reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Gosik sa takie kraje w ktorych usg nie zrobisz do 12 tyg zostawiaja naturze wszystko i nawet zaczynam myslec ze to dobrze. Ja pierwsze usg bede miala w 10tyg 5 dniu ciazy... przestalam sie stresowac ze co moze byc nie tak. Cierpliwie czekam ;)

nanusia82 witaj :)

gosiak16 to powodzenia w takim razie :)

gosik83 to może idź na 1wszą wizytę do jakiegoś innego lekarza? a potem do swojego nic mu nie mówiąc, że już gdzieś byłaś:)

Od wczoraj po pracy jestem tak strasznie zmęczona, że ledwo żyje i jakoś bardziej mnie ciągnie w dole brzucha popołudniu. Może macica więcej się rozciąga albo praca mnie męczy:(

oj sorrki miało byc WRZESNIÓWECZKI :-)

Gosik, a mozemy byc i wiśnióweczki:D bardzo ładna nazwa

mnie też bardzo irytuje wybieranie płci i te całe "oj,ale szkoda" lub "życzę córki/syna
masakra. dla mnie najwazniejsze, żeby było zdrowe i wcale przecież nie jest pewne, że każdy marzy o tym, by miec parkę:/ brrrr...

wiecie jaki jest najpięknieszy odgłos na świecie? Bicie serduszka dziecka !!! Mało się nie poryczałam:) widziałam, jak pulsowało, dosłownie mała kropka w nieco większej kropce:) Mój mały cudzik:)
jest 7 tydzień i termin mam na 1 września:)

co do latania samolotem to pomysłem nie był zachwycony. Podszedł sceptycznie tylko dlatego, że jeden to wylot służbowy i lekarz powiedział, że wypisze mi zwolnienie jeśli chcę, ale ja w czasie tej wizyty chce powiadomic szefa o ciąży (jedyna okazja) wiec chcę lecieć i już
Drugi lot jest prywatny i ostatecznie powiedział- brak pprzeciwwskazań wszystko jest dobrze, a tak się pani oczy zaświeciły mówiąc o tym, że szok,a jak mama zadowolona to i dziecko też:)

Kazał tylko na siebie uważać .Ogólnie wszystko jest dobrze:) następna wizyta za 2 tygodnie a w poniedziałek idę na badania.
Jestem najszczęśliwszą osobą na świecie!

Olasec myślę że nie masz się czym przejmować mnie też ciągnie w dole brzucha szczególnie jak za szybko wstaje z łóżka. Byłaś już u lekarza? Mój przepisał mi duphaston ze wzgledu na poprzednia stratę. A jak mój M. Powiedział mu na wizycie że często mnie brzuch boli to lekarz odp że ten lek pomaga podtrzymac ciążę żeby bóle nie zmieniły sie w coś grozniejszego.
An_ulka gratuluję bijacego serducha. Najważniejsze za Tobą!!!! Ja sie już doczekać nie mogę 27 stycznia. Dziś rano nie wytrzymalam i poszłam zrobić sobie betę. Ciekawa jestem przyrostu. Jak tam moje maleństwo.
Czuje się jak oderwana od rzeczywistości. Byle do września :D

Cześć dziewczyny :)
Anulka gratulację usłyszenia serduszka!! :-) To jest piękny odgłos :-) Jak ja usłyszałam pierwszy raz bicie serca córki, też się popłakałam :-)

Ja dziś w trochę kiepskim humorze.. Od rana bolała mnie lewa strona podbrzusza, nawet no-spa nie pomogła. Musiałam iść prywatnie do lekarza. Zrobił mi usg przez brzuch. Nie było widać pęcherzyka, ale okazało się, że mam krwiaka.. Na szczęście nie w macicy, tylko koło niej. A nie zgadniecie skąd ten krwiak... Przez badanie ginekologiczne u lekarza prowadzącego, które mi wczoraj zrobił.. :szok: Tak mi mocno wsadził rękę, że powstał krwiak!! A tak przy tym bolało, że myślałam, że mu przyłożę :angry: Mam teraz leżeć i odpoczywać. Na szczęście już mnie mniej boli, ale krwiak tak szybko się nie wchłonie.. Idę jeszcze raz w sobotę na usg, tym razem ginekologiczne, więc może wreszcie coś zobaczę.

MałaMi ja już byłam na 1 wizycie i pecherzyk był tylko ale idę 21 stycznia i może już zobaczę serduszko. Lekarz mi też przepisał duphaston i acard + clexan bo mam 2 poronienia za sobą.

Anulka gratuluję :-)

natka ja własnie musze isc do 10 tyg zeby wrazie co załapać sie na becikowe :D
Olasec no własnei tak zrobię, ide 21 stycznia, trzymajcie kciuki!!!Plissss
an_ulka gratulacje!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-D
Aniaa87co to za konował co krwiaki robi????:wściekła/y:

Hej babeczki,
dzisiaj troszezkę lepiej, ale kurde dobijają mnie te mdłości ciążowe.....masakra..jakaś....

Natka odnośnie natury, wszystko jest w porządku kiedy natuzra nas nie zawodzi, mnie na szczeście nie zawiodła, dwa pierwsze zajścia w ciążę za pierwszym razem, ciąże zdrowe, pięknie donoszone....ja troszkę przejrzałam na oczy jak spotkałam szerokie grono kobietek, które gdyby nie leki nie dotrwałyby nawet do 6 tygodnia....dzisiaj mają zdrowe, śliczne , dzidziunie.....i kilka poronień,...
m
Anulka gratuluję wizytki, no to kurczaczek już ma pewnie ponad 1 cm:)

Olasec spokojnie, ja też chodzę jak zombie

Małami ja też tak :"schizowałam" w pierwszej ciąży, bety, testy, nerwy, normalnie mnie nosiło, nie wiedziałam co mam ze sobą zrobić.....w końcu usłyszenie serducha i poczułam uglę, już nawet nie leciały mi łzy, ale poczułam niesamowitą ulgę i to puszczanie na kompie nagranej płyty z odgłosem serca, w kółko przewijałam:D

Witam nowe mamusie

reklama
Dziewczyny ciężko mi się jakoś odnaleźć na tym forum. Powiedzcie mi jak zrobić suwaczek, avatar i jak łatwo odnaleźć nasz wątek po zalogowaniu?

Do góry