reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

engacka, bardzo Ci współczuje, oby się wszystko poukładało

kaha91
fajnie ta lampka wygląda :) co do fotelika to my raczej jesteśmy już zdecydowanie na ten z bazą isofix, bo dużo podróżujemy. Moim zdaniem warto zainwestować w fotelik od początku, bo jednak to jest tylko chwila, ktoś uderzy i może być tragedia, czego oczywiście nikomu nie życzę; a co do Twojego pójścia do szpitala to mega bez sensu :/ no kurde, jesteś w ciąży i masz prawo nie być zdolna do pracy, mój lekarz to na każdej wizycie mnie na zwolnienie namawiał, ale się na początku opierałam ;) zmień go lepiej, bo rzeczywiście męczący jest ten Twój lekarz, wymyśla jakieś dziwy ;)

joasik01 też nic od nikogo nie dostanę, bo nie mam żadnej mamy w tak bliskim otoczeniu, więc i mnie przerażają te wydatki na maluszka, tym bardziej że my się zdecydowaliśmy na wózek, który sam w sobie jest mega drogi :p ale w końcu na razie jedno dziecko będziemy mieli :p a ewentualnie drugie będzie miało po starszej siostrze :p

viola 1988 gratuluje córeczki :)

A jeszcze takie pytanie odnośnie l4, bo tam lekarz wpisuje nasz adres, to pod tym adresem mogą przeprowadzić 'kontrolę'? bo ja podałam adres zameldowania, czyli rodziców w innym mieście, a nie ten w Warszawie, gdzie przebywam na co dzień :/

Ostatnio wpadłam na ten cudowny filmik i stwierdziłam, że muszę go Wam podesłać, ale ostrzegam, że to wyciskacz łez ;)
https://www.youtube.com/watch?v=u3CKUQFRXDs

reklama
O tak ;) po obejrzeniu tego filmiki juz chce się ten wrzesień jak najszybciej ;) ja jak narazie czulam ruchy małego od wewnątrz ale od kilku godzin tak zaczął intensywnie kopać ze w końcu i maz może poczuć i zobaczyć jakiego mamy wiercipiete ;)) a co do wyprawki to pociągnie pewnie sporo za kieszeń, ja juz mam dużo rzeczy skompletowanych ale jak tu widząc tyle cudeniek się powstrzymać :p juz zlapalam się na tym ze wchodząc do sklepów nie patrzę na nic dla siebie tylko wszystko dla małego :p hehe :) juz po północy a ja dalej spać nie mogę...boje sie co to będzie dalej ;). dobranoc ;)

Witam się z rana :-)
U nas dzisiaj piękna pogoda. Wstaliśmy przed 7, mały jak tylko oczy otworzy, to już gotowy do zabawy, a ja bym jeszcze poleżała ;-) dzidzia w nocy dawała czadu, tak, że pod ręką ją czułam :-) Ruchy czuję raz wyżej, raz niżej, czasami po bokach, generalnie po całym brzuchu ;-) No, niestety, wyprawka dla dzieciaka kosztuje, ale już przy kolejnym ma się większość rzeczy ;-) Engacka- strasznie Ci współczuję :-( zawsze najgorsze problemy pojawiają się w tak ważnych dla nas momentach życia. Życzę Ci, aby się wszystko poukładało :tak: co do tego wysyłania do szpitala, to dla mnie bez sensu, skoro on każdej daje, to pewnie bym lekarza zmieniła i nie zwracała uwagi, ze to ordynator, bo nigdy nie wiadomo, czy się na niego trafi przy porodzie

Viola - gratuluje córci!!

Otokika - powinnaś podać na zwolnieniu adres pod którym przebywasz nie zameldowania. Kontrola będzie przeprowadzana zgodnie z adresem na zwolnieniu. Będziesz brać następne zwolnienie to zmień adres po prostu żebyś nie miała problemow w razie czego

Otokika, ja na trzech zwolnieniach mialam adres rodzicow i dopiero na czwartym zostalam uswiadomiona przez gin ze musze miec zamieszkania a nie zameldowania :b

Kaha, ja pracuje na kasie w Carrefour i dostalam zwolnienie wlasnie ze wzgledu na to, ze nijak nie mogli mi stanowiska zmienic, a kasa to jednak praca ktora wymaga dzwigania itp.... Chcialam pracowac ale w pewnym momencie nie dawalam rady, brzuch bolal, kregoslup tez. A jak gin uslyszala gdzie pracuje to od razu dala zwolnienie mimo ze to ta z tych co nie rozdaja na prawo i lewo.... Liczylam sie z tym ze ZUS moze sie przyczepic, ale mama przegadala mi zebym miala to w dÓpce. Bo zdrowie wazniejsze, a nikt mi go nie zwroci. Ani mi ani dziecku. A gdybym byla na Twoim miejscu i pracowala w McD to tez bym uciekala jak najszybciej bo wiem dokladnie jak taka praca wyglada, do tego te zapachy.... Tylko lezace troche przeszkadza i wlasnie do tego mogliby sie najbardziej przyczepic....

