reklama
anija na maciezynskim dostaje sie tyle ile sie dostawalo (100% pensji), a wychowawczy 400zl jesli masz umowe, ale siedzisz w domu wychowujesz dziecko, a dochod na osobe w rodzinie nie przekracza 504 zl
gabi macierzynski placi zus, ale jesli zaklad jest duzy i zatrudnia powyzej 20 osob to on przelewa Ci pieniadze a zus mu wraca
gabi macierzynski placi zus, ale jesli zaklad jest duzy i zatrudnia powyzej 20 osob to on przelewa Ci pieniadze a zus mu wraca
ineczka ja skonczylam kontakty z kolezankami Jak tylko poszlam do szkoly sredniej SAma sobie postaram sie zrobic fotke brzusia jak pojde sie kompac ktoregos dnia jak bedzie moje malenstow mialo czas to mi napewno zrobi on jest wiecznie zalatany : :
tak, ja jestem na zwolnieniu i tez nie wiem kiedy te 2 tygodnie przed porodem beda, dlatego chyba po 10 wrzesnia wybiore sobie zalegly urlop. Zus w moim miescie nalicza 2 tygodnie przed porodem do macierzynskiego i nic na to nie poradze,
w innych miastach interpretuja czasem na kozysc i licza od dnia porodu, ale warto miec pewnosc
w innych miastach interpretuja czasem na kozysc i licza od dnia porodu, ale warto miec pewnosc
ale wiesz tak sie zastanwiam, skoro i tak bedziesz wykorzystywac zalegly urlop to moze sioe wstrzymaj i wez go po macierzynskim. A noz Ci wylicza normalnie macierzynski od dnia porodu, wtedy bedzie o te 2 tygodnie dluzej z amluszkiem
reklama