reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Gratuję udanychej wizyt :-)

My tez juz po prenatajnych i będziemy mieć synka. Mały jest zdrowy i wszystko jest wporzadku. Jestem taka szczęśliwa, że nie umiem przestać płakac bo jestem taka wzruszona.

reklama
Hej dziewczyny :)

Trochę mnie tu nie było bo jakoś weny było brak :-p Gratuluję udanych wizyt :-) Ja wczoraj byłam na połówkowym no i mamy niespodziankę, będziemy mieli syna a nie córkę, siusior urósł hihi dobrze że będę miała komu oddać różowe ubranka które kupiłam :-D teraz się przestawiam na kolor niebieski ;-) tak to z synkiem wszystko dobrze zdrowy chłopak także cieszę się bardzo :-)

Współczuję Wam dziewczyny alergii ja bym chyba oszalała nie znoszę mieć zatkanego nosa ale puki co nie złapało mnie jeszcze żadne choróbsko ani alergia. Co do spania to od kilku dni mam podobnie nie mogę spać w nocy po 5 razy wstaję siku a dwa dni temu od 5 rano syn kopał i nie dał spać, mój M się śmieję że piłkarz hihihi
A tak ogólnie to czuję się bardzo dobrze, brzuchol już widać jakoś nie mogę się zebrać żeby zrobić zdjęcie i Wam pokazać, o dziwo jeszcze nic nie przytyłam cały czas waga stoi w miejscu ( mam nadzieje ze to nie jest nic złego ).
Idę trochę posprzątać mieszkanko buziakii :*

Olasec, Gosiunia- gratuluję synków :-)
Gosiunia- tak się właśnie czasami kończy wczesne wskazywanie płci ;-) mój lekarz powtarza, że dziewczynka w chłopca może się często zmienić, odwrotnie już bardzo rzadko ;-) dlatego w sumie cieszę się, że jeszcze nie znam płci, bo im później tym pewniej i nie będę mieć rozczarowania

Nie lubię takiej pogody, bo przeważnie jestem wtedy mega senna. Właśnie piję kawę, nie wiem jak to się skończy, bo z reguły odkąd jestem w ciąży, źle na nią reaguje. Mam nadzieję, ze tym razem mi pomoże ;-) mały też daje dzisiaj popalić, marudzi i nie wie co ma ze sobą zrobić. Właśnie wyłożył się na łóżku i słucha piosenek. Mam chwilę odpoczynku od ciągłego "maaamaaa!maaamaaa!" :-p

Dziewczyny gratulacje pozytywnych połówkowych :) fajnie ze juz macie za sobą. Ja mam w 22 tc

Najwazniejsza wieść: Mam wyniki. Zdrowa dziewczynka:)

a tak z innej beczki: Nie wiem ile z nerwow a ile ze cos zle. Strasznie mnie ciągnie jakby w pochwie. Jakby miało mi cos wypasc.

KIKIFISH gratulacje! teraz możesz się w pełni cieszyć ciążą no i fajnie że wyniki jeszcze przed weekendem no i najważniejsze że takie!!Pewnie stres ma duży wpływ an to że czujesz coś nie tak, ja czasem mam takie kłucia w pochwie ale to prawdopodobnie macica ciągnie. Poleż trochę albo weź kąpiel żeby się zrelaksować.

Olasec gratuluję !!
gosiunia1993 ale niespodzianka!! super !! gratuluję !! :)
wagą się nie przejmuj:) rozmawiałam dzisiaj o tym z lekarzem bo ja też nic nie przytyłam :)

kikifish87 super wieści! Tobie również ogromne gratulacje! :)

a więc u mnie tak po wizycie.. dzisiaj sobie go na spokojnie wypytałam o szyjkę i inne rzeczy,które gdzieś mnie ciągle martwiły:)
Dzidziuś ma 12cm ( nie mierząc nóżek ) 180g szczęścia:):) wszystko jest prawidłowo i żadnych zagrożeń nie widać :):) serduszko pięknie biję <3
z tą szyjką to jest tak, że lekarz ją ocenia w zwykłym ginekologicznym badaniu a jak go coś nie pokoi to mierzy:) mi powiedział że nie mam powodów do zmartwień, że ciąża przebiega prawidłowo:) tym że nie tyję też się mam nie przejmować. :)
a co do crp to powiedział, że będziemy obserwować :):)

teraz czekam na prenatalne :):)

hej,

u nas też już po połówkowym, zdrowy chłopak nam rośnie - Tymek :)
właśnie dziewczyny przybrałyście już coś na wadze ? u mnie dopiero ostatni miesiąc coś ruszyło i 2 kg na plus. Już nie mogę się doczekać prawdziwych owoców i warzyw z targu.. truskawki i codzienne koktajle - mniami :) teraz co prawda robie z mrozonych, ale to nie to samo ;)

Z tyciem, to niestety różnie bywa. Ja aktualnie mam 2,7 na plusie, a w pierwszej ciąży już miałam 6 kg. Później ładnie przybierałam, a miesiąc przed porodem zaczęłam puchnąć i w ostatnim miesiącu przybrałam 9 kg. Idąc do porodu miałam na plusie 23 kg i wyglądałam jak bańka, która ma zaraz pęknąć :no: więc cieszcie się, że jeszcze nie przytyłyście ;-)

reklama
Dziewczyny gratuluję udanych wizytek
Olasec, Gosiunia1993 gratuluję syneczków. Gosiunia ale niespodzianka z płcią
Kiki gratuluje zdrowej córeczki, super wieści
Dziewczyny zazdroszcze tego że prawie nie przytyłyście, mnie lekarz nastraszył że za dużo przybieram, tydzień temu plus 4 kg na plusie a ja do osób szczupłych nie należę, a co to będzie do porodu, naprawdę muszę się pilnować

Do góry