reklama
M
Melanie
Gość
Ines pisze:Ugotowałam wieeelki gar fasolki po bretońsku ;D Lubicie? Jest tego tyle ze dla wszystkich z forum by starczyło Ale sie zgrzałam przy tym gotowaniu! A jeszcze okno mam w kuchni zepsute i otworzyć nie mogłam Ale fasolka pycha! ;D
jest jeden sposób, żebyśmy mogły posmakować
daj przepis kochana ;D
i jeszcze zbieram przepisy na zupy-krem, bo mąż kupił mi takie fajne urządzenie i muszę coś nim wyczarować
Anija, mysle, ze czwartek bedzie super! Przygotuje sobie liste pytan
np. juz wiem, ze w Orlowskim za ZZO i porod rodzinny placi sie po 500 zl
ale maja pokoje pojedyncze...
zobaczymy
Mniam, jaka glodna jestem... Ines, smaka mi narobilas
Melanie zobacz tutaj jest mnostwo przepisow:
http://kuchnia.o2.pl/
http://k10.kuchniaonline.pl/index.php?przyg=7
http://www.winiary.pl/
aaaaa... zaponmialam napisac, caly czas jestem zaskoczona wczoraj siedze sobie wieczorem, czytam ksiazke, patrze na koszulke a tam... plamka... a dzis normalnie z obu piersi leci mi mleczko ;D
np. juz wiem, ze w Orlowskim za ZZO i porod rodzinny placi sie po 500 zl
ale maja pokoje pojedyncze...
zobaczymy
Mniam, jaka glodna jestem... Ines, smaka mi narobilas
Melanie zobacz tutaj jest mnostwo przepisow:
http://kuchnia.o2.pl/
http://k10.kuchniaonline.pl/index.php?przyg=7
http://www.winiary.pl/
aaaaa... zaponmialam napisac, caly czas jestem zaskoczona wczoraj siedze sobie wieczorem, czytam ksiazke, patrze na koszulke a tam... plamka... a dzis normalnie z obu piersi leci mi mleczko ;D
Przepis na pyszna fasolkę po bretońsku
90 dag fasoli białej Jaś
30 dag boczku (gotowany lub parzony)
50 dag kiełbasy
7 cebul średnich
3-4 koncentraty pomidorowe w puszce (pudliszki lub łowicz 30%)
2 kostki bulionowe (warzywne lub z kury)
2-3 łyzki przyprawy do fasoli kamis
3-4 łyzki papryki słodkiej
chilli do smaku
sól do smaku
Fasolkę należy wsypac do duzego garnka (bardzo duzego jesli robicie z takiej ilosci jak napisałam)
i zalać dużą ilością wody, zostawić na noc. Namoczoną fasolę zagotować w tej samej wodzie. Jak już się woda zagotuje odlac troche z garnka do kubeczka i rozmieszac w tym dwie kostki bulionowe, wlać do fasolki, gotować tak długo aż fasola zrobi się prawi miękka. Podsmażyć posiekaną cebulkę i dodać do fasolki. Podsmazy pokrojonyh boczek i kiełbasę i również dodać do fasolki i cebulki. Doprawić przyprawami do fasoli (ja lubie kamis), słodką papryką oraz chilli (jak kto lubi). Dodać 3, 4 koncentraty pomidorowe (ilość zależy od tego czy wolicie fasolkę bardziej pomidorową czy nie) No i można troszkę posolić jesli za mało słona się wydaje. Teraz należy pogotować jeszcze z pol godziny do godziny tak by fasolka zrobiła się miękka i wszystko się dobrze "przeszlo smakami". Od czasu do czasu mieszać zeby sie nie przypalilo!
Smacznego!
90 dag fasoli białej Jaś
30 dag boczku (gotowany lub parzony)
50 dag kiełbasy
7 cebul średnich
3-4 koncentraty pomidorowe w puszce (pudliszki lub łowicz 30%)
2 kostki bulionowe (warzywne lub z kury)
2-3 łyzki przyprawy do fasoli kamis
3-4 łyzki papryki słodkiej
chilli do smaku
sól do smaku
Fasolkę należy wsypac do duzego garnka (bardzo duzego jesli robicie z takiej ilosci jak napisałam)
i zalać dużą ilością wody, zostawić na noc. Namoczoną fasolę zagotować w tej samej wodzie. Jak już się woda zagotuje odlac troche z garnka do kubeczka i rozmieszac w tym dwie kostki bulionowe, wlać do fasolki, gotować tak długo aż fasola zrobi się prawi miękka. Podsmażyć posiekaną cebulkę i dodać do fasolki. Podsmazy pokrojonyh boczek i kiełbasę i również dodać do fasolki i cebulki. Doprawić przyprawami do fasoli (ja lubie kamis), słodką papryką oraz chilli (jak kto lubi). Dodać 3, 4 koncentraty pomidorowe (ilość zależy od tego czy wolicie fasolkę bardziej pomidorową czy nie) No i można troszkę posolić jesli za mało słona się wydaje. Teraz należy pogotować jeszcze z pol godziny do godziny tak by fasolka zrobiła się miękka i wszystko się dobrze "przeszlo smakami". Od czasu do czasu mieszać zeby sie nie przypalilo!
Smacznego!
reklama
Podobne tematy
- Odpowiedzi
- 18
- Wyświetleń
- 19 tys
- Odpowiedzi
- 15
- Wyświetleń
- 7 tys
Podziel się: