reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Hej dziewczyny siedzę w panice bo zaczęłam się wgłębiać i okazuje się, że moja beta ( w 4 tyg 2034) to nie jest najlepszy wynik :( w pt byłam u lekarza i wychodzi 5 tydz i 1 dzień betę robiłam szybciej więc zgadza się i teraz stres czy wszystko z ciążą jest ok :(
Macie może jakieś rady? Do lekarza idę dopiero w czwartek i chyba nie wytrzymam :(

reklama
matosia witaj:)

mysle ze nie masz powodow do obaw beta rosnie z dnia na dzien i to nawet nie masz pojecia w jak szybkim tempie przydkladowo podam swoja sytuacje pierwszy test robilam w srode i wyszedl negatywny a w sobote rano juz mialam dwie kreski wiec zobacz jak z dnia na dzien rosnie:)

maja888 wiem wiem, ale czytałam też (nie powinnam wiem :)), że zbyt wysoka beta to też nie najlepiej, w 4 tyg norma jest do 480 a u mnie było ponad 2 tyś i już mnie stres zżera, już zapomniałam jak to jest martwić się każdego dnia czy wszystko jest w porządku

Hej kochane,

No dzisiaj to już u mnie przesada z mdłościami i zastanawiam się czy cholera to nie jakieś przeziębienie bo ledwo żyję...a jak u Was - u mnie pawik jest na skraju i słabości straszne, dreszcze....

Małami, ja mam obecnie takie samopoczucie, że nawet siedzieć nie mam sił....

Ania87 ja wolę czekać, ale w pierwszej ciąży miałam tak, że od razu zadzwoniłam do gina ze stertą pytań, nie pozwolił przyjść wcześniej jak w 6 tym tygodniu, żeby było już serduszko...

MałaMi - ja byłam zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży w 6 tym tygodniu i 4 dniu, była już duża "kijanka" z bijącym serduszkiem, chyba 8mm

Natalia bardzo mi przykro:(

Gosiak tak z ciekawości zapytam bo masz suwaczek na 7 tydzień i 2 dzień to chyba sierpnióweczką będziesz:) Mnie wychodzi wstępny termin na 3 września, jeszcze oczywiście musi zostać potwierdzony przez gina...

Ania 87 spokojnie, piersi mają czas na rozkręcenie....mnie tak naprawdę w dniu okresu lekko pobolewały, a tydzień później już ogień:D

Maja 888 ja sierpniówka 2010:D byłam też na staraczkach (co prawda miesiąc:D), ale byłam....Jeżeli nie miałaś zaburzeń hormonalnych , problemów z cyklami, trudności z utrzymaniem ciąży to poczekaj.....

Luska22 no to kciuki:)

Matosia ja sie becie nie znam kompletnie ,ale wiem ze internet nie jest najlepszym doradca;)

Sprobuj sie zrelaksować i skupić na pozytywnych myślach.Wiem,ze nielatwo. Ja np sie " martwie" ze nie mam mdlości, nie wymiotuję itd bo moja mama w kazdej ciąży tak miala.siostra tak samo. Ale nie dopuszczam do siebie myśli, ze coś może być nie tak. Wizytę mam w środę i staram sie spokojnie na nią czekać.

• Ciąża 0,2 - 1 tydzień 5 - 50
  • Ciąża 1 - 2 tydzień 50 - 500
  • Ciąża 2 - 3 tydzień 100 - 5000
  • Ciąża 3 - 4 tydzień 500 - 10000
  • Ciąża 4 - 5 tydzień 1000 - 50000
  • Ciąża 5 - 6 tydzień 10000 - 100000
  • Ciąża 6 - 8 tydzień 15000 - 200000
  • Ciąża 8 -12 tydzień 10000 - 100000

wyniki beta hcg od owolacju z labolatorium vitalabo

Matosia- zależy od lab. jakie mają normy przypisane, w jakich jednostkach podają, a tak poza tym może zaszłaś w ciążę wcześniej kilka dni lub bliźniaki będą ;) nie stresuj się, jeśli Twój gin nie widział żadnych problemów, to znaczy, że jest ok. A robiłaś dokładnie w 4tyg. czy 4+coś tam? ciesz się, ze beta rośnie, bo to znaczy, że jest ok! Ja w pierwszej ciąży ani razu nie robiłam bety i przynajmniej się nie stresowałam ;) pamiętaj, że google, to nie zawsze dobry doradca

Hej kochane,

No dzisiaj to już u mnie przesada z mdłościami i zastanawiam się czy cholera to nie jakieś przeziębienie bo ledwo żyję...a jak u Was - u mnie pawik jest na skraju i słabości straszne, dreszcze....

Małami, ja mam obecnie takie samopoczucie, że nawet siedzieć nie mam sił....

Ania87 ja wolę czekać, ale w pierwszej ciąży miałam tak, że od razu zadzwoniłam do gina ze stertą pytań, nie pozwolił przyjść wcześniej jak w 6 tym tygodniu, żeby było już serduszko...

MałaMi - ja byłam zarówno w pierwszej jak i w drugiej ciąży w 6 tym tygodniu i 4 dniu, była już duża "kijanka" z bijącym serduszkiem, chyba 8mm

Natalia bardzo mi przykro:(

Gosiak tak z ciekawości zapytam bo masz suwaczek na 7 tydzień i 2 dzień to chyba sierpnióweczką będziesz:) Mnie wychodzi wstępny termin na 3 września, jeszcze oczywiście musi zostać potwierdzony przez gina...

Ania 87 spokojnie, piersi mają czas na rozkręcenie....mnie tak naprawdę w dniu okresu lekko pobolewały, a tydzień później już ogień:D

Maja 888 ja sierpniówka 2010:D byłam też na staraczkach (co prawda miesiąc:D), ale byłam....Jeżeli nie miałaś zaburzeń hormonalnych , problemów z cyklami, trudności z utrzymaniem ciąży to poczekaj.....

Luska22 no to kciuki:)

Hej. No właśnie mam 2 zbieżne terminy . Jeden gienkolog wyliczył na 28 sierpień to było obliczone z terminu okresu a z usg wyszło na 4 wrzesień :) sama już nie wiem :) czekam do 12 tyg żeby dowiedzieć się dokładnie :)

reklama
Do góry