reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

A ja przyszłam Wam się pochwalić ze zaczynam dzisiaj 9 tydzień ;)  ;D
Pozdrowienia dla ślicznych mamuś i dzieciaczków ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za porady kąpielowe.Na początek spróbuję może Nivea z oliwką..Trochę się zdziwiłam jak przeczytałam, że kremujecie buziulki codziennie po kąpieli.Ja kremuję tylko wtedy jak wychodzimy na spacer, a wieczorna toaleta to przemycie bużki solą fizjologiczną.Krem oilatum posiadam ale boję się użyć, bo raz posmarowałam sobie twarz i pojawiło się uczulenie, mimo że do alergików nie należę.
Kusi mnie ten kremik Mustela... :)

A tak w ogóle to jestem cała w skowronkach, bo Jacenty wraca ze Szczecina już dzisiaj...i kupił na jutrzejszy obiad pongę.Nigdy takiej rybki nie przyrządzałam, więc jeśli macie jakieś pyszne i orginalne pomysły to będę wdzięczna

Witam Was po raz drugi dzisiaj!!!

Dopiero skonczylam czytac zaleglosci z dwoch dni, duzo sie tego nazbieralo ;)

Ale nieprzyjemny temat sie wkradl do nas, nie bede komentowac bo po co znow psuc sobie humorki :) ;D

Bylam dzis na dworku, patrzac z okna w cieplym mieszkanku wydawalo mi sie, ze jest fajnie, a jka sie pozbieralysmy i wyszlysmy na zewnatrz to bbrrrr zimno bylo i slonce zaszlo i po prawie godzince zwialysmy do domku bo mama zmarzla ;P ;P a corcia cala cieplutka byla hihi :)

kinek pisze:
Dziewczyny w czym kąpiecie swoje maluchy.Ja do tej pory w oilatum, ale zamierzam zrezygnować, bo trochę ta impreza za droga a Hanka póki co żadnych alergii nie ma.Które płyny sa najfajniejsze

Ja od urodzenia uzywam Jonsons Baby ;) i bardzo zadowolona jestem ;D

Do wanienki: Plyn do kapieli  i plyn do mycia (duze butle i starczaja mi na okolo3 miesiace ;D ;D)

Po kapsaniu: Oliwka lub puder na cale cialko ;)

Do pupci mam suuupeerrr masc robiona w aptece (dostaje od sasiadki pielegniarki ;D ;D ;D) ale niestety nie znam skladu bo apteka nie che zdradzic ;P ;P

Do buzi i raczek (raczki byly cale w chrostkach bo niunia sssala i memlala w buziunce i podobno od sliny, ale po tych masciach zeszlo) Alantan plus i Lipobase na zmiane stosuje no i mam krem jonsons ze slonikiem ;)

Rozstepow tez cale szcesie nie mam nigdzie :) ;D a uzywalam tylko przez cala ciaze oliwke w zelu jonsons baby ;D

kinek pisze:
A tak w ogóle to jestem cała w skowronkach, bo Jacenty wraca ze Szczecina już dzisiaj...i kupił na jutrzejszy obiad pongę.Nigdy takiej rybki nie przyrządzałam, więc jeśli macie jakieś pyszne i orginalne pomysły to będę wdzięczna

pAngę :D

proponuję obtoczyć w jajku wymieszanym z vegetą potem tradycyjnie w bułce tartej i na patelkę ;D
jak się już bedzie smażyło na ostatniej stronie to zalać tą resztą jajka z vegetą

szybko i smacznie

smacznego
ps. tylko nie sol już tej rybci :)

Witam
Dość długo mnie tu nie było. Jakoś czasu mi na wszystko brakuje. W niedzielę wygoniłyśmy szatana...mała ślicznie się zachowywała w kościele...ale chciała koniecznie z księdzem śpiewać.

a ja pange smaruje oliwa obtaczam w czosnku posypuje leciutko vegetą zawijam w folie aluminiową (do pieczenia) i wkładam do piekarnika, i na około 25 minut, na sam koniec pieczenia delikatnie odkrywam folie, zeby się rybka trochę przypiekła, dla mnie jest super (szczególnie jak ktoś nie moiże jesć smażonego;))

Winia pisze:
Witam
Dość długo mnie tu nie było. Jakoś czasu mi na wszystko brakuje. W niedzielę wygoniłyśmy szatana...mała ślicznie się zachowywała w kościele...ale chciała koniecznie z księdzem śpiewać.

Pewnie Natalka ładniej śpiewała niż ksiadz ;) ;)

Tak księdza na głowę w śpiewie biła....hihihi
ALe mamusia miała smoczek w pogotowiu jakby ten śpiew w krzyk miał się przerodzić. Bo mała się troszke nudziła ;D

reklama
eh kobity gdzie jestescie???

oglądałam fakty-straszna tragedia 6 dzieciaków zginęło w pożarze...

co za porypany świat:(

mój mężczyzna rozmawia do siebie na macie edukacyjnej, dałam mu dziś parę łyków kakao bo mi kubek zżerał jak piłam:) mam nadzieję że jutro nie obudzi się jako człowiek wysypka:)

a mąż dzwonił że jednak wraca w sobote-kiszka-mieliśmy wyjechać a tu NIC!!!

zła jestem, kupiłam sobie 3 piwa, będę dziś dobrze spała:p mam jeszcze butelkę martini otwartą:)

Do góry