reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dzięki dziewczyny, dzisiaj już lepiej. smaruję mu maściami non stop, odkarzam, jak dotykam, to go boli, ale generalnie jest ok. W 3ch miejscach miał małe pęcherze, ale pękły, mam nadzieję, że szybko się mu zagoi. W nocy byłam tylko raz na siku, obudziłam się nadal opuchnięta, na szczęście ciśnienie w normie. Staram się dużo pić, czekam na ochłodzenie, coś o wtorku u nas zapowiadają. Tak jak Maggie, mam termin na 13, ale nie nastawiam się na jakieś wcześniejsze rozwiązanie, wolę się mile zaskoczyć, niż niecierpliwie wyczekiwać w każdy dzień. Współczuję Wam tego bólu spojenia, bo wiem jak to boli. Ja zażywam osteogenon codziennie od lipca i od kilku dni ból odczuwam tylko, jak za długo na jednym boku leżę i w nocy. W dzień jest to tylko lekkie pobolewanie. A bolało cholernie od czerwca. Albo te tabsy coś w końcu dały, albo się rozeszło co miało się rozejść. Bóle okresowe też mam, ale to efekt braku magnezu, bo skurcze łydek mam częste. W pierwszej ciąży prawie cały czas mnie tak brzuch bolał, bo wszystko się rozciągało. Idę sobie poleżeć z nogami do góry, póki mały śpi, bo później jedziemy do teściów. Miłego dnia! ;-)

reklama
Koltunek widze ze humor Ci dopisuje swietnie:-):-) gratuluje bezpiecznego okresu:-):-):-) jakos to zlecialo:-)

Motylek Tobie rowniez gratuluje bezpiecznego okresu,wspolczuje boli krocza

Paulus ja biore zelazo.

Jolka super ze maly to dzielnie znosi:-) milej wizyty u tesciow:-)

Ja biorę zestaw witamin dla kobiet w ciąży Doppelherz Mama z żelazem jodem i cynkiem oraz DHA i co drugi dzień dorzucam sobie 1000 j witaminy D, ponieważ w poradni diabeltologicznej wyszlo mi ze mam na granicy normy (pomimo suplementacji witaminami przez calą ciążę i lata) a podobno ona ma duzy wplyw na wchlanianie glukozy. Mozna sobie jej spokojnie suplementowac nawet 2000 jm ale mam 500 w Doppelherz, wiec dorzucam co drugi dzien 1000.

Hej kochane,

relacja z wizytki w odpowiednim wątku, jejku jaka wczoraj byłam podirytowana, za to dzisiaj jestem wykończona...

Lekarz mi powiedział, że mała ma ogrom włosków, i faktycznie meszek pływał w wodach:D:D:D

Ivon17 ja mam dokładnie takie same przeczucia, że niby termin blisko, a czopu nie widać, brzuch niby nisko, ale nie za nisko:D:D:D masakra:D:D:D

Kołtunek gratuluję suwaczka:)

Pycia jakby ból okresowy miał zwiastować poród rychły to już bym była pooooo:D:D:D ratunkuuuuuu:D:D:D:d

Paulusss ja chela fer forte teraz i prenatal classic na ruski rok...

Motylek współczuję bóli, ja już cierpliwość straciłam na tę ciążę:D:D:D już kurna nie mam sił...

Mój starszak ma temperaturę, ale od czego to nie mam pojęcia, mnie też coś łamie, no zobaczymy...
Ogólnie już nie mam sił, wszystko mnie boli, biodra, spojenie, wieczorem skurcze, w nocy koszmary:D ratunku, końcówka ciąży uszami mi wychodzi......

Kaha świetnie, że wszystko ogarnęłaś, no i skoro jesteś zdecydowana na znieczulenie to faktycznie od progu krzycz, że chcesz anestezjologa:D

Ewcia ja robiłam badania moczu i zawsze mam za dużo fosforanów od żarcia zielonego, a przez upały to w ogóle jaja są z próbką moczu bo nasz organizm trochę nastawia się na przetrwanie i też wszystko jest zaburzone...Ogólnie ketony w moczu mogą występować u chorych na cukrzycę z braku insuliny, ale uwierz mi, że jeżeli bardzo mało jesz w upały to po prostu też tak może być, że rozkładasz tłuszcz do produkcji energii. Ja wczoraj zjadłam tylko kawałek ryby, po prostu tylko piłam, no nie moglam patrzeć na żarlo....

Na20 talii to Ty w sierpniu urodzisz jak nic:D:D:D

Tren ja wczoraj też na syf nie moglam patrzeć i pucowałam chatę, mój M mnie opierdzielił, że nie powinnam tego robić, ale to kto to ma zrobić? Nie chcę obcej sprzątającej baby w mojej obecności, a iść nie mam siły nigdzie:D:D:D

Maggie ja już u fryza bym chyba nie dała rady, wszystko by mnie bolało...

Klaudixxon ja w dzień mam to samo, moglabym cały dzień spać, a w nocy każda zmiana pozycji mnie budzi....

Pauluss to może poproś kogoś z rodziny, takie żele na hemoroidy od razu przynoszą uglę, a jak nie to jakiś lód w skarpetę i okładaj odbyt

Jolka mam nadzieję, że z małym będzie wszystko w porządku, u mnie jest taka zasada, że w ogóle nie mamy wrzątku, do herbaty dolewamy wody źródlanej, żeby była do picia, do kawy zimne mleko, po prostu nasz maluch też się kiedyś oblał i mam schiz na tym punkcie...

Otokika ja mam w Wawie całą rodzinkę, ale niestety ja nie mieszkam w Wawie tylko w Sosnowcu, koło Katowic...

Olasec współczuję bezsenności...

Lady Agnes jeszcze ze dwa dni i chyba koniec upału:) i wtedy ruszę na spacery:)

Ja od początku przyzwyczajałam bez światła. Owszem, przy zasypianiu mogła być, ale nie będę palić całą noc. za dużo się naoglądałam, jak nie można później dziecka od tego odzwyczaić, kuzynka z każdym dzieckiem miała przez to problem

u fryzjera fajnie, troche sie zrelaksowałam, chociaż już długo mi było siedzieć tak bez ruchu no i chyba to już ostatnia wizytka przed rozwiązaniem

reklama
Motylek gratuluję 36 tygodnia:)

Klaudixxon jeszcze trochę i na nowym mieszkanku się odnajdziesz.

Jolka, żeby małemu szybciutko wszystko się zagoiło.

Milusia jak tam Twój starszak? Temperatura spadła? Żeby tylko Ciebie nic nie chwyciło.

Kaha co do światła to chyba zależy wyłącznie od tego jak dziecko przyzwyczaisz.

Przy takich temperaturach na nic nie mam siły. Szkoda mi tego mojego młodego, bo nie mam siły się z nim bawić i do tego plac zabaw odpada. Wynudził się dziś bidulek z matką.
Jutro odwiedzają mnie mama i teściowa. Ogarnęłam chatę, upiekłam ciasto i padam na twarz. Obie mamy rzadko nas odwiedzają, więc może być ciężko. Zamiast pomocy to raczej będę miała masę roboty:).

Do góry