Witajcie wieczorową porą. Lidl oczywiście zaliczony. U nas żeby coś z nowej dostawy dostac to trzeba być na otwarciu o 7.00. Ja co prawda nastawiłam sobie budzik na 6 ale lenistwo wzieło górę i w lidlu pojawiłam się za pięć osma. I bardzo sie zdziwiłam bo wszystko jeszcze było. Z racji tego że z dwa miesiące temu zrobiłam zakupy ubrań ciazowych ( jedne leginsy, spodnie czarne rurki i jeansy niebieskie) nie potrzebowałam wiele. Dzisiaj kupiłam spodnie czarne za 29,90 rozmiar m -ale w domu przymierzyłam i mama z siostrą stwierdziły że mi śmiesznie pod dupskiem wisiały- także do oddania. Ale za to staniki dla matek karmiących super kupiłam sobie dwa i do tego przy okazji trójpak gaci
Byłam z mamą - mama zaszalała kupiła sobie za 88 zł to urządzenie do smoothie i do tego mnostwo owocow bo musiałyśmy wypróbować urządzenie. Polecam wyszło pyszne.
Odnośnie pozostałych wątkow:
- dziewczyny jem dużo owocow, a i tak mam problemy z wypróżnianiem - dosłownie wszystko zbite w twarde bobki - nie wiem juz co robić
- U mnie z wagą zbliżam sie do wagi sprzed ciąży ( na początku schudłam ok. 4 kg)
- w tamtym tyg byłam u lekarza rodzinnego bo pisałam o obtarciu na jednej piersi- poleciła robić okład z cytryny i dodatkowo korzystając z waszych rad smaruję maścią bepanthen i jak nie muszę nie noszę stanika- od czwartku jest ogromna poprawa.
- oczywiście z racji nerwow przed każdą wizytą u lekarza skakało mi ciśnienie- jak poszłam do lekarki miałam 140/90 - dała mi w razie skokow lek na nadciśnienie dopegyt. Ale mam brać tylko jak ciśnienie będzie szło w gorę. Na razie monitoruję i jest ok.
- odnośnie szaleństw w szmateksie - moj hit z tamtego tygodnia nowiutki niebieściutki kombinezonik z metką za 2,73 - kupuję tylko z metkami albo w idealnym stanie- już mam całą reklamowkę
Jutro nastawiam budzik na rano i śmigam bo dzień dostawy- zauważyłam że u nas w mieście większe zapotrzebowanie jest na ciuszki dziewczęce ale wybor dla chłopcow jest mniejszy. W weekend zaczełam porządki w szafach -2 wory poszły do Caritasu.
- pomimo skierowania gina na glukozę nie idę w tym tygodniu dzisiaj wg om mam 22+4 i naczytałam sie że aby wynik był wiarygodny trzeba zrobić w przedziale 24tc a 28 a wizyte mam w ten piątek. chyba oddam tylko mocz - swoją drogą dopiero 2 raz w ciąży.