ze ja zauwazylam posta dodanego od Ciebie to moja 1 mysl: albo jej odeszly wody albo dostala skurczy. Ale musiala pozazdroscic hahahaha. Super. Niech sie kreci:-)
Ja z tego ze to tak szybko sie moze u mnie potoczyc usnac nie moglam:-)

Do góry