reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

A ja przyszłam Wam się pochwalić ze zaczynam dzisiaj 9 tydzień ;)  ;D
Pozdrowienia dla ślicznych mamuś i dzieciaczków ;)

reklama
Dziękuję dziewczyny za porady kąpielowe.Na początek spróbuję może Nivea z oliwką..Trochę się zdziwiłam jak przeczytałam, że kremujecie buziulki codziennie po kąpieli.Ja kremuję tylko wtedy jak wychodzimy na spacer, a wieczorna toaleta to przemycie bużki solą fizjologiczną.Krem oilatum posiadam ale boję się użyć, bo raz posmarowałam sobie twarz i pojawiło się uczulenie, mimo że do alergików nie należę.
Kusi mnie ten kremik Mustela... :)

A tak w ogóle to jestem cała w skowronkach, bo Jacenty wraca ze Szczecina już dzisiaj...i kupił na jutrzejszy obiad pongę.Nigdy takiej rybki nie przyrządzałam, więc jeśli macie jakieś pyszne i orginalne pomysły to będę wdzięczna

Witam Was po raz drugi dzisiaj!!!

Dopiero skonczylam czytac zaleglosci z dwoch dni, duzo sie tego nazbieralo ;)

Ale nieprzyjemny temat sie wkradl do nas, nie bede komentowac bo po co znow psuc sobie humorki :) ;D

Bylam dzis na dworku, patrzac z okna w cieplym mieszkanku wydawalo mi sie, ze jest fajnie, a jka sie pozbieralysmy i wyszlysmy na zewnatrz to bbrrrr zimno bylo i slonce zaszlo i po prawie godzince zwialysmy do domku bo mama zmarzla ;P ;P a corcia cala cieplutka byla hihi :)

kinek pisze:
Dziewczyny w czym kąpiecie swoje maluchy.Ja do tej pory w oilatum, ale zamierzam zrezygnować, bo trochę ta impreza za droga a Hanka póki co żadnych alergii nie ma.Które płyny sa najfajniejsze

Ja od urodzenia uzywam Jonsons Baby ;) i bardzo zadowolona jestem ;D

Do wanienki: Plyn do kapieli  i plyn do mycia (duze butle i starczaja mi na okolo3 miesiace ;D ;D)

Po kapsaniu: Oliwka lub puder na cale cialko ;)

Do pupci mam suuupeerrr masc robiona w aptece (dostaje od sasiadki pielegniarki ;D ;D ;D) ale niestety nie znam skladu bo apteka nie che zdradzic ;P ;P

Do buzi i raczek (raczki byly cale w chrostkach bo niunia sssala i memlala w buziunce i podobno od sliny, ale po tych masciach zeszlo) Alantan plus i Lipobase na zmiane stosuje no i mam krem jonsons ze slonikiem ;)

Rozstepow tez cale szcesie nie mam nigdzie :) ;D a uzywalam tylko przez cala ciaze oliwke w zelu jonsons baby ;D

kinek pisze:
A tak w ogóle to jestem cała w skowronkach, bo Jacenty wraca ze Szczecina już dzisiaj...i kupił na jutrzejszy obiad pongę.Nigdy takiej rybki nie przyrządzałam, więc jeśli macie jakieś pyszne i orginalne pomysły to będę wdzięczna

pAngę :D

proponuję obtoczyć w jajku wymieszanym z vegetą potem tradycyjnie w bułce tartej i na patelkę ;D
jak się już bedzie smażyło na ostatniej stronie to zalać tą resztą jajka z vegetą

szybko i smacznie

smacznego
ps. tylko nie sol już tej rybci :)

Witam
Dość długo mnie tu nie było. Jakoś czasu mi na wszystko brakuje. W niedzielę wygoniłyśmy szatana...mała ślicznie się zachowywała w kościele...ale chciała koniecznie z księdzem śpiewać.

a ja pange smaruje oliwa obtaczam w czosnku posypuje leciutko vegetą zawijam w folie aluminiową (do pieczenia) i wkładam do piekarnika, i na około 25 minut, na sam koniec pieczenia delikatnie odkrywam folie, zeby się rybka trochę przypiekła, dla mnie jest super (szczególnie jak ktoś nie moiże jesć smażonego;))

Winia pisze:
Witam
Dość długo mnie tu nie było. Jakoś czasu mi na wszystko brakuje. W niedzielę wygoniłyśmy szatana...mała ślicznie się zachowywała w kościele...ale chciała koniecznie z księdzem śpiewać.

Pewnie Natalka ładniej śpiewała niż ksiadz ;) ;)

Tak księdza na głowę w śpiewie biła....hihihi
ALe mamusia miała smoczek w pogotowiu jakby ten śpiew w krzyk miał się przerodzić. Bo mała się troszke nudziła ;D

reklama
eh kobity gdzie jestescie???

oglądałam fakty-straszna tragedia 6 dzieciaków zginęło w pożarze...

co za porypany świat:(

mój mężczyzna rozmawia do siebie na macie edukacyjnej, dałam mu dziś parę łyków kakao bo mi kubek zżerał jak piłam:) mam nadzieję że jutro nie obudzi się jako człowiek wysypka:)

a mąż dzwonił że jednak wraca w sobote-kiszka-mieliśmy wyjechać a tu NIC!!!

zła jestem, kupiłam sobie 3 piwa, będę dziś dobrze spała:p mam jeszcze butelkę martini otwartą:)

Do góry