reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

najważniejszy news to taki że byłam na genetycznym dziś i dzidziuś zdrowy! Fika i machał rączkami i nóżkami:) mam już dziecko a jednak dla mnie to dalej niesamowity cud że tam we mnie rośnie taki mały człowieczek :)

ja mam 2 i ciągle mnie ten cud zadziwia... ogromniaste gratulacje! u mnie 2 poród w porównaniu z pierwszym to spacerek, a też po 1 się strasznie bałam, trzymam kciuki, żeby i u Ciebie tak było

doris ja zawsze chciałam rodzić w domu,ale nikt o zdrowych zmysłach się tego nie podejmie, za duze dzieci, a poza tym raz miałam GBS i teraz już zawsze, niezależnie od wyniku wymazu, antybiotyk dla bobasa po porodzie... nawet na tzw tryb domu narodzin w szpitalu się nie kwalifikuję

mari ja biorę 1-2 łyżki oleju lnianego

no ja właśnie przez tą "życzliwość" i "kompetencje" personelu przy 1 porodzie zdecydowałam się na opłacenie położnej do 2,

TRen mnie też się położna kładła, zeby wypchnąć pierworodnego, ponoć to od dawna zakazane bo może bardzo zaszkodzić, ale jednak sporo niedouczonych ... w szpitalach pracuje

ja do 2 porodu miałam boksy czesciowo oddzielone ściankami i takimi foliowymi zasłonkami jak prysznice, było nas 2rodzące w tym samym czasie, ale jakoś zupełnie mi to nie przeszkadzało, zajęta byłam zupełnie czym innym, choć po zzo jak mnie przestało zupełnie boleć to się przez chwilę zastanawiałam jak mój fryz i czy nie powinnam się uczesać, zupełnie nie wiem czemu mnie na takie własnie rozważania naszło...za to w licznej sali poporodowej bym chyba zwariowała, po 1 porodzie miałam 2 i w ogóle spać nie mogłam, jak zombie chodziłam przez tydzień, na szczęście po drugim załapałam się na jedynkę i było super, jakby nie to szpitalne żarcie paskudne to jak wakacje prawie:-)

mnie nudzi jak dłużej nic nie jem, jak się pilnuję i co chwilę coś ciamkam to jest w miarę oki

Ostatnio edytowane przez moderatora:
reklama
Hej dziewczyny :) Nie wiem czy mnie pamiętacie jeszcze :) pewnie te które są od początku to tak, ale widzę że dużo nowych mamusiek się pojawiło. Staram się Was podczytywać na bieżąco ale różnie mi to wychodzi a pisanie to już w ogóle nie wychodzi... Totalny brak czasu. Jednak chciałabym coś więcej z Wami pisać i mam nadzieję że mi się uda.
Jutro mam wizytę i już nie mogę się doczekać ;) mam nadzieję że wszysto będzie ok. Chociaż stres zawsze jakiś jest.
Któraś dziewczyna pisała o bólu brzucha i kręgosłupa, ja też mam to samo, czasami pobolewa mnie brzuch i kręgosłup jednocześnie i słabo mi się przy tym robi i wtedy czuję się fatalnie, ale poza tym jest ok, mdłości raczej nie mam.

Pozdrawiam Was serdecznie i życzę miłej niedzieli :) Odpoczywajcie :)

Bóle kręgosłupa tez mi dokuczają, czasem takie mrowienie, byłam dzis u lekarza i twierdzi ze jak mocno dokucza to Nospa i magnez ;) i odpoczynek (choc mnie to przy leżeniu łapie)... ;)

A poza tym jestem po dzisiejszej wizycie. Stres był okropny przez moje juz ponad miesięczne krwawienia, plamienia, brudzenie ale okazało sie ze kryzys za nami ;) Dzidzia ma 5 cm i wszystko idealnie funkcjonuje. Parametry bardzo dobre ;) kolejna wizyta 27.03 a przed tym badania prenatalne Ufff non stop oglądamy filmik z wizyty z naszym prawdopodobnie Synkiem - tak stawia lekarz zobaczymy za miesiąc czy sie potwierdzi ;)

Doradźcie mi dziewczyny....
Tydzień temu lekarz robił mi cytologię i mówił że prawdopodobnie mam lekki stan zapalny, ponieważ jestem w I trymestrze to na razie nie bardzo wie jak to leczyć, bo lepiej w pierwszym nie podawać takich leków.
Niestety infekcja chyba się rozwija i odczuwam lekkie swędzenie i móje pytanie dzwonić w poniedziałek do lekarza i umówić się na wizytę, czy zaczekać do 10.03 wtedy mam kolejną umówioną wizytę.

klaudixxon też bym na Twoim miejscu poszła na wcześniejszą wizytę!
Anula ale masz duże dzidzi!! :)
ja wizytę mam jutro, też mam małego stresa..
piękna pogoda dzisiaj była.. wybrałam się z mężem na zakupy.. ale cały dzień popsuły wymioty i ból głowy wieczorem :(

Mari ja ma dawkę DHA 800 g. ale to tylko ze względu na to ze mam poród przedwczesny za sobą.
Normalnie 250 mg. powinno się stosować.

Ewka84, TRen co do mojego porodu - Cale szczęście że ja i moje dziecko żyjemy i mamy się dobrze za co dziękuję Bogu. Mam świadomość ze poród fizjologiczny jest najkorzystniejszy, ale poważnie zastanawiam się nad cesarką.

Ostatnia edycja:
Edyta pamiętamy, powodzenia na wizycie!

Anula gratuluje wielkiego dzidziusia, cieszę się bardzo, ze wszystko oki!

Motylek
drugi dla równowagi musi być lekki, z całego serca Ci tego życzę!

Kaha udanej wizyty!

ja też dziś migam do gina, ale tylko po skierowania na badania krwi, wiec nic nowego sie nie dowiem...

reklama
Po miesiącu leżakowania powoli wracam do rzeczywistości ... Wreszcie zamiana garderoby z pidżamy w dres ;) mam pozwolenie poruszać sie po domu. Szaleństwo. Mam nadzieje ze po kolejnej wizycie pozwoli mi cieszyć sie wiosna bo marze o spacerku taka piękna pogoda.

Trzymajcie sie dziewczyny na wizytach. Ja z racji wieku w czw mam badania prenatalne - kompletnie nie wiem co to jest :/ i czego sie spodziewać lekarz mówi ze powinno byc ok badał wczoraj przeziernosc i wyszło 0,6 mm

Do góry