reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Klaudixon tak jak Anula pisze oszczedzaj siebie i mniej stresow a bedzie dobrze. Ja widze dużą zależność skurczy od stresu. Wystarczy ze na młodą się wydre bo jest nieznośna a za chwilę macica się stawia.

Ewka dzięki. Oczywiście czytam Was. U nas dzisiaj może być cieplej ale jak dotąd 25-26 stopni to jest całkiem do wytrzymania. Tym bardziej do czasu kiedy nie nagrzeje się moją sypialnia na poddaszu. Jeszcze dodatkowo cieszą mnie chłodne wieczory. Lekarz karze odstawić acard trochę szkoda bo przynajmniej ciśnienie mialam ok a tak to zaraz wzrośnie zwłaszcza w taką pogodę.

Moja młoda dziś pierwszą noc nocowala poza domem. Pojechała na wakacje do kuzynek i dziadkow. Niedługo jadę po nią to się dowiem czy się nameczyli.

Wczoraj wracaliśmy z łodzi i o 21 staneliśmy w barze na kebaba. O rany jaki fantastyczny barowy klimat. Zatesknilam za mlodzienczymi wyjścia mi wieczorem na piwo! No i sami!

Za to Klima dała się we znaki dzisiaj rano bólem gardla.

Ostatnia edycja:
reklama
Klaudixxon - moja szyjka od początku ciąży ma tylko 2 cm, więc się nie martw.
Dziękuje wszystkim za wsparcie w cukrzycy, początkowo byłam wściekła , teraz już się uspokoiłam, poczytałam o tym co mogę jeść i staram się tego trzymać. Najgorsze jest to że skończyłam zajęcia na których miałam bardzo dużo chodzenia - po kilka godzin dziennie - a teraz mam wakacje i pewnie będę siedzieć w domu i nie będę się ruszać, a samej z siebie mi się nie chce. Wiem że jak chodziłam po kilka godzin na zajęciach to czułam się lepiej niż jak siedzę w domu. Będę musiała się zmobilizować do wycieczek, albo chociaż do większego sprzątania w domu. Poza tym wyniki krwi i moczu mam bardzo dobre. Czuję się też ok. Pozdrawiam wszystkie mamy na diecie.

Dziewczyny jesteście cudowne dziekuje za wsparcie ;* lezalam na meza do 23 kiedy przyszedł i mowilam mu co mi lezy na sercu to on zasnął? ! Wyobrazacie sobie co za gnojek. Tak wiec walalam sie pol nocy ze stresu.

A co do szyjki macicy ja nie mam nawet pojecia ile ma ale dowiem sie na następnej wizycie bo bede miala ostatnie usg przed porodem.

Witam was wszystkie, na razie jestem wyłączona z internetowego życia, uczę się na obronę. Byle by przeżyć w poniedziałek obronę i mogę świętować :)

paulus a do nieo nie dociera że jesteś w ciązy jakiś nie poważny.. z czuć... jego ojciec też jakiś nie poważny..
powiem szczerze nie wiem co bym zrobiła na twoim miejscu :(

klaudixxon leż i odpoczywaj.. jest kilka dziewczyn na forum z tym problem na pewno Ci doradzą :*

tren też mam problem z snem;/ wszystko boli;/ miejsca człowiek sobie nie może znaleźć :(

dżejka dać znac jak córa spędziła nockę :D też bym nie chciała żeby moje dziecko nocowało po ludziach...
moja siostra od 1go miesiąca przywoziła córę do nas dwa razy w tyg...ciągle ją zostawiała... a dziecko teraz 10 lat i mówi że rodzice jej nie kochają że tylko kasa i kasa.

