W ogóle to widzę że wszystkie jeztescie obeznane w badaniach i wynikach a ja jakaś taka mało przygotowana...ide na badania, pobierają mi krew, sprawdzaja mocz i dostaję list z wynikiem pozytywnym/ negatywnym. Także niestety ale pomocna nie jestem zbytnio
reklama
Olasec
Fanka BB :)
Gabrielke ale super wieści, gratuluję :-)
na20taliii
Gabrielke moje gratulacje! Zajączek zrobił Ci prezent.
na20taliii
Ja do świat to bardzo średnio przygotowania. Bardziej żyje przeprowadzka, dziś mąż skręca łoże małżeńskie :-) Dzis tez byliśmy zamówić narożnik bedzie za 3 tyg.... wybrałam jasne śliczne obicie ... hm całą drogę powrotną myslam czy dobry wybór czy będę ciągle przy Maleństwie je czyścić.... z mężem zartujemy ze najwyżej z foli nie rozpakujemy ;-) Kochane życzę Wam dobrego samopoczucia na święta, wypoczynku w gronie najbliższych :-)
milusia83
Podwójna mamuśka:)
Gabrielke super wieści
Kaha mocno trzymam kciuki
Kikfish ja ponad miesiąc temu miałam 99 anty Tpo, odstawiłam gluten, i wynik wczoraj 51, ale mąż mi piecze chleby i mam mąki bez glutenu
Natalii ja mam kremowy, skórzany narożnik i bardzo sobie chwalę
Kaha mocno trzymam kciuki
Kikfish ja ponad miesiąc temu miałam 99 anty Tpo, odstawiłam gluten, i wynik wczoraj 51, ale mąż mi piecze chleby i mam mąki bez glutenu
Natalii ja mam kremowy, skórzany narożnik i bardzo sobie chwalę
Ostatnia edycja:
Klaudixxon
kikifish87
W ciąży i po ciąży bardzo często dochodzi do zapalenia tarczycy czyli choroby hashimoto, która się u Ciebie rozkręca.
Mówiąc prosto przeciwciała atakują tarczycę więc TSH z 1 wskoczyło Ci na 2, dadzą Ci euthyrox jeżeli nie zmienisz diety przeciwciała będą rosnąć więc znowu na nowej dawce euthyroxu TSH Ci skoczy i znowu Ci dawkę zwiększą. Ciężko się je bez glutenu i nabiału ale w tej chorobie to jedyne rozwiązanie aby załagodzić przeciwciała i uratować tarczycę bo im więcej przeciwciał tym bardziej zniszczona i mniejsza tarczyca. I skok przeciwciał to nie wynik stresu.
W ciąży i po ciąży bardzo często dochodzi do zapalenia tarczycy czyli choroby hashimoto, która się u Ciebie rozkręca.
Mówiąc prosto przeciwciała atakują tarczycę więc TSH z 1 wskoczyło Ci na 2, dadzą Ci euthyrox jeżeli nie zmienisz diety przeciwciała będą rosnąć więc znowu na nowej dawce euthyroxu TSH Ci skoczy i znowu Ci dawkę zwiększą. Ciężko się je bez glutenu i nabiału ale w tej chorobie to jedyne rozwiązanie aby załagodzić przeciwciała i uratować tarczycę bo im więcej przeciwciał tym bardziej zniszczona i mniejsza tarczyca. I skok przeciwciał to nie wynik stresu.
kikifish87
klaudixon- ogolnie to ja mam stwierdzone hashimoto od jakis 4 -5 lat. wiem ze stres zle wpływa na tsh. a moglabym cie prosic co bys mi doradzila w kilku słowach co moge jesc, bo z tych linkow to troche glupia jestem. wypisane jest badzo duzo skladnikow z ktorych trzeba zrezygnowac
przede wszystkim napewno mączne potrawy i białe pieczywo. Maz obiecał ze bedzie mi piekł chleb
ogolnie łykam tabl selen+wit e oraz euthyrox 100 i 125 naprzemiennie.
przede wszystkim napewno mączne potrawy i białe pieczywo. Maz obiecał ze bedzie mi piekł chleb
ogolnie łykam tabl selen+wit e oraz euthyrox 100 i 125 naprzemiennie.
reklama
Dżejka
Gabrielke wielkie gratulacje!
Koltunek ostatnio dużo lepiej jest ale miewam dziwne bóle brzuchaci pleców. Zastanawiam się czy to po prostu od hormonów czy coś nie tak. Najczęściej po jakimś małym nawet wysiłku ale czasem tak porostu przychodzi.
Jak u Ciebie?
Koltunek ostatnio dużo lepiej jest ale miewam dziwne bóle brzuchaci pleców. Zastanawiam się czy to po prostu od hormonów czy coś nie tak. Najczęściej po jakimś małym nawet wysiłku ale czasem tak porostu przychodzi.
Jak u Ciebie?