reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Wrześniowe mamy 2015

ananka dużo zdrówka i spokoju dla Ciebie:* najwazniejsze że maluszek zdrowy :)

tren zazdroszczę talentu do ciuchów bo jak ja idę to nigdy nic wygrzebać nie mogę :(

pojechałam sobie po leginsy i kupiłam,
chciałam też buty ale nic nie było :)

padam na twarz.. albo raczej na moje obolałe stopy :(

reklama
Pycia- ja mam na pasy, zapinanie nie zajmuje mi dużo czasu, a że korzystam z dwóch samochodów, to jakoś wygodniej mi zapiąć pasy

Paulus00- takie twardnienia to norma. Ja w pierwszej ciąży miałam tak baaardzo często, gin kazał mi wtedy brać magne b6 i od pewnego momentu brałam 3*2

Ananka- ciśnieniomierz obowiązkowy. Mi w poprzedniej ciąży w okolicach 20 tyg. wyskakiwało tak sporadycznie ciśnienie, a od ok. 32 brałam dopegyt, bo ciśnienie szalało strasznie. Odstawiali mi lekarstwa dopiero jakiś czas po porodzie. Pilnuj tego, bo to niebezpieczne zarówno dla Ciebie, jak i dziecka

Witajcie wieczorową porą. Lidl oczywiście zaliczony. U nas żeby coś z nowej dostawy dostac to trzeba być na otwarciu o 7.00. Ja co prawda nastawiłam sobie budzik na 6 ale lenistwo wzieło górę i w lidlu pojawiłam się za pięć osma. I bardzo sie zdziwiłam bo wszystko jeszcze było. Z racji tego że z dwa miesiące temu zrobiłam zakupy ubrań ciazowych ( jedne leginsy, spodnie czarne rurki i jeansy niebieskie) nie potrzebowałam wiele. Dzisiaj kupiłam spodnie czarne za 29,90 rozmiar m -ale w domu przymierzyłam i mama z siostrą stwierdziły że mi śmiesznie pod dupskiem wisiały- także do oddania. Ale za to staniki dla matek karmiących super kupiłam sobie dwa i do tego przy okazji trójpak gaci ;) Byłam z mamą - mama zaszalała kupiła sobie za 88 zł to urządzenie do smoothie i do tego mnostwo owocow bo musiałyśmy wypróbować urządzenie. Polecam wyszło pyszne.
Odnośnie pozostałych wątkow:
- dziewczyny jem dużo owocow, a i tak mam problemy z wypróżnianiem - dosłownie wszystko zbite w twarde bobki - nie wiem juz co robić :(
- U mnie z wagą zbliżam sie do wagi sprzed ciąży ( na początku schudłam ok. 4 kg)
- w tamtym tyg byłam u lekarza rodzinnego bo pisałam o obtarciu na jednej piersi- poleciła robić okład z cytryny i dodatkowo korzystając z waszych rad smaruję maścią bepanthen i jak nie muszę nie noszę stanika- od czwartku jest ogromna poprawa.
- oczywiście z racji nerwow przed każdą wizytą u lekarza skakało mi ciśnienie- jak poszłam do lekarki miałam 140/90 - dała mi w razie skokow lek na nadciśnienie dopegyt. Ale mam brać tylko jak ciśnienie będzie szło w gorę. Na razie monitoruję i jest ok.
- odnośnie szaleństw w szmateksie - moj hit z tamtego tygodnia nowiutki niebieściutki kombinezonik z metką za 2,73 - kupuję tylko z metkami albo w idealnym stanie- już mam całą reklamowkę :) Jutro nastawiam budzik na rano i śmigam bo dzień dostawy- zauważyłam że u nas w mieście większe zapotrzebowanie jest na ciuszki dziewczęce ale wybor dla chłopcow jest mniejszy. W weekend zaczełam porządki w szafach -2 wory poszły do Caritasu.
- pomimo skierowania gina na glukozę nie idę w tym tygodniu dzisiaj wg om mam 22+4 i naczytałam sie że aby wynik był wiarygodny trzeba zrobić w przedziale 24tc a 28 a wizyte mam w ten piątek. chyba oddam tylko mocz - swoją drogą dopiero 2 raz w ciąży.

No właśnie co do ciśnienia mi także skacze z nerwów przed każdą wizytą, a w domu jak mierzę mam w porządku nawet za niskie i też się waham czy brać dopegyt bo lekarz przepisał. Ale skoro za niskie to nie ma co szaleć.
Ja też zakupiłam legginsy w lidlu

Wszystkie dziś widzę w lidlu zaszały :) ja na leżąćo sobie zamawiam ubrania z allegro :)
Paulus - z trwadnieniami to ciężko powiedzieć co jest normą a co nie. U jednego jest normą a u drugiego skrócą szyjkę macicy, jeżeli jest ich mniej niż 10 w ciągu dnia, nie bolą, nie są regularne nie ma czym się denerwować. W innym przypadku lepiej skontaktować się z dr.
Tren - ja tam nigdy nic wygrzebać nie potrafię, nie mam talentu do tego
Pycia - z pierwszym dzieciem miałam na pasy teraz się zastanawiam nad bazą bo będę dużo autem jeżdzić (będę musiała zawozić i odwozić starszaka ze szkoły)

Też podziwiam dziewczyny co fajne rzeczy z ciucholandow znajdują. U nas takie sklepy ze w większości rzeczy sa wyceniony i czasem jak widzę coś np za 15 ze ta czy kurteczke za 30 to wykręcam się i wolę poczekać na promocję w innym sklepie a kupić Nowe.

