reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hejka,

a ja wróciłam ze spaceru. Rodzinnego :-). Zmęczyłam się trochę, bo dzisiaj w ramach oczyszczania wiosennego tylko na kawałku chleba i wodzie. Ale fajnie było :tak:

Karioka,
Lulka strasznie fajnie, że jesteście znowu :tak:

Asia, te gąbki kupiłam w Auchanie...takie no name, ale fajne...zrobie fotki ;-)

Zdróweczka dla Julci...

Spadam w kominku rozpalić.

Paaa

reklama
Dzien dobry:-)
zapowiada sie sloneczny i cieply weekend:-)

Hejka,

a ja wróciłam ze spaceru. Rodzinnego :-). Zmęczyłam się trochę, bo dzisiaj w ramach oczyszczania wiosennego tylko na kawałku chleba i wodzie. Ale fajnie było :tak:

Asia, te gąbki kupiłam w Auchanie...takie no name, ale fajne...zrobie fotki ;-)

Zdróweczka dla Julci...

Spadam w kominku rozpalić.

Paaa

Kinus podziwiam za zapal w oczyszczaniu wiosennym..ja mimo ze bardzo bym chciala to niedalabym rady:-(napisz cos wiecej o tym oczyszczaniu prosze:sorry:czekam na fotke tych gabek:tak:

Jolu jak Dominika -co powiedzial lekarz:confused:

Jula po za tym ze wizualnie ma okropne gardlo dzis raczej ok.
we wtorem idziemy na kontrol do laryngologa-zobaczymy co nam powie:tak:
moj tesciu powiedzial ze Jula moze miec angine ale przeciez anginie towarzyszy ostry bol gardla,przy przelykaniu problemy,wysoka goraczka itp...bo gardlo ma naprawde fatalne..jak wyladowalismy w listopadzie w szpitalu to tez takie miala i lekarka sugerowala i badala Jule pod katem mononukleozy ale wtedy byla wysoka trudno do zbicie goraczka...

Edytko wspolczuje problemow zdrowotnych Olence:tak:mam nadzieje ze to nic powazniejszego nie bedzie:tak:zdrowka malenka:tak:a czy Macius duzo je slodyczy:confused:moja sasiadka miala corke niejadka i jak tylko odstawili slodycze i dawkowane podobnie jak u Kinusi w jeden dzien w tygodniu od razu apetycik wrocil...ale skoro Macius ma ta anemie to moze to byc wlasnie brak apetytu i do tego to krwawienia z noska...biedny..mam nadzieje ze z wiosna bedzie lepiej..wiecej owocow,warzyw...

Martusia
podziawiam ze masz sily na dlugasne spacerki i wogole ze chce Ci sie ruszac z domku i wogole ....na ktorego czerwca masz planowany termin:confused:

Milego weekendu:tak::-)
ja dzis ruszam do filcharmoni na koncert miedzy innymi mojego chrzesniaka:tak:

Witam :sorry2:

byłam wzoraj u lekarza miałam wizyte na 12 a dotarłam dopiero przed 13 stą :szok: bo Dominika tak sie broniła przed siusianiem:confused2: ponad godzinę na nocniku siedziała i wyła :-:)baffled:
infekcja druk moczowych ale mamy już maść i tableteczki więc powinno prejść, już dziś rano było ciutek lepiej :tak:więc będzie oki
z Remikiem też juz lepiej .

Luleczko, Karioka Witajcie :-):-):-):-):-):-)

Joasiu wycmokaj małą Julcie kurcze czego te chorubska sie czepiaja dzieci:wściekła/y:

Edytko oj Maciuś az takie osre miał zapalenie:szok: biedulek :baffled: no u nas to chyba z tych łagodniejszych:tak: bo odrobinkę lepiej :tak:

Kinuś powiadasz że o wodzie i chlebie:eek: cały dzień czy dłużej?
ja powinnam rzucić juz te karmienie cycem i oprucz ćwiczeń i ograniczenia tłustych i słodkich jedzonek wspomuc sie lkarnityną lub chromem lub power guarane:nerd: bojm znowu gruba

Martusiu brzuchatko jak samopoczucie?

Miłego Dzionka:-)

Witam sie dzisiaj

Starałam sie wczoraj miedzy pakowaniem/sprzątaniem nadrobic chociaż troche zaległości

Życze Wszystkim chorym dużo zdrowia

Asiu co sie znowu do Juleńki przyplątało :-( ze tez bidulka musi sie tak meczyć...Angina piszesz? Wiesz mi pediatra kazał patrzec na gardło - jak jest nalot biały bądź czopy to angina na 100% mam nadzieje że u Julci sie nie rozwinie nic groźnego:-( Juluń przeganaiaj te paskudne choróbska!!

Edzia biedna Oleńka :-( Mam andzieje że Maciulek nie zarazi sie :-(
Oleńko zdrowiej :tak:

Kinek a jak Ty p[o tym przeziębieniu? mam nadzieje ze ok? I co z autem? odebralas od mechanika? ok jest?