Jaś o 5.30 urzadzil sobie trening na trampolinie :b grzeczny chlopak, jak mu powiedzialam ze chce jeszcze pospac to delikatniej skakal :) tylko wstydliwy bo jak tata reke przyklada do brzucha, nawet najdelikatniej, to maly ucieka i przestaje sie ruszac....

Ostatnia edycja:
otoKIka tylko się zastanawiam czy ie za późno na zmianę lekarza:(
nawet kwestia tego że ja nie będę rodziła w tym szpitalu co on pracuje... bo on pracuje u mnie w Sosnowcu a ja chcę rodzić w Katowicach z prywatną położną.

pogadam z nim w poniedziałek co do tego zwolnienia jak będzie się upierał nad szpitalem to sobie pójdę do innego lekarza, w końcu płacę za te wizyty u niego nie mała kasę.

otoKika cudowny filmik!!!!!

Ostatnia edycja:
Kaha - lekarza zawsze można zmienić. Jeszcze 20 tygodni przed tobą. Jeżeli nie zmienił by mi na zwolnienie chodzące to bym zmieniła. Będziesz miała kontrolę i będziesz miała duży problem jak nie będzie cię w domu. Ja bym nie ryzykowała utraty świadczenia

Viola - gratuluje córci!!

Otokika - musisz miec adres na zwolnieniu gdzie przebywasz. Musisz to zmienić bo w razie kontroli to będą Cię szukać u rodziców.

Ja wczoraj wieczór miałam gości i nawet powiedzieli że dobrze wyglądam w tej ciąży haha :-D A dziś z rana u dentysty ;/ masakra jak sie stresowałam. Całe zęby zdrowe ale miałam ściągany kamień. Trochę się wycierpiałam ale dałam rade! A po dentyście pojechałam z moim męzem kupić moskitiery bo w nocy jest mi tak strasznie gorąco ale boje sie robactwa :tak:

Jutro jadę na wizytę !!! Już się nie mogę doczekać żeby zobaczyć córeczkę :-) oczywiście tatuś z nami jedzie i chce zrobić filmik z USG :)

Zgaga mi nie daje spokoju !!!!!! :confused2:

reklama
Lalki ja tez mam potworna zgage. Szczegolnie wieczorami, ale to powtorka z pierwszej ciazy, takze zdziwiona zbytnio nie jestem.
Ja dzis rozmawialam z moja mama, z reszta jak co dzien. Mieszka w Anglii ale dzwoni codziennie i gadamy tak po kilka godzin. Bogu dzieki za darmowe rozmowy :) Jest to moja najlepsza przyjaciolka zarazem. Tak z glupa jej powiedzialam, ze cora w brzuszku cos od 3 dni mega spokojna, a od wczoraj to chyba spi ciagle. Jakos nie zwrocilam uwagi, zeby doszukiwac sie jakichkolwiek nieprawidlowosci. Ale mama mnie troche okrzyczala i kazala zadzw do lekarza, pobiewaz moja ciaza jest wiecznie z przygodami. Po przemysleniu stwierdzilam ze rzeczywiscie taki bezruch u malutkiej jest dziwny, bo czulam ruchy od jakiegos czasu juz i bardzo intensywnie. Zadzwonilam do lekarza, ten kazal zjesc cos slodkiego, pochodzic, napic sie, ale i tak na 17 mam isc sprawdzic dla bezpieczenstwa czy jest wszystko ok do niego. Nie wiem czy sie nie wyglupilam bo moze, mala ma poprostu gorsze dni, a jak sie okaze ze poprostu sie woerci tylko mniej intensywnie to qyjde na mega panikare. Dodam ze juz 3 razy bylam na IP w tej ciazy z wielka panika. Chyba dlatego to wszystko, ze ta ciaza taka upragniona. Pierwsza jak byla wpadka i nic mnie nie interesowalo, to przebiegala mega ksiazkowo. A ta od poczatku, to problem z zajsciem, krwawienie, krwiak, problem z lozyskiem i sie ciagnie :p

Do góry