Ciśnienie też mam u lekarza wysokie ale tak na codzień to jeszcze dobre.

Jako ze tę większe wydatki dzieciowe mnie tym razem mijają to chyba dokupie bazę do fotelika bo to jednak ułatwia montaż. Tylko fakt drogie to ale mysle ze latwo bedzie odsprzedac.

Niestety mnie Lidl dziś ominął. Mialam ochotę na stanik ale ja mam bardzo daleko a nie chcę się tak bez sensu gimnastykowac żeby potem tego nie odlezec.

Moja córka robraja mnie coraz czesciej. Jak ją mam wychowywać jak postępować. Niby człowiek stara się być konsekwentnym a dziecko dalej uparte i nic nie dociera. Karać czy nagradzać gdy zrobi coś na złość i tego nie chce poprawić czy posprzatac. Chyba ze to taki skok rozwojowy który u nas zawsze łączy się z czasem gorszego zachowania. Normalnie takie odwieczne rodzicielskie być albo nie być.

Ja niestety nie umiem szukać ubrań na ciuchach nic nie umiem fajnego znaleźć bo sie szybko denerwuje i rezygnuje z zakupów.
Tez sie w koncu nie wybralam do Lidla jakos czasu mi braklo ale za to moj piesek wyglada normalnie po wizycie u fryzjera :D

Czy, któraś z Was spuchła? U mnie w ciągu 2-3 dni wskoczyło mi 2 kg nagle! Palce opuchnięte pierścionka nie włożę, nogi mi puchną bo widzę po skarpetkach że nawet te najmniej uciskające pozostawiają ślady.

U mnie wizyta u gin za 10 dni, doczekać się nie mogę dzidzia ostatnio nie kopała nie dawała znaku życia normalnie się zamartwiałam. Od 2 dni rozrabia wieczorami równo co bardzo mnie cieszy! Do tego zawsze o 18;00 chce mi się spać obojętnie czy się wyśpię czy nie godzina 18;00 ja jak tylko się położę zasypiam na 2h. I dziś boli mnie w okolicach pępka od rana...

Dziś byłam u diabetologa wcześniej załatwiałam sprawy w US/ZUS i zaliczyłam na szybko jakieś jedzonko w restauracji bo mój się martwił żebym głodna do lekarza nie pojechała. I dobrze że posłuchałam bo cholera 2h czekałam w kolejce (najpierw nie mogli mojej kartoteki znaleźć, potem zgubili moją kartę zdrowia znalazła się u innego pacjenta, potem pomieszali moją kartotekę) ostatecznie 1h jakiś debil w środku się kłócił z lekarką bo nie chciał się zgodzić na dietę cukrzycową - NO MASAKRA. Wyszłam po 2,5h głodna jak wilk. Muszę chodzić z torbą jedzenia wszędzie innego wyjścia nie widzę.

p.s. + 6 kg na plusie ( z czego liczę że 1-2kg to woda)

reklama
hej porannie.
my dziś do tesciow jedziemy.
ja ciuchlandy uwielbiam i mam i mam wielki dar do wynajdywania fajnych ubran.Chlopaki mają prawie wszystkie ubrania ciuchlandowe. Jakosc bez porownania do naszych sklepowych. No ale fakt.. czasami zeby znalezc coś w B.dobrym stanie to trzeba sporo polazic.
ik. tego fix...coś
Boze zwariuje od tego kichania. Zatoki przechodzą. kupilam sobie do plukania nosa w koncu specyfik. Tego Fix...costam nie bylo to wzielam inny. Humer. Uratowal mi zycie. cala ropa wyleciala az z mozgu. Mialam wrazenie ze mi oczy myje od srodka.No i niezapomniana noc.. bez zatkanego nochala. Jezu..jaki raj. Za to kichanie troszke wzmoglo na sile. ale przy kichaniu wszystko ze mnie wylatuje.. wszystko.. bo i dolem tez potrafi.

a co do fotelika. Ja mam zwykly. w aucie montowany na pasy. ale kolezanka chce mi oddac taki z bazą. Niby lepsze to jest, bezpieczniejsze, ale moze byc tak ze miejsca z tylu nie bedzie na 3 osobe.

wczoraj nam sie rodzina powiekszyla :) Kurczaczki mamy. Rajska kurka wysiedziala. a ze nie wszystkie to te co juz są to są w domu. Filip z Oskarem oszaleli na ich punkcie. Bo to takie malusie.O polowe mniejsze od zwyklego kurczaka.

Do góry