Jolu jak Dominisia? byłyście u lekarza? napisz co sie dzieje.

Martusia wiesz ciesze sie ze dobrze sie czujesz, widziałam fotki kiedys na NK, pieknie wyglądasz :tak: Widze ze zaczynasz wić gniazdko - to super :tak:
a i jeszcze Gratuluje ze Sandra dzielnie spi sama :tak::tak::tak:
W sumie to już tak Malutka Wam zostało do Powitania nowego Członka rodziny :-) nawet nei wiem kiedy to zleciało :zawstydzona/y:

Dziewczyny ja następnym razem odezwe sie z PL, Jutro o 4ej rano wyjezdzamy na lotnisko i lece z Julą, mąż doleci do Nas we czwartek

W swięta jedziemy na złote wesele dziadków męża, wiec te swieta zakręcone miały ( a tak sobie obiecywałam ze w swieta odpoczne i bede tylko siedziec :-p) dzisiaj jeszcze musze kupic prezent dla dziadków i kompletnie nei wiem co to ma byc???. Ogólnie wszytskie prezenty dzisiaj kupuje, bo oczywiscie czasu nie miałam wczesniej, Jula sobie zazyczyłą Dentyste play-doh, Barbie - calineczke, i nową gre ADIBU (nie wiem czy znacie te gry dla dzieci?, Jula je uwielbia:tak:, gra sama juz w Adibu czytam i licze, adibu zaprasza na urodziny, i tajemnice przyrody. Polecam dla wszytskich bo na prawde są super :tak:)

Ogólnie Jula moja mnie bardzo zadziwia, umie liczyc do 200 a po angielsku do 50, czyta i pisze literki, zaczyna pisac pierwsze słowa, a przeczyta juz wiekszosc, umie juz dodawac na palcach (to dzieki jej komputerkowi z puchatkiem ;-))... tak jakos chyba szybko sie tego uczy... moja mama twierdzi ze za szybko i sie bedzie w szkole nudzic...ale ja jej nie zmuszam, ona sama chce pisac (szczególnie na kompie, ale na kartkach tez) jestem z niej dumna :tak:;-) no to sie pochwaliłam ;-):tak::zawstydzona/y:

Pozdrawiam wszytskich
do napisania :tak:

Luleczk wow Gratki tekiej zdolnej Julci :tak: az mi sie przypomniał Remi jak był w tym wieku też umiał czytać i pisać literki i słowa :tak::-) tylko bez anglika bo ja sama z tego noga :-p:-D ale Domcia to przeciwięństwo :sorry::-:)eek: no ni wząb nie chce sie uczyć :confused2: załamka tylko piosenki i wierszyki ale pisać :confused2:
a chwal sie dziewczyno bo masz czym taka zdolniacha:tak:
ooo widze że święta będziesz miała ciekawe i to w polsce wow suuuper :tak::-)
juz pisałam co u Domci infekcja druk moczowych:baffled:

Dziendoberek :-)

U nas od rana slonko :tak:
Zabralam sie za pranie wszystkiego dla maluszka i wczoraj skonczylam :-) Teraz czeka mnie tylko prasowanko :-p

Kaaasiula i jak sie czujecie :confused::confused:

Edytko jak Twoje dzieciaczki :confused::confused: zdrowieja :confused::confused:

Kinek pojecia nie mam co kupic malej na zajaczka. :sorry: Ma juz tyle wszystkeigo, nie ma gdzie ukladac a i tak wiekszoscia sie nie bawi, wiec trudny wybor przed nami. Myslalm o wozku gebokim dla lali ale nawet nie mam zabardzo gdzie gopostawic :-p

Jolu z Sandra nie bylam taka niecierpliwa wydawalo mi sie za kazdym razem ze mam jeszcze spoooooooro czasu na wszystko. A teraz mam wrazenie jakby tego czasu mialo mi braknac, a przeciez jeszcze conajmniej 7 tygodni ;-)

Jak tam Dominisia :confused::confused:

Jolu brzuchataka ma sie dobrze :tak:;-)

Luleczko milo Cie znow powitac :tak:
Usciski dla Ciebie i Julci :tak:
Slicznie Julcia daje rade z literkami i cyferkami. Serce sie cieszy jak taki maluch garnie sie do nauki :tak:Gratulacje dla niej :tak:Madra z neij dziewczynka :tak::-D
Sandrusia tez garni sie do nauki bardzo lubi rozwiazywac ksiazeczki dla dzieci 3-4 latka i 5-6 latek. Pisze, liczy, zaczyna tez troszke dodawac, rysuje, koloruje, rysuje szlaczki :-):-) Sama chce nie moze doczekac sie nowych ksiazeczek :-) Fajnie, ze dziecko samo sie garnie do wszytskiego :-) Przyznam szczerze ze pewnie umialaby wiecej gdyby matka len troche jeszce wiecej czasu poswiecila, ale tak mi si eostatnio nie chce i obawiam sie ze jak maly domowinik sie urodzi to tym bardziej nie bede miaal czasu. A nie chce tego. Choc czasami to silniejsze ode mnie. Chec odpoczynku i spokoju.

