reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Motylek- kciuki zaciśnięte, melduj co i jak :tak:

Aneta- witam w klubie! Nie wiem, jak u Ciebie, ale u mnie jest to chyba wynik zbyt małej ilości mg. Dlatego już od kilku dni pilnuję, żeby łykać go regularnie :sorry:

Lalki- u mnie w otoczeniu też wszyscy mi mówią, że mam za mały brzuch, jak na 8 miesiąc, a jakby był większy to by pytali, czy bliźniaki :-p Spokojnie, dzidziusiowi wcale nie jest tam ciasno, inaczej dosadnie by Cię o tym informował ;-) pokoik piękny!

TRen- ja też po 2ch kawach a chętnie bym poszła spać :-D a co do położnych, to ja miałam szczęście, że pozwoliły mi samej ubierać i wyszły z sali, ale lasce co ze mną leżała, to jedna ubierała i narzekała na wszystko co się dało. A ta niczym ciele na niedziele stała z boku z głową spuszczoną:sorry:

Milusia- jak tam urlopowanie?

Ale mnie mały dzisiaj kopie, wierci się i ładuje po żebrach równo. Pogoda u nas taka sobie, rano polało, teraz słonko świeci, ale chłodno jest. U nas by się przydał deszcz, ale taki spokojny, nawet kilka dni. Ludziom wody brakuje, wszystko wyschnięte, nawet żniwa przez to zaczęły się wcześniej, bo przy takich upałach, jakie były wszystko dojrzewa za szybko. Mały złapał jakiś katar, nie mam pojęcia skąd. Smarki po pas i kicha non stop, ale wypuściłam go na pole, bo by mi dom rozniósł :-p Dobrze, że ma go kto dzisiaj zabawić ;-) a ja właśnie kładę się na moment, może zaliczę jakieś 30 minut odpoczynku

Lalki ja na wyjscie ze szpitala dla Blanki spakowalam body, bluzeczka, spodenki, skarpetki czapeczka i kombinezonik. dorzuce jeszcze bluze, na wszelki wypadek jakbym wychodzila w dosc cieply dzien gdzie kombinezonik do samochodu to byloby przegiecie.

polozylam sie z myslą ze pospie. I co?? i dooooooooooopa. akurat wtedy chlopcy coś non stop chcieli. A to gdzie kubek, moge na dwór,moge jesc, moge loda, on mnie bije, on na mnie patrzy, mamo on niechce wyjsc z mego pokoju, mamo podasz nóż, moge pograc, glodny jestem... i tak non stop. Myslalm ze spakuje i z domu wygonie. No szalu dostane z nimi. Teraz jak wstalam i pije 3 kawe to poszli na dwor.

Jolka mnie non stop pytają czy blizniaki. Bo moja mama ma. *******ca mozna dostac. I z jaką pewnoscią niektorzy mnie informują ze napewno usg sie pomyliło. Wiec mowie ze tak. Pierwsze mialam trojaczki.. jeden w domu dwoje zabilam bo brzydkie sie urodzily, w drugiej ciązy byl jeden.. zle sie ulozylam.. robilismy tez trojaczki. A teraz pewnie bedą 4 raczki. W razie czego to sprzedam.. zeby miec na buty na zime chlopcom. :D uwielbiam patrzec wtedy na ich reakcje :D buahahaha

lalki- fajnie patrzeć jak wszystko tak piekinie czeka:) jaki masz ten kocyk minky? ocieplany czy nie? bo zastanawiam sie jaki kupic.

motylek jak sytuacja u Ciebie?
Lady agnes trzymamy kciuki za wizytę

z brzuchem to fakt nie dogodzi się :) w pierwszej miałam malutki i wszyscy się dziwili, że taki mały teraz mam za to ogromny to komentują , że za duży

Lalki fajny pokoik :-)
Co do brzuszków to ja chyba mam taki średni podobny do pierwszej ciąży, w sumie jak na razie chyba mniej przytyłam, a ludzie zawsze gadają czy to sie komuś podoba czy nie, ale też nie mam zamiaru sie tym przejmować

