reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

A co do wagi, to ja juz tez przytylam 5,5 kg. W pierwszej ciazy na koniec wazylam 20 kg wiecej, ale bardzo szybko wrocilam do wagi przed ciaza. A nawet zrzucilam 2 kilo wiecej :) Mam nadzieje ze i tym razem pojdzie dosc szybko.

reklama
Hej dziewczyny :)
Ja przez miesiąc przytyłam 2,5kg więc chyba nie ma tragedii chociaż i tak się boję co to będzie później :-D Rozmawiałam ostatnio z koleżanką i mówiła że pod koniec ciąży jak jadła obiad to jadła swoją dużą porcję i dokańczała jeszcze po swoim chłopaku jak on nie mógł hihi :-D
Na poziom energii też nie narzekam, chodzę spać tak po 24 a wstaję różnie, raz o 9 raz o 11, dzisiaj to wstałam o 12 30 aż sama byłam w szoku jak spojrzałam na zegarek :szok: ale od razu się za coś zabieram a to odkurze a to podłogę umyję, ugotuję, ostatnio nawet dwa okna umyłam i dostałam mega ochrzan od mamy jak jej o tym powiedziałam, nie wiedziałam że nie powinnam okien myć...
Więc energii mam tylko czasem mnie plecy na wieczór bolą ale przecież nie będę leżeć całymi dniami bo mnie nosi :-p
Mój maluszek już coraz częściej kopie, wczoraj to prawie przez cały dzień go czułam co chwilę, dzisiaj coś mniej ale z rana mnie przywitał kopniakiem :-)

Dziewczyny ja byłam wczoraj na drugim usg genetycznym- Bedziemy mieli synka :)
Z usg jest większy o tydzień ( 21tydz+5) waży 400 g. Oprocz pani doktor i mojego m było jeszcze 6 studentow medycyny 5 roku :) Pytali sie mnie czy mogą być to się zgodziłam- pomyślałam że doktor będzie się lepiej starać ;) z juniorem wszystko ok, ja w weekend miałam ogromne pobolewania brzucha- nie wiem czy to stres czy co- wspomniałam jej o tym to po usg jak przegoniła studentow zrobiła mi jeszcze usg dopochwowe z oceną szyjki i wyszło że z szyjką ok - jest twarda i ma 4,51 cm- więc mi ulżyło i przestało boleć ;)

Gosiunia1993 na mnie też mama krzyczy jak coś za dużo w domu działam [emoji6]

Wlasnie jadę na wizytę do endokrynologa, a wieczorem usg połówkowe [emoji2] mam nadzieje, że lekarz potwierdzi dziewczynkę [emoji12] chociaż mali chłopcy też są fajni [emoji6]

otoKika- daj znać jak po wizycie :) mi na prenatalnych lekarz powiedział że na 80% będzie dziewczynka pózniej na wizytach nie chciała się dzidzia pokazać a na połówkowym okazało się że będzie chłopak a też miałam nadzieję że lekarz potwierdzi dziewczynke hihi :) Najważniejsze żeby dzidzia była zdrowa <3

marzena, joasik gratuluje udanych wizyt!

otokika powodzenia!

co do studentów to ja trafiłam studentki położnictwa na noworodkach, S dostał swoja asystentkę, przychodziła do niego, na kąpiele go zabierała i antybiotyk, pytała czy moze jakoś pomóc, ogólnie była strasznie miła i się starała, ja przy drugim wiedziałam, co mam z nim robic i dobrze się czułam, ale żałuję, ze przy pierwszym nie miałam takiej pomocy bo czułam się fatalnie i do tego 0 doświadczenia w opiece, zmienianiu pieluch, przystawianiu do cyca itp

ja jutro idę na połówkowe, a dziś zaliczyłam nefrologa, śmiać mi sie chciało, bo jeszcze rano myślałam, ze nie mam po co iść, wyniki krwi i moczu dobre, obrzęki znikły, ciśnienie się trzyma, ale posiedziałam prawie 2h w dusznej, gorącej poczekalni, napuchłam po kolana, dobrze, ze sandały na rzepy sobie wzięłam bo miałam jak poluzowac, do tego lekko ręce i policzki, przynajmniej miałam co pani dr pokazać:-)

marzenaw13 gratuluję córci:)
joasik01 również gratuluję wizytki!:):)

ja po wizycie u dentysty ;))) wyleczyłam ostatniego zębola ale radość :)
nawet dzisiaj nie bolało :)
:-):-)
nie mogę się doczekać połówkowych... ciekawe czy się potwierdzi chłopak... ściany w majówkę wymalujemy na niebiesko ale będą jaja jak Jaś zostanie Marysią:))))))
ja nie przytyłam nic ale ostatnio non stop chodzę głodna... oj aż się boję wejść na wagę :(

trzymam kciuki za wizyty kobietki!:)

A tak odbiegajac od tematow, czy mozecie mi powiedziec czy np Wy widzicie swoje suwaczki? Bo ja dodalam i nie wiem czy zrobilam to dobrze, bo go nie widze...

reklama
Do góry