reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe brzuszki i maluszki:) - wątek zdjęciowy :)

ja mam na poziomie pepka 88 cm łoł nie spodziewałam się, że aż tyle

loonka ktos Ci zapisywal w ciazy ile masz w pasie?
stokrotka a Ty gdzie poszlas sie pomierzyc i z wrazenia zapomnialas napisac??

Ostatnia edycja:
reklama
Serio, serio :) Oto dowód! :)

DSC_0012.jpg

W innych okresach ciąży nie wiem ile miałam, bo to wsumie jedna sesja którą mąż zrobił i w ruch poszedł centymetr :)

Marta super zdjęcie, fajnie widać jakbyś miała piłeczkę zamiast brzucha

to ja mam o wiele więcej w pasie ;p

marta! jakie piekne zdjecie! sliczny brzusio :)
a ta moja szwajcaria w ogole jakas dziwna - nikt mnie tu nigdzie centymetrem nie mierzyl, az spytalam 3 kolezanki, tez w zadnej ciazy nie byly mierzone. Sama sie musze z ciekawosci kiedys sprawdzic :-D

ale zazdraszczam pieknego brzuszka! moze gdybym byla szczupla tez bym taki miala ale coz nie mozna miec wszystkiego...

ja tez sie mierze i az mi wstyd ile mam, wiekszosc to tluszczyk ;/

Marta słodki miałaś ten brzuszek :) Ten będzie z pewnością równie piękny :)

loonka ktos Ci zapisywal w ciazy ile masz w pasie?

Martusia, mnie położna mierzyła w pierwszej ciąży i miałam wszystkie pomiary w karcie ciąży. Ponieważ w szpitalu przy przyjęciu do porodu je zabierają to po prawie każdej wizycie zapisywałam sobie wszystko w tabelce w wordzie, nie mam tylko danych z 2 przedostatnich wizyt, a z ostatniej wpisałam tylko to co pamiętałam - nie myślałam, że urodzę tak szybko ;) Teraz gdzieś w gabinecie wcięło im miarkę i już nie mierzą - trzeba sobie radzić samej...

Tylko, że wiecie co? Mnie ta pani mierzyła na leżąco, zaraz nad pępkiem (w pasie) :/ Dzisiaj zrobiłam sobie "próbkę" i leżąc miałam już 89cm a na stojaka w pępku 92cm - czyli 3cm więcej na tym etapie ciąży :)

reklama
polisia fajny pasiasty brzuszek :)

a co do pomiarow, to chyba na stojaco sie powinno mierzyc? przynajmniej ja sie tak mierze, a polozna jak jestem na wizytach to tylko wazenie, cisnienie, wyniki badan mi wpisuje do karty.

Do góry