reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

czyli tak
jezeli ja urodze we wrzesni a umowa mi sie koczy 18 listopada to kto wtedy bedzie płacił mi maciezynskie zakład pracy czy zus

reklama
anija na maciezynskim dostaje sie tyle ile sie dostawalo (100% pensji), a wychowawczy 400zl jesli masz umowe, ale siedzisz w domu wychowujesz dziecko, a dochod na osobe w rodzinie nie przekracza 504 zl

gabi macierzynski placi zus, ale jesli zaklad jest duzy i zatrudnia powyzej 20 osob to on przelewa Ci pieniadze a zus mu wraca

ineczka ja skonczylam kontakty z kolezankami Jak tylko poszlam do szkoly sredniej ;) ;) ;) SAma sobie postaram sie zrobic fotke brzusia jak pojde sie kompac ;) ktoregos dnia jak bedzie moje malenstow mialo czas to mi napewno zrobi on jest wiecznie zalatany  ::) ::)

a ja juz padam ze zmeczeni ide sie kimnac

jutro sobie poczytam o tych wszystkich zasiłkach

dobranoc wszytkim mama tym co tu sa i tym ktore tu jescze dzisiaj zagladna

tak, ja jestem na zwolnieniu i tez nie wiem kiedy te 2 tygodnie przed porodem beda, dlatego chyba po 10 wrzesnia wybiore sobie zalegly urlop. Zus w moim miescie nalicza 2 tygodnie przed porodem do macierzynskiego i nic na to nie poradze,
w innych miastach interpretuja czasem na kozysc i licza od dnia porodu, ale warto miec pewnosc

ale wiesz tak sie zastanwiam, skoro i tak bedziesz wykorzystywac zalegly urlop to moze sioe wstrzymaj i wez go po macierzynskim. A noz Ci wylicza normalnie macierzynski od dnia porodu, wtedy bedzie o te 2 tygodnie dluzej z amluszkiem

reklama
Do góry