reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

super, to tak jak ja ;)
a masz lekarza z tego szpitala?

Z lekarzem to ja miałam przejścia :-) - bo na pierwszą wizytę zapisałam byłam do dr Rajskiego, ale go nie było. Przyjmowała dr Madej i był straszny młyn bo musiała przyjmować za 2 nieobecnych. Kolejną wizytę miałam na dziś - pojawiłam się i okazało się że dr Rajskiego chyba nie ma albo nie będzie, albo coś - generalnie trafiłam do dr Kisielewskiego , który ma mnie prowadzić dalej. Bardzo młody ale sympatyczny, poszedł moim wynikiem PAPPA na konsultację do dr wykonującego moje USG prenatalne, żeby sprawdzić dlaczego wyszły mi 2 różne wyniki. Siedziałam u niego prawie godzinę, odpowiadał na wszystkie moje wątpliwości.
Sorry , zobaczylam teraz ze chodzilo Tobie o Zelazną a nie Starynkiewicza, ale wpis zostawiam dla tych co na Starynkiewicza :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Bardzo młody ale sympatyczny, poszedł moim wynikiem PAPPA na konsultację do dr wykonującego moje USG prenatalne, żeby sprawdzić dlaczego wyszły mi 2 różne wyniki. Siedziałam u niego prawie godzinę, odpowiadał na wszystkie moje wątpliwości.

super, że Ci się udało na takiego lekarza trafić!

Kaha ja kupiłam używany na allegro za 52 zł, jak będzie trzeba wymienię te gumowe elementy, reszte wysterylizuję i będzie, a tu masz nowy Medela Laktator Mini Electric Gratisy+ Wkładki 2sz (5181782376) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

a no to dzięki dziewczyny;) cena super fakt ;)
będę polowac może kupię. Słyszałam też o lovi że super cena podobna jeśli chodzi o nowy a używany ok 100zł
a do mamuś które już mają dzieci..
sterylizator przydatny? trzeba mieć?
widziałam fajny używany zastanawiam się czy kupić

ja sterylizatora nie miałam nigdy, mam 1.zmywarkę 70 stopni, 2.wrzątek, a jak będziesz karmić tylko cycem to po co Ci? jakby się okazało, ze bedzie Ci potrzebny to na to akurat zawsze jest czas, laktator gorzej, bo moze cyce rozsadzic i będziesz chłopa na gwałt wysyłać, żeby kupił cokolwiek... co do lovi to ja miałam ręczny, ale jak się okazało, że muszę regularnie odciągać to była masakra, mleka mało a ręką ruszyć nie mogłam od tego machania, więc szybko zainwestowałam w medelę, ona robiła swoje, a ja ogladałam spokojnie film i się nie męczyłam, ale to chyba po prostu jest kwestia ręczny-elektryczny

no ja słyszałam o lovi ale o elektrycznym właśnie.
No właśnie w sumie racja.. dawniej się wrzątkiem wyparzało smoczki butelki i było.. a bardzo chciałabym karmić piersią :)

hehe to chyba teściowa taka dobra, bo wyrozumiałym ciężko być, ja się tak strasznie staram być wyrozumiała i się nie czepiać, ale nie zawsze wychodzi, a pozostałych członków rodziny to łatwiej przywołać do porządku:-)

No z tą latwoscią bym nie przesadzała. Ł siostra ( bo ją mam na mysli ) jest bardzo specyficzna... i trudna do kontaktów miedzyludzkich. a Jedyne co na nią jako tako dziala to powytykac jej bledy na publicznym forum. Wtedy na chwile cichnie... by pare minut powniej zablysnąc jakąś nowoscią.. np ze masaz dziecka to molestowanie, ze kobieta w ciązy MUSI!!!!! spac na prawym boku. Niema inne mozliwosci.. a jak spoisz na lewym, plecach brzuchu czy chocby na stojąco to jestes poje..na. i wiele innych niusów jaka to ona najlepsza a inne... ? istnijeą po to zeby utwierdzac ją w przekonaniu ze ona jednak jest taka cudowna.

naprawde ciezki przypadek. Ale z bratowymi i jedną siostą mamy z niej taki ubaw... jej dobre rady rozweselają nam nudne dni :)

a co do laktatorów. Przy F mialam zwykly nieelektryczny. dlugo trwalo zanim coś splynelo.. przy O mialam elektryczny. nie pamietam firmy.. musze odgrzebac go i sprawdzić czy dziala. Mimo ze obaj panowie byli zarlokami bywalo ze musialam sie odciągnąć. i elektryczny bez porownania... tylko zeby bezdzwiekowy byl. 3 bobasa jak bede miala pokarm to bede karmic cycem.
obecnie poluje na nosidelko na szelkach.. tylko niewiem czy jest sens.. bobas bedzie z wrzesnia. polroczny moze byc ciezki do noszenia na klacie. Przynajmniej rodzenstwo jego bylo.. i takiego polroczniaka ciezko mi bylo juz nosić w tych szelkach. a znowu bywa tak ze czesto jezdze z ktoryms z chlopców do lekarza.. autobusem.

i materacyk musze kupić. dł. 1 metr. mamy lozeczko wiklinowe..ale bez materacyka.

Ostatnia edycja:
no to nosidełko dla nas będzie chyba nie przydatne.. chyba że po domu ale to chyba sensu nie ma..
spanie na boku.. staram się na lewym ale często śpie na prawym bo tak mi wygodniej:)

Sterylizator to wg mnie zbędny wydatek, no chyba, że ktoś od samego początku zakłada, że nie będzie karmić piersią. Jest wrzątek, jest mikrofala, są zmywarki.
Ewka dobrze mówi- ręcznym idzie się zajechać, a jak ściągnie się 10 ml w 10 minut to jest szał ciał.

reklama
no słyszałam że lepiej kupić elektryczny.
a powiedzcie mi jest to tak bardzo potrzebne do szpitala już? słyszałam że są róźnesytuacje i dziecko nie da rady tyle zjeść a cyce chce rozsadzić.. ?
bo już sama nie wiem czy lepiej kupić przed czy męża gonić na szybko i przepłaci.. używany dobry można kupić nawet za 150zł..

Do góry