pycia17 będę za Ciebie mocno trzymała kciuki!!! :) powodzenia! :) i podziw że się wyłączyłas ja nie potrafię. :D

co do męża i jego podejścia do ciąży ja na prawdę nie mogę narzekać.. wczoraj wrócił z pracy.. obiad miałam od teściowej więc prócz tego że wyprasowąłam nam rzeczy i zrobiłam pranie syf w domu gary z dwóch dni.. nie chciało mi się. przyszedł umył gary a mi kazał leżeć. :D
ciągle pyta jak się czue czasami 3razy pod rząd:D przytula brzucha... ciuszki to oglądał jak schły na balkonie.. pytał co do czego..
ma gorsze dni że muszę się wkurzyć i ponarzekać na niego ale nikt nie jest ideałem :D
teściowe też dbają o mnie.
Czasami mnie to męczy bo mi nic nie dolega a ciągle mówią żebym lepiej już siedzialą w domu niż wychodziła gdzieś itp.
Ostatnio się umówiłam z koleżanką to małż stwierdził że jedzie ze mną bo się będzie martwić i tyle narzekania na niego hehe :D

jadę dzisiaj na badanie czystości podjadę za spodenkami i może do bratowej na ogródek zajrzę troche posiedzieć:D
miłego dnia mamusie! bunkrujcie się w domu! :D

Joasik01 dobrze, że wszystko jest ok :-)

Klaudixxon odpoczywaj jak najwięcej bo dzidziuś najważniejszy :-)

Ja lubię lato i upały ale w ciąży to bardzo źle znoszę gorąc dlatego wolałabym żeby to lato nie było upalne.
Powiem Wam, że zwiększona dawka duphastonu i magnez 3x2 pomaga bo brzuch mi się juz tak nie spina.

Wczoraj byłam pierwszy raz na szkole rodzenia i zasłabłam. Duszno było jak pieron i mi się coś podziało.

Dziękuje dziewczyny za rady i wsparcie. Nospę mam, magnez mam duphaaton mam nigdzie nie jade nic nie załatwiam, mój mówi, że zero spraw do załatwienia dla mnie będzie i mam leżeć i pachnieć. Także byle bym się nie wkurzała.

Ja magnez b6 juz biore trzecie czy czwarte opakowanie i sto razy lepiej sie czuje skurcze juz tak mnie nie biora w nocy.

Zastanawiam sie czy z moim mezem da sie rozmawiac. Siedzimy obok siebie a on w ogole nie chce rozmawiac. Jak zaczynam jakis temat to szybko ucina i wychodzi sobie na podworko twierdzac ze ma duzo roboty. Sniadan ze mna nie je bo woli sobie wyjsc na taras. Obiad je przy telewizji. Kolacje rowniez czego ja nienawidze

pauluss00 jak nie je śniadań z tobą to rób sobie śniadanie jemu nie, z obiadem to samo. Ja jak mojego z****łam to kurde je przy stole jak człowiek bo tak to przy komputerze.
Więc czasem trzeba debilowi uświadomić, że:
a) nie po to sie staram jak robie jedzenie zeby wpierdzielił je przy kompie ja sama
b) jak bedzie jadł sam to niech sam sobie gotuje
c) jak będzie dziecko to tez będzie je uczył, że będzie jeść samo czytało iphona albo gazetę?

U mnie podziałało:)

reklama
Paulus u nas tez byl etap jedzenia przy kompie, przy tv, lub gapiąc sie na akwarium. Ale co ciekawsze, jak z talezami sie ulatnialy do mszwoich pokoi lub przed tv to darl morde. Wtedy ja darlam morde na niego.. bo z kogo braly przyklad?? do kogo on ma pretensje?? I powiedzialam ze stół wypier..e z domu, skoro on tylko stoi i miejsce zajmuje.

Boziu jaka spiekota. F myslalm ze rano ubije. wstal o 6. codziennie tak wstaje. No ale zbudzil mnie. Bo on chce juz do basenu. i jak ten nasz dom sie otwiera bo on nie pamieta. i co 5 min pytal kiedy moze.. bo on chce juz. i czemu nie teraz??

Do góry