reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

Heja:-)
Jolka widzę, że botwinka triumfuje:-D Ja wczoraj też gotowałam botwinkę, ale na dzis już nic nie zostało:no:. Dzisiaj usmaże pierś z kurczaka w papirusie, bo nie chce mi sie wymyślać i lubię szybkie obiadki:-)

otokika - to w sierpniu razem ruszymy do ołtarza:-) Mam nadzieję, że mój już sobie niczego nie połamie, a mówiłam mu, że jak nie chciał się żenić, to mial powiedzieć, a nie sobie nogi łamie ;)

Ewka84- fajnie, że chociaż ktoś mnie kojarzy;-).

A ja wczoraj ostatni posiłek zjadłam po 19, przysnęłam na kanapie, obudziłam się ok 1.00 w nocy szczęśliwa bo zero zgagi, poszłam do sypialni, położyłam sie do łóżka i klops... Po dwóch łykach niegazowanej wody mega zgaga, nie mogłam zasnąć do trzeciej, dopiero po kubku mleka przeszło i usnęłam.... Ma ktoś jakiś pomysł jak sobie poradzić, skąd ta zgaga? Dziś na noc wypiję chyba siemie lniane, może pomoże, bo gaviscon mi nie pomaga, jest obrzydliwy w smaku i lepi sie do zębów, bleee.

reklama
kaha91 a od jakiego lekarza masz L4 ? Przecież sama sobie go nie wypisałaś. Kobieta w czasie ciąży ma prawo do odpoczynku i to ona decyduje kiedy się na niego godzi. Wychodzi na to, że jeden podważa opinię drugiego. Polska... :eek:

Tulka- ja w pierwszej ciąży miałam taką paskudną zgagę, mleko nie pomagało, dlatego ssałam rennie owocowe, bo miętowe mi nie smakowało ;-) przynajmniej na kilka godzin był spokój. Zgaga mi przeszła koło 8 miesiąca

Kaha91 moja hemoglobina jest ciut poniżej normy bo 11,4 a norma to od 12, wiec tragedii nie ma, ale ja niestety często zanim byłam w ciąży miałam problem z anemią dlatego lekarz mówi, że muszę brać żelazo. Już się boje zaparć:( bo bez żelaza mam problemy z toaletą a teraz będzie masakra.

Klaudixxon ja też mam spowolnione myślenie:( a czasami to jest jakaś masakra. Byłam z mamą w Obi i miałam zapłacić 112,58 zł i dałam kasjerce 100 zł i czekałam na resztę:D takich różnych przypadków mam coraz więcej. Zapominam się bardzo i aż się bałam, że mnie alzchaimer bierze:(
Też się wybieramy do szkoły rodzenia ale kurde termin mam dopiero na początek lipca:( trochę późno ale to jest przy szpitalu w którym chce rodzić dlatego idę choćby w lipcu.

Kikifish87 jak dobrze, że namówiłaś kuzynkę na wizytę. To dla jej i dziecka dobra.

Tren fajnie, że wyniki są ok:)

Jolka6621 ja też piję kawę "o poranku" i strasznie mi ona smakuje:) i narobiłaś mi smaka na botwinkę:) więc i u mnie będzie ale w przyszłym tygodniu bo będę na zakupach to się zaopatrzę w świeżutkie buraczki:)

Tulka a może spróbuj "reni", mi pomaga a też się z tym cholerstwem mecze i do tego mam refluks:/

kaha91 napisz koniecznie co w tej szkole rodzenia mówili

kikifish87 No to mega słabo :/ współczuje Tobie, oby to się żadnej z nas nie przytrafiło, chociaż ja się o siebie boję, bo ja perfekcjonistka jestem :/

Tulka trzeba bedzie poza suknią ślubną poszukać super strojów dla naszych skarbów malutkich [emoji6]

Witam się i ja po długiej nieobecności, nie wiem czy będziecie mnie pamiętać, ale podczytuję Was w miarę na bieżąco :)
U mnie same zawirowania, prawie rozstałam się z mężem, ale w sumie to nie wiem czy jest co ratować, przegiął pałkę ostatnio - ale nie bedę się tu rozpisywać, kiedy nawet niezarejestrowane osoby mogą to czytać.
Wczoraj w nocy obudził mnie koszmarny ból podbrzusza, zwijałam się z bolu, na papierze trochę krwi po siusianiu bylo, dopiero 3 paracetamole mi pomogły. Dzisiaj byłam u lekarza i okazalo się, że mam jakieś bakterie w moczu - jakie nie wiem, dopiero próbkę wysłali do labo, na dniach mają być wyniki. W razie powtórki z dzisiejszej nocy mam jechać do szpitala. Same problemy ostatnio, bo nawet pierworodna ma męczy się z katarem :(
Jak się sypie to wszystko..

kikifish87 mam nadzieję że pomogą twoją szwagierce i że nas to nie spotka..

klaudixxon ogólnie przy binifratach są dwie szkoły rodzenia ale obie płatne jedna 400zł a druga nie wiem ile. ;) zawsze możesz zacząć chodzić na darmową do chorzowa( też nie wiem skąd jesteś i jak daleko byś miała) ;)

tulka współczuję problemów z zgagą..

aneta1991 no własnie od ginekologa :D więc nie wiem po co ten szpital...powiem szczerze że kogo nie zapytam to wszyscy się na mnie patrza jak na debila czemu do szpitala jak masz podstawę do l4..
eh nie wiem co zrobić...

olasec pytała cię o hemoglobinę bo mi właśnie ostatnio spadła na 12 ale lekarz powiedział że na razie nie ma paniki...

egancka jasne ja cię pamiętam. zakładamy prywatny wątek więc też będziesz mogła się nam wyżalić :* dbaj o siebie;*

zjem obiadek i wam napisze co w szkole rodzenia:)

reklama
No więc na szkole rodzenia była Pani manager ze sklepu Markusia - zabawki dla dzieci i akcesoria dla niemowląt | Strona główna i pokazywała jak dzieci zapiąć w foteliku samochodowym itp.. oczywiście zaznaczyła że przy zakupie wózków 3w1 to nie kupujemy fotelika samochodowego tylko nosidełka itp... ogólnie reklamowała produkty sklepu..zastanawiam się czy na prawdę aż takie znaczenie ma ten fotelik z wózka a osobno kupiony jesli my z mężem nie mamy swojego auta tylko pożyczamy od teściów i raczej na dalekie wycieczki się wybierać nie będziemy, wiadomo, że wypadek możemy mieć wszędzie ale taka prawda że jak dobrze się zapnie dziecko to chyba nie ma znaczenia jaki fotelik.. jeszcze dodam że jeździmy18letnim staruszkiem, ja chyba wolałabym zainwestować w ten kolejny fotelik tam od 10kg czy 13kg. Jakie jest wasze zdanie? Mamusie które mają już dzieci kupowałyście zestaw 3w1 czy osobno fotelik samochodowy?

któraś pisała o bazi info fix więc ta Pani powiedziała że fotelik samochodowy dobrze zapięty a fotelik z bazą nie ma róźnicy tak na prawdę, Tyle że łatwiej wpiąć fotelik do bazy -wiadomo.

pokazała między innymi takie żółwia Cloud B, Lampka nocna, żółw, za 161,99 zł - Cloud B - Świat niemowlaka - Smyk.com świetny gadżet:D chciałabym dostać takiego w prezencie od kogoś :D świeci i gra :D podobno skutecznie działa na dzieci:)

Do góry