reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Wczoraj miałam jakieś załamanie wpadłam w taką panikę przez poród aż płakać mi się chciało, dzisiaj jest trochę lepiej, ciąża trwa za długo...

Ostatnia edycja:
reklama
A ja mam dosyć kolejnej nocy...Tym razem spałam 3h, od 5 do 7:50. Najpierw zaczął mnie boleć ząb, jak tylko głowę do poduszki przyłożyłam, wzięłam paracetamol, bo aż łzy z bólu mi leciały. Koło 23 ból przeszedł, ale zaczął boleć brzuch, jak na @, a za chwilę zaczęły się skurcze. Po północy obudziłam już m, bo byłam pewna, że się zaczęło, zwłaszcza, że chwilę wcześniej dostałam rozwolnienia.No, ale później zaczęły się już nieregularne, a były co 5 i 3 min. Po 1 się uspokoiły i odezwał sie ząb, który do tej pory daje mi w kość...

Dziewczyny bole i mnie dopadly cos okropnego caalaa noc nie spalam. Siku wstawalam.co godzine. A czuje sie jak walcem przyjechana.

Pycia17 niedlugo.wszystkie bedziemy mieli.to za soba nie przejmuj sie ;)

Ostatnia edycja:
Dziewczyny zaczely mi sie skurcze usiedziec nie dam rady wiec chodze z pokoju do pokoju aby usniezyc bol. Poplakalam sie bo maz w domu brat w pracy w trasie do mamy sie nie moge dodzwonic. Na razie licze skurcze poki co zaczely sie.co 22 min. Ale przesuwaja siee i wydaje mi sie ze sa częstsze. Czekam na rozwoj sytuacji albo to falszywy alarm albo wszystko sie zaczyna..

Jolka a da sie cos z tym zebem.zrobic teraz u dentysty czy sie musisz meczyc.do porodu?:-(

Paulus no to chodz.sobie,ruszaj biodrami i.moze kapiel/prysznic.i zobacz czy sie rozkreci czy nie. Trzymam kciuki:-*

Pycia nie martw sie juz nam nie wiele zostalo...tez mnie jiz ten stan powoli meczy... u mnie 0 objawow wczesniejszego porodu:-(

Paulus, tak jak Kaha pisze, sprobuj kapieli i wtedy zobacz co ze skurczami. Trzymam kciuki :*

Jolka, wspolczuje zeba. Pisalas kiedys ze u Ciebie nie chca ciezarnych przyjmowac, prawda, dobrze pamietam?? W moim rodzinnym miescie to samo. I to tylko dlatego ze wszystko co mozliwe przysluguje nam na nfz a lekarzom sie nie chce babrac np w kanalowki. I specjalne znieczulenia. Bo przeciez kasy wiekszej z tego nie maja. A nie kazdego przeciez stac na prywatne wizyty....

Aaaaaa, myslalam ze sie wyleczylam. A obudzilam sie zasmarkana po kostki.

Ananka a jak ten grzybek masz.cos na.niego? Aplikuj sobie lactovaginal jak masz problem z infekcjami:-) pisaly dziewczyny ze pomaga:-)

Nie wyspalam.sie jakos za bardzo i man podly nastroj. Znowu upal

Hej kochane,

jejku ostatnio tyle chodzę, jestem mega aktywna, a tu cicho sza na froncie, no może skurczybyki są, wieczorem nawet silne, ale moje przeczucie mówi, spokojnie kochana, masz jeszcze czas.

PRzedwczoraj 4 godziny chodziłam po pokazach lotniczych, wczoraj w górach 4 godzinki spacerowaliśmy i co? Wieczorem przez godzinę skurcze krzyżowe co godzina, a potem tam cicho sza, tu cicho sza:D tylko zatoki mnie napierdzielają. Te moje małe smarki chyrlają troszkę i mam wrażenie, że i mnie coś wzięło od nich, albo od klimy, tu gorąco tam zimno....echhhh

Ogólnie na dzisiaj zaplanowałam posprzątanie kuchni, bo nie wiem jak u Was, ale u mnie w tych szafkach to już taki chaos, niby mam wszystko w pudełkach, ale wystarcy, że coś się przewróci, coś tam zahaczy i już się klei;D Może jeszcze przepiorę dywanik u dzieciaczków bo raczej tego wymaga.......a jest tak gorąco, że w sekundkę by wysechł......