Tren ja mam dzisiaj dzień mega nerwowości siąśc na tyłku nie moge, bo młody też non stop coś chce, a na dodatek świeżo pomalowane ściany w mieszkaniu już porysował

Czytam Wasze wpisy i serdecznie współczuje, że wszyscy Wam się w brzuszki wpierdzielają. Myślę, sobie teraz, że jednak ja to mam szczęście bo jestem trochę odludkiem pracuje w domu, prowadzę firmę w domu, ludzi nauczyłam że wiecznie w sumie nie mam czasu. Także nie spotykam się często z innymi, Część koleżanek w Krakowie, część we Wrocławiu a Katowicach to same znajome co z nimi do szkoły chodziłam.

Więc obecnie mój kontakt ze światem to pójście do lekarza, urzędu, biura księgowego albo wyjazd do rodziców hahahaah a tam mam spokój.
Jedna koleżanka coś mi chrzaniła na FB, że się doczekać nie może żeby mnie zobaczyć - tutaj głównie chodzi o to ile przytyłam i bardzo będzie chciała mnie po porodzie zobaczyć czy schudnę.

Serio przykre jest to, że baby są takie wścibskie, bo szczerze wolałabym przytyć mniej no ale co zrobię jak biorę hormony, mam cukrzycę trzymam się na tylę ile mogę. Co do chudnięcia po, to modlę się tylko o to żeby dzidzia była zdrowa i żebym rozstępów nie miała z resztą sobie poradzę.

Anula09 dziękuję kochana
Jolka6621 mi to jeszcze mówią że lekarz się na pewno pomylił bo po brzuchu widać że na 100% chłopczyk a ja w pierdoły wierze że dziewczynkę urodzę :/
TRen ludzi trzeba takimi tekstami gasić! wczoraj jedna znajoma do mnie że się garbie... nosz kurcze jak mnie brzuch zaboli to pewnie że się garbie zresztą jest mi ciężko i mi tak podniosła ciśnienie i mówię do niej: "biorę przykład z Ciebie... też nieźle się pochylasz... a nie chce byś czuła się samotna to chce Ci dorównać... "
Dżejka mam nie ocieplany... stwierdziłam że i tak jak będzie zima to dzieciaki trzeba będzie grubo ubierać i dodatkowo kombinezon to normalny kocyk wystarczy żeby we wózku przykryć...
maggie2205 dziękuję :)
Klaudixxon ludzie są chętni sensacji i mają później o czym gadać..

Dziewczyny byłam na szkole rodzenia - dopiero co przyszłam - i dziś była nauka oddechu do porodu i ćwiczenia na nogi, brzuch, plecy i mięśnie Kegla... Ćwiczyłyśmy mało i dość krótko ale jest mi tak nie dobrze że zaraz padne :( kręci mi się strasznie w głowie, mam mdłości, czuję jak bym za moment miała zemdleć :( teraz nawet mnie zimno zaczęło trząść :( jestem jeszcze sama bo mój mąż dziś dłużej musiał zostać i boje się że zaraz gdzieś się przewrócę :/ ide się położyć... Tragedia normalnie...

f2w3rjjgovuqvn1k.png

reklama
Klaudixon ja czesto slysze pytania ile przytylam i teksty ze napewno nie schudne. wtedy mowie ze skoro do Ł nie przeszkadza to moge i byc gruba. a jak zacznie przeszkadzac to zmienim pozycje w seksie tak zebym go nie polamala. Niedawno taka kobieta wypalila do mnie tekstem ze bardzo gruba jestem. a jej synowa i corka to takie szczuplutkie w ciązy.. to jej powiedzialam ze mnie moj chlop nie bije, pieniedzy mi nie wydziela wiec moge sobie spokojnie tyc. i tak dla niego bede najpiekniejsza. a skoro jej corcia i synowa trafily na palantów to i jak nedze wyglądaly. Ta sie zasmiala.. ale wiedziala ze powiedzialam prawde. Akurat jej synowa to moja bratanica wiec w tej kwestii duzo wiem :)

Tez napalilam sie na ten kocyk minky. tylko tyle ich ze ja zdecydowac sie nie umiem ktory mi sie podoba najbardziej.

Do góry