reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Aniulka, wpadaj! Mam dużo fasolki :) Troche tylko mężowi muszę zostawić bo on uwielbia fasolke...
 
reklama
Ines pisze:
Ugotowałam wieeelki gar fasolki po bretońsku ;D Lubicie? Jest tego tyle ze dla wszystkich z forum by starczyło ;) Ale sie zgrzałam przy tym gotowaniu! A jeszcze okno mam w kuchni zepsute i otworzyć nie mogłam :( Ale fasolka pycha! ;D

jest jeden sposób, żebyśmy mogły posmakować
daj przepis kochana ;D

i jeszcze zbieram przepisy na zupy-krem, bo mąż kupił mi takie fajne urządzenie i muszę coś nim wyczarować

mr5550caimagejpg2944311003zy.jpg
 
Anija, mysle, ze czwartek bedzie super! Przygotuje sobie liste pytan ;)
np. juz wiem, ze w Orlowskim za ZZO i porod rodzinny placi sie po 500 zl
ale maja pokoje pojedyncze...
zobaczymy :)

Mniam, jaka glodna jestem... Ines, smaka mi narobilas :)

Melanie zobacz tutaj jest mnostwo przepisow:
http://kuchnia.o2.pl/
http://k10.kuchniaonline.pl/index.php?przyg=7
http://www.winiary.pl/

aaaaa... zaponmialam napisac, caly czas jestem zaskoczona :) wczoraj siedze sobie wieczorem, czytam ksiazke, patrze na koszulke a tam... plamka... a dzis normalnie z obu piersi leci mi mleczko ;D
 
Blanus mój facet kupiłby ci za to mleko futro z norek czy coś w tym stylu...on codziennie sprawdza, czy moje dystrybutorki działają:) ::)
 
Kangurki, no po prostu sie poplakalam ze smiechu, jak to przeczytalam :laugh: :laugh: :laugh:
moj mezus sie tez sie smieje i mowi do mnie mleczarka ;D
 
Przepis na pyszna fasolkę po bretońsku :)

90 dag fasoli białej Jaś
30 dag boczku (gotowany lub parzony)
50 dag kiełbasy
7 cebul średnich
3-4 koncentraty pomidorowe w puszce (pudliszki lub łowicz 30%)
2 kostki bulionowe (warzywne lub z kury)
2-3 łyzki przyprawy do fasoli kamis
3-4 łyzki papryki słodkiej
chilli do smaku
sól do smaku

Fasolkę należy wsypac do duzego garnka (bardzo duzego jesli robicie z takiej ilosci jak napisałam:))
i zalać dużą ilością wody, zostawić na noc. Namoczoną fasolę zagotować w tej samej wodzie. Jak już się woda zagotuje odlac troche z garnka do kubeczka i rozmieszac w tym dwie kostki bulionowe, wlać do fasolki, gotować tak długo aż fasola zrobi się prawi miękka. Podsmażyć posiekaną cebulkę i dodać do fasolki. Podsmazy pokrojonyh boczek i kiełbasę i również dodać do fasolki i cebulki. Doprawić przyprawami do fasoli (ja lubie kamis), słodką papryką oraz chilli (jak kto lubi). Dodać 3, 4 koncentraty pomidorowe (ilość zależy od tego czy wolicie fasolkę bardziej pomidorową czy nie:)) No i można troszkę posolić jesli za mało słona się wydaje. Teraz należy pogotować jeszcze z pol godziny do godziny tak by fasolka zrobiła się miękka i wszystko się dobrze "przeszlo smakami". Od czasu do czasu mieszać zeby sie nie przypalilo! :)
Smacznego!
 
reklama
Do góry