reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kaha ja już dwa razy miałam takie bóle że dawalam sobie np godzinę czasu i mieliśmy już jechać do szpitala, ale ciepły prysznic, lozeczko i przechodziło ;) teraz czuje że Mały się juz wkreca na dole bo już można odczuć i tam pulsowanie i lekkie ruchy także mam nadzieję że nie będę czekać do wywołania...;) stekac kochana to zaczniesz kwestia kilku dni :D :D No i tak jak w dzień biegam do łazienki tak teraz w nocy nie wstaje ;) może i będzie tak po porodzie z maluszkiem że będziemy przesypiac całe noce :p dobry żart, wiem...ale tak się pocieszam :p

reklama
skończony 38 tc!!!
Motylek jak sytuacja?
Anula jak sobie radzicie z córką? jak się czujesz?? poproszę o fotki :)
Ewka, Ivon - my też wykorzystujemy ostatnie chwile wolności, starszak idzie do pierwszej klasy więć będzie inna rzeczywistość :) wczoraj pryszedł plecak dla synka i już od rana pyta kiedy do szkoły idzie ;)
Magie gratuluje donoszenia!!
Wiola prowadziłam 2 dni temu i mały szalał całą drogę :) u nas też w szpitalu ponad 40% to CC..
Kaha pewnie główką w dól mocno schodzi i stąd ten ucisk na pęcherz
ataga gratuluje suwaczka
klaudixon ale historia, dobrze, że autko ubezpieczone.

Miłego dnia mamusie! my wczoraj zaliczyliśmy jeziorko było cudownie i o dziwo żadnego skurczu nie miałam w nocy. przespałam całą noc! bosko

Koltunek U Ciebie tak jak u mnie teraz jak już się nie stresuje i nie liczę każdego skurczu to całkiem dobrze jest! A jak u ciebie z porodem? Czy jak wroci twoja dr to bedziesz miala cc czy czekasz az cos sie zacznie i moze ktos podejmie decyzje o cc?

Jakoś te nasze wrzesniusie nie pchają się na świat. W sierpnoowkach sporo było wcześniejszych porodów a my chyba czekamy na pełnię pod koniec miesiaca:)

Dzejka w piątek mam planowe CC :) zostało 6 dni. W poniedzialek ide na KTG do szpitala i USG i zobaczymy czy będą kazać czekać do piątku. l

Hej dziewczyny, bardzo Wam dziekuję :-) Chyba dzisiaj opiję chybą tą okazję piwem bezalkoholowym. Stwierdzam także w tej ciąży że jakoś mi niespieszno do porodu, byleby by nie mieć wywoływanego bo tego się najbardziej boję.

Synek czuje się już lepiej ale dopiero inhalacje pomogły, mnie jeszcze katar męczy będe zaraz nos płukać

Poza tym postanowiłam sobie ze teraz będe jesc same niedozwolone rzeczy ;-)żeby jeszcze skorzystać

Kołtunek woow super !!

Atagaa gratuluję donoszenia, jedziemy równo:-)

Co do bólów to ja mam w nocy też drętwienia a juz wstac z pozycji leżącej to jakis dramat albo obrócic sie na bok, wczoraj z młodym jak siadłam na podłodze to myslałam ze juz nie wstane istna masakra

Kołtunek - super, że decyzja zapadła w takim razie trzymamy kciuki i czekamy na dobre wieści;)

U mnie ze spaniem to ja nie wiem o co chodzi budzę się co 2 h, potem chwile mi zajmuje zanim zasnę. Ogólnie jestem niemiłosiernie niewyspana. Pod sypiam w dzień, to jak mi się film urwie to nie mogę się wybudzić:p Niestety zawsze ktoś mnie obudzi to tel, to kurier to ktoś akurat coś chce. No nic więc ja już wchodzę w tryb niespania, może mój organizm już wie że to za chwilę będzie normalne pobudki co 2h.

Koltunek zazdroszcze ci ze juz za 6 dni bedziesz po. A z drugiej str bym chyba zwariowala od tego czekania na godzine zero. Niewiem co lepsze... z zaskoczenia czy tak zaplanowane miec i biegunka z nerwow ze to jeszcze 6 dni.hahaha. ja sie doczekac wrzesnia nie moge.... chlopcy do szkoly pojda..... cisza bedzie pol dnia. No raj.

Ostatnia edycja:
atagaa no to się pocieszasz:D czytałam sierpniówki jak zasnąć nie mogłam:D siedzą np od 4 w nocy z dzieckiem przy cycu :D haha

kołtunek super że skurcze na trochę odpuściły:) 28 masz cesarkę zaplanowaną więc już nie wiele zostało:):):)

dżejka masz rację... u nas sądzę że jak się zacznie to w kilka dni się wypakuje większa część z nas :D

ewka to super że jesteście gotowi :D obyś miała rację z tym porodem.. coś czuję że będziemy się razem wspierać bo mamy blisko siebie terminy :D a mi się wydaję że Jaś wcześniej nie wyjdzie:D

Łączę się w bólu, jesli chodzi o niespanie, ale ja z innego powodu :-( nawala mi kolejny ząb, tym razem ósemka z drugiej strony szczęki...2 paracetamole ledwo dały radę, znów się pobeczałam z bólu. Serio, wolałabym rodzić....W dzień franca też się odzywa. Nie wiem co jest, ale pierwszy raz mi tak zęby nawalają :-( Pokrzywa zadziałała wczoraj po 4h, tak mnie goniło na siku od 17 do rana, że szok. Może jutro też sobie zapodam...Sił mi od rana przybyło, już wysprzątałam prawie cały dom, zostało tylko odkurzyć dywany i zrobić sernik na zimno z wiejskiego sera. Ale to dopiero, jak mały wstanie, bo nie chcę go odkurzaczem budzić.
Kołtunek- to oby do piątku! W końcu będziesz miała dzidzię przy sobie ;-)
Mam wrażenie, że w tym tygodniu się któraś już rozpakuje. Za długo taka cisza z tymi porodami u nas :-D a jak pójdą, to pewnie lawinowo

reklama
Mam pytanie za 100 punktów. Obecnie zmieniłam mieszkanie i mieszkam na drugim piętrze chociaż moim zdaniem to trzecie piętro a wchodzi się kurde jak na 4. Pytanie mam takie czy po CC uda mi się wejść do domu, bo zaczynam mieć wątpliwości obecnie sobie radzę, troszkę sobie podyszę ale potem to czarno to widzę.... Miał ktoś może taką sytuację?

Do góry