reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

reklama
Odnośnie farbowania włosów można je farbować farbami bez amoniaku.
Co do wakacji ja z mężem byliśmy w Turcji jak Krzysiek miał 5 miesiecy wyjazd zniósł bardzo dobrze, później jak miał rok to byliśmy w Grecji.

Dziewczyny dziś prawie cały dzień byłam na mieście, zmarzłam zmokłam ale załatwiłąm wiele spraw. Byłam w biurze nieruchomości i wysłąwiłam na sprzedaż mieszkanie jutro panima przyjść i obejrzeć mieszkanie, byłam u adwokata i wracając do domu w kiosku kupiłam zdrapkie i WYGRAŁAM 15 TYSIECY jestem taka szczęśliwa.

Kikifish- trzymam kciuki, żeby wszystko byłook!

mama-krzysia już się karma odwraca, super :)

Hej u mnie dzisiaj kupa stresu. dostalam w pracy cos w rodzaju skurczy partych i do teraz mnie wszystko boli bylam u poloznznej,z Dzidzia dziki Bogu wszystko dobrze a ja mam wiecej odpoczywac,ciekawe jak swoja droga? mam nadzieje ze mi to nie wroci... co do podrozy zdzieckiem jestem na tak -dziecko nie jest kula u nogi ale czlonkiem rodziny. my z 5tyg. Nadia jechalismy z Hol do Polski,jak miala roczek bylismy w Grecji, a jak dwa w Turcji i bylo super,a no i nie widze nic zdroznego w wyjsciu z dzieckiem na wakacjach do knajpki wieczorem jesli smacznie spi w wozku nie mowie o jakiejs melinie ale jak jest spokojnie i na poziomie.to czemu nie ....aaaah wakacje Kikifish trzymaj sie i badz dobrej mysli jestesmy z Toba:-* Dziewczyny zylaki mi wylazly straszne i utrudniaja zycie czasami az boli przy chodzeniu-dobrze ze tylko na jednej nodze. ma ktoras?

Hej. Ja na szczescie zylaków nie mam, chociaz ryzyko jest. bo moja mama ma i to sporo.

Ja wczoraj calutki dzien po za domem spedzilam.dzis pol tak spedze, na szczescie ostatnia wizyta u logopedy dziś i chłopaki beda mieli luz :) i ja przy okazji.
slysze jak wieje za oknem. booooziu..a mialo byc wiosennie, cieplo.

a odnosnie farbowania wlosów. ja w poprzednich ciązach farbowalam i nic mi ani chlopcom nie bylo. Tak serio gdybym miala wyrzekac sie wszystkiego co kobiecie w ciązy wolno a czego nie to od momentu pierwszego pomyslenia o dziecku do urodzenia musialabym byc zamknieta w szczelnej puszcze. nie jesc niczego, pić samą wode, nie malowac sie, nie farbowac wlosów, kremów nie uzywac bo moze uczulenie, mam astme i alergie, wiec worek na glowe i unikac alergenów- mam uczylenie na kurz , nie pale ale w otoczeniu pal wiec zero kontaktu, spaliny z aut, slodyczy zero bo to same konserwanty.. itd.
Ł sie ze mnie smieje.. bo z F w ciąz malowalam wlosy na rudo.. F urodził sie z czarnymi wloskami i tak zostalo, z O malowalam na ciemne brązy, czarny... i urodzil sie z jasnymi wlosami.. jak są dluzsze to zmieniają sie na rude. Obecnie ja mam rude ( farba ) O blond ( taki pod rudy ) a najstarsi panowie czarne.. co zrobić z najmlodszym?? jaki kolor wlosow mu zafundowac ??

Ostatnia edycja:
Mama krzysia ale super:-) może zaczynają się te dobre chwile dla Ciebie :-)

Otokika musi być dobrze. Wiem, że się denerwujecie bo niestety w takiej sytuacji nie da się być na luzie. Ale trzeba wierzyć, że mimo zwiększonego ryzyka może Wam się uda i dzidziuś będzie zdrowy. Trzymam kciuki żeby tak było :-)

Kikifish - strasznie ci kibicuje, naprawdę to testy często wychodzą źle a poźniej dzieci rodzą się zdrowe. Te testy to cholerna statystyka a wiesz jak z nią jest
Mama krzysia - ale super :-):-):-):-):-):-):-):-)
na20talii - ja biorę z powodu ryzyka porodu przedwczesnego 4 tabletki dziennie

U mnie strasznie, dopadła mnie grypa żołądkowa i mam takie skurcze macicy od wymiotów, że szkoda gadać :-(

Na20talii u mnie to samo z mieszkankiem :) odebraliśmy i zaczynamy się urządzać, wydatków masa!!
Mama krzysia- to znak, że nie wszystko jeszcze stracone! dowód na to, że wszystko co najlepsze może być jeszcze przed Tobą :-)
Kikifish- trzymam kciuki i wierzę dziewczynom, że Twoje dziecko będzie zdrowe
Włosy farbowałam, a paznokcie hybrydowe mam zamiar zrobić :)
Poza tym u mnie chyba mdłości wracają...:dry: i dużo mocniej boli mnie brzuch jak sporo chodzę lub stoję, najbardziej po bokach :-(trochę mnie to martwi, zaczęłam łykać magnez jak nie pomoże skonsultuję to na wizycie po świętach.
Ah i zaczynam chyba czuć coś pod pępkiem :-D ciężko to określić, ale czuję taki ciężar, czuję, że coś tam jest :happy:

reklama
Kikifish87 a jakie wam wyszly statystyki? Ja mam 1:14 czyli cholernie duże, tez staraliśmy sie długo i juz bylismy zakwalifikowani do in vitro sle chyba tydzień przed pierwszym spotkaniem okazalo się że jezyem w ciąży:) taka radość a tu te wyniki..dzisiaj idę o 16 na amniopunkcje bo na Fisha czeka się do 48h. Myslelismy o Harmony ale dla nas za dlugo w niepewności. Mam nadzieję że i wam i nam wyjdą dobre wyniki i bobaski będą zdrowe- wszystkim tego życzę. Mam nadzieję że znowu zacznę się cieszyć ciąża a nie żyć w tej niepewności i strachu;(
A z zachcianek to pierwsze byly pomidory z cebulą, potem pomarańcze a teraz ćwikła:) ogólnie to przechodzę tę ciążę bardzo dobrze bo oprócz kilku dni nudnosci nic mi nie było. Jem caly czas i wszystko mi smakuje :)
Pozdrawiam i

Do góry