reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

kaha91- no to super że lekarz się podoba i super że z maluchem jest ok :) mi też dzisiaj ani nie mierzył ani nie ważył dzidziola ;-)
Idę 8 czerwca na trzy dni ale się pewnie tam wynudze, bardzo nie lubie leżeć w szpitalu :wściekła/y:
Mamuska41- gratuluję córeczki ;-)
Glukozę też już robiłam i wyniki mam dobre
matosia- też bym chciała tego misia szumisia ostatnio nawet na fb był konkurs i był on do wygrania ale niestety nie mam tego szczęścia i mi sie nie udało :-p

reklama
lalki imię już jest, ale na razie jeszcze się z nim oswajamy :) myślę, że pozostanie, ale na razie nie ogłaszamy :) z początku miał być Marcel, ale jak poczytałam w imienniku o Marcelach to zrezygnowałam, żeby nie ryzykować hehe a u Ciebie? imię już jest? a co do stresu mój syn też jak tylko bardziej się stresuje wierci się mocniej i jakieś te ruchy bardziej nerwowe są, więc staram się opanować bo syn najważniejszy
a mieszkanie z teściami, czy rodzicami to niestety nie jest sielanka :( mieszkaliśmy przez parę miesięcy przed i po urodzeniu małej z rodzicami i nie było kolorowo. wszystko się ułożyło jak zostaliśmy sami :)

gosiunia1993 już główką w dół? u mnie w usg lekarz wpisał ułożenie dowolne. Z tymi bakteriami to niestety tak jest, że jak raz coś złapiesz to później niestety jesteś bardziej podatna a już nie mówiąc o ciąży... A szumiś to coś co muszę mieć :) wypatrywałam czy może na olx ktoś nie chce odsprzedać, ale nie :) to może się faktycznie sprawdza? nie wiem ale muszę mieć! :D

przemyslenia mamy...

matosia- akurat jak miałam dzisiaj usg to był ułożony głową do dołu ale wiadomo że jeszcze może się kręcić, ale trochę chyba sobie tak siedzi bo kopniaki to dostaje u góry bardziej :) też słyszałam że ten miś jest świetny i też się pewnie skuszę na niego :-D

Gratuluję udanych wizyt ;-)
Ja też muszę się jutro albo w środę wybrać na glukoze i w cale mi się nie chce... Już nie chodzi o samo picie tylko o to siedzenie w ośrodku... Można u Was dodać cytryne?

Mamuśka gratuluję córeczki
Matosia gratuluję synka
Ja na glukozę idę w środę ...
Kaha dobrze że zmieniłaś lekarza, tamten faktycznie jakiś dziwny był

gosiunia1993- gratuluję wizyty :tak: współczuję szpitala, ale skoro to białko non stop jest, to coś jest nie halo. Dużo masz tego białka? Moja mama w środę idzie do szpitala na badania, bo od dłuższego czasu ma białko w moczu, a ostatnio było już 5,7 i nefrolog z miejsca na specjalistyczne badania wysłała

kaha91- super, że zmieniłaś lekarza! Grunt, to być z niego zadowolonym i ominiesz bezsensowny szpital teraz :-)

viola1988- mi lekarz powiedział, że śmiało mogę sobie dodać, ale w moim lab. zabraniają :eek:

Ja już od 6 na nogach, mały nie da pospać :tak: a razem z małym wstaje dzidziuś w brzuchu :-) dzisiaj w planach mam zupę kalafiorową i makaron z truskawkami, a co u Was na obiad?

Mnie glukoza czeka w przyszłym tygodniu jak pomyśle jak to może smakować fuuu ogólnie cukru nie używam nie słodzę herbat nie lubię dosładzać jedzenia jedynie z słodkiego to słodyczę lubię ;p

Ja juz od 5-tej na nogach...mam głupi zwyczaj wstawania z mężem jak wychodzi do pracy...dziś cala noc tak mi się chciało pić ze jak wstalam to lyczkiem szklaneczke coli musialam wypić i teraz mam tego skutki...malutki szaleje w brzuszku :p ja na szczęście za tydzień będę w Polsce żeby przewieźć wyprawke dla Nikosia i w końcu zalapie się na wizytę u gin ;) zobacze jak urósł nasz szkrab ;) ostatnia wizytę miałam co prawda w kwietniu ale jak piszecie o postępach waszych maluszkow to tez jestem ciekawa jak u mojego a tutaj niestety badania USG nie są na porządku dziennym... Miłego dnia!!! :D

Witam się porannie:)
gosiunia dużo masz tego białka w moczu? Ja też od początku mam coś z moczem nie tak. Mam trochę białka, trochę leukocytów, ale najwięcej urobilinogenu, ostatnio wyszło 4 mg. Wiem, że to coś od wątroby. Gin zlecił posiew, ale wszystko wyszło ok. Wizualnie mocz jasny i mętny, w ogóle ostatnio mało siusiam, pewnie zatrzymuje mi się woda, ostatnio w ciągu doby kilo na plusie a cały poprzedni tydzień nie przytyłam ani grama... Dziwne to wszystko. Teraz znowu będę powtarzać badanie ogólne moczu, ale dopiero przed kolejną wizytą, a maluszka bedę podglądać dopiero 9 czerwca :(

Kaha gratuluję zmiany lekarza:). Ja też uważam, że jak coś z lekarzem nie tak, to nie ma się co zastanawiać tylko zmieniać:). Mój np. nigdy nie mówi jaką mam długą szyjkę, ale co wizytę bada mnie ginekologicznie, sprawdza szyjkę i mówi, że wszystko oki. Nie mam porównania, ale to chyba dobrze:)

Dziewczyny jak tam posuwacie sie do przodu z wyprawką. Ja na razie kupiłam tylko butelkę antykolkową z Biedry:zawstydzona/y:. Część rzeczy dostanę od siostry po siostrzeńcu (łóżeczko, wanienkę, ciuszki, podgrzewacz do butelek i słoiczków), ale wiem, że czas juz pomalutku kompletować potrzebne rzeczy, bo zdaję sobie sprawę, że będzie tego dużo, a mój leży uziemiony z nogą i nigdzie nie możemy się wybrać, a u mnie w mieścinie bieda w bobasowych rzeczach i trzeba wybrać sie gdzieś do większego miasta:tak:. Mam nadzieję, że zdążę:)

reklama
Kaha - super, że jesteś zadowolona i w końcu zwolnienie chodzące, możesz spokojnie wyjść z domku ;)
Tulka - ja też jeszcze nic nie kupuje, na razie oglądam na allekgro wózki. Troszkę po starszaku będę miała
Atagga - czyli za parę dni zobaczysz swoj maleństwo :) a wiecie już czy to dziewczynka czy chłopiec?
Pycia - ja praktycznie nie jem słodyczy, a słodkiego picia nie znosze i jakoś przetrwałam krzywą :) dasz radę musisz się dobrze nastawić :) i weż gazetkę albo książkę bo nie można chodzić wogóle 2 godziny
Jolka - ja wczoraj miałam kalafior na kolację :) a na obiadek kurczak w marchewce a zupy dziś brak
Megii - powodzenia na glukozie :)
Viola - u mnie można ale ja nie dałam
Mamuska - wydaje mi się, że waga córci odpowiednia do wieku ciąży :) mój mały w 20 tc wazył 330 g
Gosiamat - i jak się czujesz?? dużo zdrówka
Matosia - gratuluje a waga już bardzo ładna :)
Gosiunia - gratuluje!! mój synek leży od miesiąca poprzecznie ;)

Do góry