reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe mamy 2015

Witam Panie u mnie tez @ miala przyjsc 28ego grudnia a tu niespodzianka tescik pozytywny :) duze zaskoczenie mam juz maluszka ma 13 miesiecy nie bylo latwo pwstal na lekach poniewaz mam pcos a drugie to jakis cud swiateczny :) termin wedle kalkulatorow 5-7 wrzesien wizyte mam dopiero 19 stego nie moge sie doczekac!!!

reklama
mnie nic nie ciagnie jedynie czasami kluja jajniki i uczucie jak na @ w pierwszej ciazy od samego poczatku bol piersi i w ciagu 3 miesiecy urosly z rozmiaru b do d :) a teraz nic zero bolu w piersiach nawet sutki nie sa wrazliwe co bardzo mnie nie pokoi martwie sie czy to nie jest jakis zly zwiastun

jestem w kiepskim nastroju bo gin do ktorego mialam isc jutro zadzwonil,ze jutro nie moze mnie przyjac i jutro bo cos tam mu wypadlo i zapytal czy przyjde dzisiaj.Poszlam bo co mi tam dzis czy jutro.Zrobil usg i stwierdzil,ze pechezyk jest malutki wyglada na 4tc.Narazie mam sie oszczedzac i czekac do przyszlego tygodnia.Bo moze poprostu owu sie przesunel i ciaza jest wczesna badz nie rosnie ;( nie dam rady do nastepnej srody wytrzymac do usg.Masakra jakas.

matosia ja jesli wszystko sie ulozy to powiem kolo 3 /4 miesiac.Moja Patrycja jest strasznie niecierpliwa gadula i by nie dala mi zyc kiedy ten dzidzius bedzie juz z nami :) poza tym jestem pewna ze wgadala by wszystkim w kolo ze bedzie dzidzius.A tak jak bedzie juz cos widac i minie stres niech obwieszcz wszystkim bo znajac ja to nawet kasierki w sklepie bedzie raczyc ta informacja :)

ikusia kurczę no nie ma co się stresować :) za tydzień pewnie napiszesz, że już wszystko ok !! :) głowa do góry- ja idę w pt i zobaczymy co mi powie lekarz
Ty jeszcze masz malutką córeczkę, moja już duża do 1 klasy chodzi i naprawdę potrafi utrzymać tajemnicę :) ale bardziej boję się że jakby coś tfu tfu było nie tak to bidulka bardzo to przeżyje, dlatego też myślę, żeby powiedzieć jej później, ale z 2 strony bardzo chciałabym powiedzieć już rodzicom a jak to zrobić żeby mała się nie skumała :)

Natalia, każda ciąża jest inna, więc nie stresuj :) jeszcze na objawy masz czas :)
Ikusia- trzymamy kciuki, żeby wszystko było dobrze :) a robiłaś betę?
Mój Maciuś za mały, żeby już zrozumieć :)

WItam wszystkie nowe wrześniówki, u mnie takie mdłości, że oszaleć można no i wieczne uczucie głodu, a jak coś zjem to jeszcze gorzej grrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr...

W pierwszej ciąży czułam głównie spinania macicy, teraz jest troszkę inaczej, głównie mulenie.......
Do wizytki mam jeszcze sporo czasu (24 sty), ale już czekam na nią z niecierpliwością.....

Odnośnie przekazywania wiedzy ja mojemu czterolatkowi już przekazałam, że mamusia robiła test i chyba zamieszkał dzidziuś w brzuszku., ale jeszcze pan doktor musi sprawdzić:) Dwulatek jeszcze nie rozumie za bardzo więc mu nie tłumaczę:)

Witam wszystkie nowe wrześniówki! Jakby wszystkiego u mnie było mało mam mega przeziębienie! co proponujecie? Miałam wcześniej umówioną wizytę u gina i jeszcze nic nie było widać muszę czekać do 22 stycznia ale nie wiem czy nie wybrać się do kogoś innego żebym wiedziała na czym stoję. wczoraj miałam małe plamienie ale to z mojej głupoty bo zachciało mi się pieszczot, a tu jednak skurcze macicy powstają....
Nastka no to możesz się oficjalnie cieszyć!

reklama
Witajcie :)
Ja też po wstepnej wizycie i tez potwierdzone, aczkolwiek podobnie jak u Ikusi z beta wychodzi 5 tydzien, a pecherzyk wygląda na 4 tydzien i kilka dni. Lekarka jednak powiedziala, ze na razie nie ma powodow do obaw, mam zrobic sporo badan i za dwa tygodnie wizyta i kolejne usg.
Ikusia - musi byc dobrze :) Lekarka powiedziała, że czasami jak pęcherzyk wolniej rosnie to może być ciąża blizniacza ;) i pytala czy w rodzinie byly blizniaki.

Do góry