reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Wrześniowe brzuszki i maluszki:) - wątek zdjęciowy :)

reklama
A u nas dziś pełne 23 tygodnie :) Więc i 23-tygodniowy brzuszek tajemniczego lokatora ;) Dziwne, bo mniejszy niż sprzed tygodnia, choć wymiary te same... Widocznie się bobas inaczej ułożył...
Oglądam zdjęcia brzuszków "tu i ówdzie" i widzę, że znowu mój z tych mniejszych :/
1-23.jpg

A u nas dziś pełne 23 tygodnie :) Więc i 23-tygodniowy brzuszek tajemniczego lokatora ;) Dziwne, bo mniejszy niż sprzed tygodnia, choć wymiary te same... Widocznie się bobas inaczej ułożył...
Oglądam zdjęcia brzuszków "tu i ówdzie" i widzę, że znowu mój z tych mniejszych :/
Zobacz załącznik 465251

sliczny! i nie ma sie co martwic, ze z mniejszych!
pamietaj, ze nie ma zadnych zaleznosci miedzy wielkoscia brzucha a rozmiarem dziecka i waga dziecka :blink:

Zobacz załącznik 465251

no malutki ale tak jak POK pisze rozmiar nie ma nic do wagi dziecka ba tobie lepiej nawet bo nie bedziesz isę tak meczyć jak ja juz etraz a gdzie tu koniec września :0

Dzięki, Pok i Patrysia* podniosłyście mnie na duchu :-)
Choć Patryka brzuch też miałam mały (107cm w przeddzień porodu) i urodził się 2950g i 55cm. Ale u nas był też konflikt serologiczny, ja mam niedoczynność tarczycy i pewnie jedno z drugim się do tej wagi przyłożyły. Bo kolosem się nie urodził jak na obecne wymiary większości dzieci ;)

Ale fakt - przynajmniej będzie lżej :)

A ja duzy brzuchalo dziecko donoszone do terminu a urodzone z wagą 3220 i 52 cm także jak widzisz twój smerfik miał fajna wage i wzrost juz w ogóle :)

reklama
Do góry