reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
;) smyranie coraz intensywniejsze i takie mini kopniaczki fajnie czuc jak rękę sie przyłoży....

Niestety u mnie wciąż ucisk na prawej stronie, jelita mam chyba skręcone juz praktycznie leżeć nie moge - jak chodzę jest lepiej. Poza tym dostałam schiz ze dzidzia ma tam za mało miejsca :( wizyta dopiero za dwa tyg a juz potrzebuje zapewnienia ze jest ok...

Jolka6621 gratuluje obrony :-)

TRen super ze po wizycie wszystko ok ;-)

Kaha91 spodnie lniane to dobry pomysł na lato, dasz linka do takich?

Ja po wizycie i badaniach. Pani gin sprawdzila mi szyjkę i wszystko w porządku, długa twarda i zamknięta. Zrobiła szybkie usg ale nie trwało nawet minuty, dzidzia jest, puls jest, szyjka i wody plodowe ok. Badania tez wyszły ok, tylko w moczu mam erytrocyty 10 wpw, ale to chyba nie powód do paniki. Także nie mam jednoznacznej odpowiedzi co do tego klucia, w czw mam wizytę u mojej gin to pewnie więcej się dowiem.

Dzisiejszy dzień przespałam, budziłam się coś zjeść i siusiu. Na szczęście gorączki nie mam, ale czuję się jak ***** za przeproszeniem. Gardło nie boli tak jak rano, ale jednak pobolewa i po prostu czuję się chora i osłabiona.

Co do wizyt u gin to chyba mi też to się udziela, że mam wizytę 22.04 a już od zmysłów odchodzę czy wszystko jest okey. Brzusio rośnie, smyranie czuję, przeważnie wieczorami. Jednak siedzę jak na szpilkach czy wszystko okey.

Z dziwnych rzeczy ostatnie kilka dni sporo jeździłam i odwiedziłam jakiś tam dalszych znajomych. Jeden ze znajomych się oburzył dlaczego nic nie mówiłam, że w ciąży jestem! Więc tłumaczę, że mam dużo jakiś tam schorzeń i na razie nie chwalimy się bo nie wiadomo co się stanie.

A ten mi wyskoczył, z tekstem że on jego luba która urodziła w wieku 37 lat ich córkę ogólnie mówiąc pili i palili przed ciążą i w jej trakcie i dopiero mieli stres na badaniach!!! Jednak wszystko było okey i mam się nie przejmować. Kopara mi opadła, że są kobiety które potrafią drina się napić i zapalić chociaż wiedzą, że mają dziecko.
Oczywiście kumulacją wszystkiego była wizyta u innych znajomych, gdzie mama 2 latka mi zaproponowała najpierw wino (kurde grzecznie odmówiłam) potem papierosy (w szoku ale również podziękowałam) i na końcu mi wyznała, że ogólnie palenie trawy w ciąży nie szkodzi bo ona podpalała i to jej pomogło ze stresem i dziecko ma całe i zdrowe.

Także serio ja nie wiem w jakim ja świecie żyję, jestem cała pospinana o maleństwo i jak słyszę takie historię to mi się włos na głowie jeży. A jednak ludzie robią co chcą i mają zdrowe dzieci a my nie mamy powodów a spinamy się tak bardzo:) Ja nawet piwa bezalkoholowego się nie napiję a jak zjem chipsa to mam wyrzuty sumienia:)

Klaudixon tez mam znajomych o takim mysleniu. Wszyscy z otoczenia wiedzą ze nie pale i mam astme.. wiec wypada zeby przy mnie nie kopcili.. ale co ich to obchodzi.. wyciągają szlugi.. mnie czestują.. jak odmawiam to pukają sie po glowie.. nosz kuźwa.. mam zacząc palic zeby jakis imbecyl mial lepszy dzien..??
inni chwalą sie jak to one.. lub zony znajomych pracowaly w ciązy.. ze wszedzie piechotą.. itd.. nosz.. ku.wa.. co to kogo obchodzi czy ja pracuje, jesli nie to z jakiego powodu. Skoro to moj facet aKCEPTUJE I SWIOADOMIE MI KOLEJNE DZIECKO W TAKIEJ SYTUACJI ZROBIL to nasza sprawa.Albo teksty ze za duzy brzuch mam.. no wtedy to we mnie coś wstepuje .. i robie sie nie mila. Ł siostra ostanio mnie zgrzala. Sama w ciązy nie jest a tylek ma wiekszy niz moj.. no ale komentarz ze ja prtzytylam.. wiec jej przypominam.. ze to ja ptrzytylam.. zresztą jesli nie pamieta to ja w ciązy jestem.. i tyc mam prawo.. a nwet jakbym nie byla. Ł powiedzial ze lepiej bujac sie na falach niz obijac sie o skaly.. a tak wogole czy ona widziala siebie w lustrze.. bo jesli nie to niech zobaczy.. i nie porownuje bo jestem ok 15 kg lzejsza od niej. No i foch.. i zal do cioc, wujków i babc jaką to Łukasz ma nie milą zone..( utwierdzam ją w tym co spotkanie ).
Tak czasami dochodze do wniosku ze niektorzy naprawde są stuknieci i chyba zyją po to zeby draznic innych.

wstalam o 5.. chyba sobie czarne rolety kupie!

na 10 musze jechac z F na SI. zeby tylko nie padalo.

U nas pobudka przed 6, razem z małym automatycznie się już tak codziennie budzimy.
Przerażające jest co piszecie :no: jak można tak dzieci krzywdzić? przecież skutki dla nich mogą okazać się tragiczne :angry: skąd się biorą tacy nieodpowiedzialni ludzie?!

Nie którzy ludzie to naprawdę nie normalni są jak można palić i pić w ciąży. Ale pamiętam jak 4 lat temu byłam u rodziców na 25 leciu była moja kuzynka która była w ciazy o piła równo z nami a może i więcej. Moja ciotka taka dalsza karmiłam piersią synka 3 miesięcznego i tez i drinka wi piła i zapaliła. Ludzie to naprawdę nie myślą albo może myślą że uda się urodzić zdrowe dziecko.
Ja juz nie śpię mam problem może wy mi doradźcie. Pracuje w zakładzie fryzjerskim, teraz jestem na zwolnieniu do końca ciąży będę mieć zwolnienie chociaż co miesiąc lekarz mi wystawia nowe teraz się przeprowadzam do innego miasta tutaj będę chodzić do lekarza i na pewno dostane zwolnienie.Chodzi l to czy pracodawca może mnie zwolnić z powodu wyprowadzi, nie będę już tam pracować ale chcę skorzystać jeszcze z urlopu macierzyńskiego. Jutro chce szefowa powiadomić o wyprowadzenie, może lepiej nic nie mówić tylko powiedzieć na razie tylko ze na jakiś czas przenoszę się do rodziców?

reklama
Mama krzysia nie może Cię szef zwolnić, jesteś w ciąży i jesteś chroniona :-) a miejsce zamieszkania możesz zmienić i nic mu do tego.

Mnie krew zalewa jak widzę kobietę w ciąży, która pali i pije. Uważam, że kobiety w ciąży powinny być karane za używki w ciąży. Tak się zastanawiam czy można gdzieś do kogoś, jakieś instytucji zgłosić fakt, że jakaś kobieta pije czy pali będąc w ciąży?

Do góry