Nie wiem czy Was to nie irytuje, ale u mnie codziennie telefonik od teściowej jak tam?:D:D:D no kurcze co ja mam jej mówić, no nic tam:D:D:D Ona jest w separacji z mężem, a dziadek to widuje się z nami raz na ruski rok...Mój tato z kolei mieszka w WAwie, a moja mama zmarła na raka 14 lat temu....WIęc w sumie tylko teściówka wydzwania....

Kaha jeszcze raz gratuluję wizytki, Jasio rośnie idealnie, bez stresu, że będzie za duży czy za mały:)

Pauluss współczuję teściówki, siedź u mamy ile fabryka dała...Kochana weź kąpiel i będziesz wiedziała na czym stoisz, jeżeli nie przejdą to trzymamy mocno kciuki, niech się kręci :)

Dżejka jejku Twój suwaczek też już taki piękny:D jeszcze się kurcze okaże, że przenosisz:D:D:D hehehe, chociaż tego Ci nie życzę:D

Jolka skoro brzusio ćwiczy to być może poród będzie lajcik:) tego się trzymamy:) a zęba strasznie współczuję, jejku mnie raz w życiu bolał, myślałam, że umrę

Motylek, Gosunia gratuluję kochane:) dużo sił i zdróweńka dla Was i dzieciaczków....

Tulka, Ivon jak tam u Was na froncie?

Na20talii cudnie czytać, że tak pięknie dajecie sobie radę:)

Młoda i piękna, spokojnie ja też miałam mega stresa, a im bliżej porodu tym chyba hormony juz dają radę:)

Pycia17 tak tragicznie to ja miałam miesiąc temu, teraz to tylko kołki w tyłku ciosać, może u mnie to ten syndrom wicia:D:D:D

Klaudixxon już niedługo, spokojnie:) toż to już końcówka....

Engancka jak tam?

Maggie a u Ciebie też się chyba coś zbliża bo brzuchol już nisko....

Odnośnie mojej wagi to spadła w ciągu paru ostatnich dni o 2kg, pociłam się strasznie, do tego mnie przeczyściło....echhhh, stresuję się, czy na pewno z maleńką wszystko gra...

LAlki ja jestem zdania im dalej teściowa tym lepiej:D mimo wszystko, co prawda nasza nam bardzo pomaga w zostawaniu z dziećmi, ale ona dokładnie wie, że ja nie lubię pomocy w stylu przyjść i pomagać bo aż mnie nosi....Może tylko pomagać z dziećmi:) i tyle....

Ewcia ja walczyłam z mężem z całą rodziną, że to nie komuna i słodycze są ogólnodostęne..BO za każdym razem jak nas ktoś odwiedzał to słodycze, stoczyłam o to batalie, wojny, wręcz były skwaszone miny i o dziwo udało się:D:D:D KAżdy wie, że zamiast batonika mogą przynieść np chipsy jabłkowe, albo owoce, albo jak już musi byc czekolada w nazwie to tylko gorzka. Moje dzieciaczki uwielbiają gorzką czekoladę, a i powera po niej dostają. Ponadto u mnie jest zasada, że słodycze jemy tylko w sobotę, co prawda jak gdzieś do kogoś wychodzimy, czy ktoś nas odwiedza, to też nie cyrkujemy bo "my jemy słodycze w sobotę" tylko chwycimy jakieś ciasto itp::)

TRen moja teściowa też rozpieszcza chłopaków, no może nie tyle rozpieszcza co pozwala im na wszystko, na bajeczki (chociaż wiele razy jej tłumaczyliśmy, że pół godziny bajek to i tak dużo bo mózg dzieciom wysiada), że może czytać książeczki, układać klocki:) Całe szczęście akceptuje nasze postanowienia i się trochę stara....Najgorsze jest to, że ona nie ma takiego parcia na dzieci i rzadko się widujemy....
Kochana faceci są trochę z innej planety:D:D:D

Atagaa patrzę na suwaczek, maleństwo pięknie donoszone...Chcesz się wykluć już? Czy wolisz poczekać sobie?

reklama
No suwaczki juz wszystkie mamy bardzo ładne.

Miusia u ciebie to już na dniach :-)

Jolka jak ja Ci współczuję bólu zęba. Masakra. Podobno można olejek goździków użyć i posmarować zęba i dziąsła i to łagodzi ból.

Paulus00 to dawaj znać na bieżąco co się dzieje. Trzymam kciuki :-)

Do góry