reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Kołtunek dziewczyny dobrze radzą. Trzymam kciuki, żeby wszystko było oki &&&

Ewka, Milusia złote dziewczyny z Was. Dzięki za listy. Ja jeszcze nie spakowałam torby!:szok: Zaraz idę chyba to zrobić, bo to już zaraz 39 tydz się zacznie a ja w proszku. Jutro muszę jeszcze cycniki kupić, tylko nie wiem czy tu u mnie rozmiar dostanę... W sumie jak juz sie spakuję, to bym chciała, żeby już sie zaczęło.

Wspólczuję wszystkim cierpiącym na zgagę. Mnie męczy od początku 4 miesiąca i mam juz jej serdecznie dość. Też potrafi mnie męczyć całą noc po łyku wody. Masakra.

Klaudixon ale miałas przeżycia. Nie zazdroszczę, facet idiota stradszyć ciężarne w końcówce ciąży....

Zazdroszczę u WAs ochłodzenia. U mnie jest fajnie wieczorami i rano, temperatura znośna i wiaterek, ale w ciągu dnia cały czas patelnia i duchota. Zastanawiam się za jakie grzechy nas to akurat w tym roku spotkało:-D

reklama
Koltunek- albo dzwoń do gina, albo do położnej, albo jedź do innego szpitala. Oni na tym ip, to chyba sobie jaja robią :no: trzymamy kciuki, żeby wszystko było ok!

Dziewczyny, padam na ryj!

Wstałam dziś rano i o 10;30 byłam u alergologa robili mi spirometrie dwa razy bo za pierwszym razem wynik wyszedł średni i mój dr stwierdził, że babka co mnie badała była za delikatna dla mnie. No i faktycznie z nim wynik mam idealny:) Widzimy się w styczniu po porodzie, żeby ogarnąć moją alergię.

Pojechałam po lekarzu do ikea, cholera dalej ludzi dużo, ale dałam im liste zakupów, zapłaciłam za kompletowanie rzeczy i transport w czwartek mają mi meble dla dziecka przywieźć. To nic, że znalazłam super komplet na allegro, obdzwoniłam 15 sklepów w końcu mi ktoś powiedział, że nikt nie ma mebli na stanie czeka się od 3-5 tyg na realizacje zamówienia, a że po urlopach to nawet 8 tyg. Także stwierdziłam, że te z ikea są jak najbardziej okey. Po czym dziś na mojej liście pisało, że 2 regały są już niedostępne, na szczęście na miejscu okazało się, że jednak są:)

Po tym wszystkim byłam tak głodna, że zaliczyłam obiad w pizzy hat, bo w ikea takie tłumy na stołówce, że można o jedzeniu zapomnieć. Polatałam po tym sklepie jeszcze, chciałam coś drobnego kupić wyszłam cholera z 2 siatami ledwo niosłam cała mokra, upocnoa no masakra. I dzwoni do mnie telefon okazuje się, że mam wizytę u lekarza a dopiero co do domu weszłam. Więc szybki prysznic i strzała do lekarza, nie ważne że lekarz zapisał w kajecie mnie na 18.08 a mi dał kartkę na 28.08, to nic.

Lekarz mój mnie przebadał wsio okey z dzidzią, 25.08 mam kolejną wizytę i potem idzie on na urlop, więc do 08.09 zaciskam nogi i nie ma mowy o rodzeniu! Przestraszyłam się oczywiście, bo mówi że na pierwszej wizycie we wrześniu będziemy już ustalać termin porodu przez cc, badanie GBS czy jak to się zwie mam zrobione jakby co, mam być spakowana i gotowa do akcji. Matko ja mam tyle rzeczy do zrobienia, że jakoś tego nie widzę wszystkiego. Także poczułam presje czasu, wyprałam dziś ubranka wszystkie, plus moje piżamki, jutro akcja PRASOWANIE. Jutro zamawiam już ostatnie rzeczy do wyprawki, plus kompletuję torbę porodową, i zwalniam bo obecnie zapierdzielam jak króliczek. Jak tak dalej szaleć będę to urodzę za tydzień.

Wyszłam z domu o 10;00 a o 20;30 wróciłam i siadłam dopiero żeby odpocząć, także tempo masakryczne jak dla mnie, cieszę się że to już niedługo i boje się jak cholera.

Milusia dzięki wspaniała kobieto za listę rzeczy, zapisałam sobie jutro z niej skorzystam!

Ostatnia edycja:
A ja mam pytanie odnośnie lewatywy, wiem, że w szpitalu już jej się nie robi, ale czy planujecie np same w domu zrobic? Jakos mnie strasznie ten temat nurtuje :/

Koltunek weź prysznic i zmykaj na ip.... nie odpuszczaj.... trzymam kciuki za Was!
Klaudixon ty to masz przeboje ... oszczędzaj się więcej.

Milusia i Ewka dzięki za listy. U nas nie wszystko wolno...można jeść ... tylko biała czekolade.

OtoKika u nas w szpitalu robią na dzień dobry lewatywe...

Dobrej i spokojnej nocy!

Otokika ja mam taka wlasnie do zrobienia w domu...i bede robic...jakos boje sie potem niespodzianek podczas porodu...

Ewka.to powodzenia z polozna :) daj znac jak wrazenia... widzisz jak dzieci ci spac daja to Ty wstajesz... :))

Tez weszlam bo myslalam ze info od koltunka jest...
Zmarzlam w nocy :/ gardlo mnie boli. Swietnie. Ide spac dalej.

reklama
jestem :) odtsęp między skurczami wydłużył się po północy co 20 minut więć poszłam spać bo nie miałam już sił po tym całym dniu. Wstałam z mega bólem brzucha... ehh zobaczymy. M czeka, ze 100 razy w nocy pytał i jak... teściowa w pogotowiu czeka na telefon, żeby przyjechać do starszaka. Chciała bym już mieć to za sobą... Do tego mały ma tak nisko głowo, że wczoraj na USG lekarz mówił, że nie jest w stanie jej zbadać... Synku wyjdz do mamy ;) w pierwszej ciąży chodziłam tak pare dni zanim wpadli na pomysł, żeby zrobić CC bo nie urodzę :wściekła/y:

Do góry