Dziekuje za komplemencik :*
Duzo nie duzo nam czasu zostalo do powitania malego domownika ;-) w sumie dwa miesiace jeszcze. Juz powoli zaczynam trzesc dupka :sorry:
Mnie tez starsznie szybko ten czas zlecial. Dopiero co test robilam ;-)

Luleczko wysokich lotow:tak:
Powiedz mi jeszcze macie zamiar zostac na wyspach dluzej, czy ciagnie cie do kraju :confused::confused:

Asiu naprawde z calego serduszka wspolczuje tych wszystkich chorub u Was :-(
Zdrowka, zdrowka zdrowka :*:*:
Jak dzis sie miewa Jula :confused::confused:

Wiesz jakbym sie tak zasiedziaal w domu to dopiero by mi sie nic nie chcialo ;-) a tak to sie dotlenie, rozruszam i az lepiej sie zyje :-)
Planowany termin porodu mam miedzy 3 a 5 czerwca.

Karioka milo Cie czytac :tak:
Gratuluje zdanego egzaminu z ksiegowoscii trzymam kciuki za angielski :tak:
Ale zafundujecie Sarze piekne urodzinki :tak:
Wszystkiego naj naj naj dla malej solenizantki :*:*:*

Milej soboty

Witam sie i ja :-D

U nas pogoda w miare narazie ;-)
Zaraz lece pranie wyniesc :tak:

Jezeli chodzi o swieta to ja calkowicie stracilam rachube :sorry: Sa za tydzien tak ??
Jak bedziecie spedzaly Wielkanoc ?? I co dobrego szykujecie ??
My pierwszy raz zostajemy na wielkanoc tutaj. Nie ma palemek, nie chodzi si e z koszyczkiem do kosciola :baffled: Szkoda bo to fajny zwyczaj, chodzimy w Wojkowicach co roku i malej bardzo sie to podoba. Bedziemy chyba sami na swieta i nie mam glowy do wymyslania potraw.

Zdrowka dla chorych :*:*

Milej slonecznej niedzieli :tak:

Ostatnia edycja:
Hej hej:-)

cudowna pogoda..chodzilysmy w krotkim rekawie,Jula zachwycona wybiegala sie na palcu zabaw...tak jak pisalam poza wizualnie brzydkim gardlem to nic jej nie dolega,wiec na pewno to nie angina,musimy zrobic wymazy i sie okaze :tak:dzis odwiedzila nam moja siostra z synkiem...Jula zachwycona,scigali sie na hulajnogach:-)

teraz malz gra w pileczke a my zaraz szykujemy sie do spania.
mam wachania czy puszczac jutro JUle do przedszkola czy nie:-(
zobaczymy:tak:

Luleczko W O W:szok::szok::szok:jestem w (pozytywnym) szoku po tym co potrafi JUlka:tak::tak::tak:...normlanie czytam i uwierzyc nie moge....bardzo duzo potrafi...ale to pewnie dzieki Tobie bo dobrze sie nia zajmujesz...kurcze musze sie wziasc za nauke bo powiem szczerze ze o nauce czytania to nawet nie myslalam..:sorry:

Martusia my spedzamy swieta w rodzinnym gronie u mojej mamy...wszystko szykuje ja z moja mama...z koszyczkiem idzie moja siostra z synkiem i JUla sie do nich podlacza.Jarek ma wolna sobote wiec pomocny bedzie;-)
Swieta sa juz za tydzien!!!!!!!!!

Karioko Milo Cie poczytac:-)gratuluje zdanego egzaminu i trzymam kciuki za kolejny:tak:napisz jak sie udaly urodziny Sarze:tak::-)

Jolu
jak tam Dominika sie czuje i Remik:confused:

ide zajac sie Jula bo niedlugo czas spania,choc po zmianie czasu cos jej nie pasuje ze na dworzu jeszcze jasno a my karzemy juz jej spac;-):-)

Witam laseczki :-):-):-)

Po kilku dniach zaglądam do Was,miałam problem z netem :wściekła/y: a poza tym to Wiktoria wyzdrowiała a na mnie teraz przeszło :-( katarek,kaszelek....normlalnie brak sił :szok: ciąża też mi nie pomaga :tak:;-)......echhhhhhh...

Witam nowe mamuśki :-):-):-).

Muszę nadrobić zaległości to będę trochę na bieżąco co tam u Was kosiane kobietki :-):-):-)....

Pozdrawiam serdecznie ;-):-);-):-);-):-);-):-)

reklama
Do góry