reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Dziewczyny co do przytycia w ciaży że mało przytyłyście to się tym nie przejmujcie, myślę że też uwarunkowania genetyczne, gdybym tyle przytyła mój ginekolog by był zadowolony. Bo ja nie jestem z tych szczupłych raczej, też nie jem nie wiadomo ile, słodycze jem raz na tydzień a tyję sporo

reklama
egancka no właśnie trochę byłam rozczarowana bo miała być "wyprawka dla noworodka" a tu taka dupa, sporo rzeczy pokazala fajnych ale glównie to reklama;)

lady agnes ja w sumie przytylam 2kg. MI LEKArz powiedział że waga jest ok bo tyję powoli i to nie jest tak że jak dziecko waży400g to ty masz to 400g przybrać-przynajmniej on mi to tak tłumaczył, że na większą wagę mamy czas jak zaczniemy nabierać wody.. najważniejsze że dzidzia rośnie.

ewka84 no dobrze będę miała kontrolę z zusu ale przecież ciąży nie udaje ?
wskazanie do l4 mam bo praca w mc donald to nie praca dla kobiet w ciązy a jakie inne stanowisko by mi ta mogli dać,żadne.. no i samo to że pierwszą ciąże straciłam. Taka prawda że jak będę miała pecha i zus mnie w domu nie zastanie to dokumentacja ze szpitala mi nie pomoże..
przynajmniej ja to tak widzę. Jak dla mnie to jest zdzierstwo tylko i wyłudzanie kasy od nfz.. tym bardziej że ten lekarz jest taki że jak idziesz do niego na nfz to Ci l4 nie da.. ale prywatnie tak, ale każdą swoja pacjęntkę wysyła do szpitala...

gosiamat gratuluję synka:)

kołtunek dobrze, że badania Ci wyszły w porzadku już i tak masz dośc przygód:) dzięki za radę:)

ja sobie ucięłam drzemkę popołudniu :D w końcu powoli odpoczywam po tej przeprowadzce, może nawet jutro ciaste upiekę :D
boje się tylko rachunków za prąd bo mamy bojler elektryczny i właściciel z dwójką dzieci płacil miesięcznie 230zł...

viola no to gratuluje córy! :)

dziewczyny dziewczyny na tym etapie co jestem- czyli zaczynam 22tc dzidzia jest pod pępkiem?
chyba czuję ruchy!!!!!!

Kaha - ja z ciekawości zadzwoniłam w poniedziałek do ZUS-u z pytaniem o zwolnienie bo byłam ciekawa czy naprawdę nie można wychodzić z domu. I Pani mi wytłumaczyła, że jeżeli mam chodzące to mogę wychodzić np. na spacer wyjść i nie muszę być 24 h w domu. Wystarczy wtedy oświadczenie, że byłam na spacerze na które mój ginekolog zewzwala. Powiedziała, że mogę robić to na co zezwala mój dr jeżeli zezwala na spacery mogą spokojnie wychodzić. Im chodzi przede wszystkim o to, żeby nie wykonywać pracy zarobkowej na L4.

no nic idę w poniedziałek na wizytę jak się nie dogadam to zmienię lekarza i już. Bo już mnie to męczy.

Co do wagi to ja już na swoją nie wchodzę nawet - mam 11kg na plusie :× co najlepsze nie objadam się jakoś specjalnie, a i w ruchu też dużo jestem, no nic, do końca ciąży pewnie dobiję do 20 jak nie wiecej. Ale najważniejsze żeby dzieciaczki byly zdrowe, waga to najmniejszy problem, czy to za mała czy za duża! :)

Viola - gratuluję córeczki! :))

Kaha - u mnie też mały pod pępkiem szaleje właśnie :D

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry