reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
Kociak pisze:
co do tego przytulania to moj patryk chodzi dzisiaj jak osai jest zly ze mala caly czas placze ;D

Nie powinien się złościć, to przecież normalne, że Maluszki płaczą :)

Mam nadzieję, że Malutka się uspokoi i da Mamuni troszkę odpocząć!.

Ale Wy dużo Dziewczyny piszecie. Przeczytałam jednak wszystko, Wiktoria śpi, ale o 1:30 budze Ją i lekarstwa daję :)

Pisałyście o kalafiorze i brokułach, ja jadłam i to i to - Wiktori nic nie było. Chociaż słyszałam, że kalafiorka nie powinno się jeść karmiąc piersią, ale co tam, trzeba ekspertymentować - najlepiej w dzień, aby w razie czego Maleństwo "krzyczało" w dzień, a na noc żeby już przeszło ;)

Śpicie wszystkie? :D

A ja dzisiaj się wybieram na urodziny do teściów. I będę jadła babę ziemniaczną ...mam nadzieję, że małej nic nie będzie ;D Teściowa babę przygotowuje taką specjalną dla mnie...bez cebuli i zasmażanej kiełbasy.

a ja mam dzis gosci u siebie, nalot tesciow ;) ;) ;D i maz sprzata od rana ;D ;D ;D a tesciowa zostaje na noc i jutro spedzimy same dzien ciekawe ja to bedzie ::) ::) ::)

Siwasek - jak to dobrze, że masz takiego Kochanego Mężulka, który Ci pomaga w domowych obowiązkach, bo jak wiadomo - różnie to bywa! :)

Muszę się pochwalić Dziewczyny - Wiktoria wczoraj usnęła o 23:00 i o 1:30 Ją obudziłam aby podać lekarstwa, wypiła 70 ml mleczka i spała aż do 6:10 rano :) Nakarmiłam Ją, ale już cycuniem, wzięłam do łóżka do siebie i spała do 10:00 - nakarmiłam i ładnie śpi - moje Dziecko w końcu czuje się lepiej!. Hurra - zdrowieje moja Rybcia. Co prawda nosek jeszcze zakatarzony, ale i nad tym pracujemy - czyszczenie gruszką, solą fizjologiczną i smarowanie noska maścią majerankową - polecam jeśli Wasze Maluszki ( OBY NIE !!!! ) będą miały katarek, naprawdę pomaga :)

Ja wczoraj najadałam się ciasta z czekoladą haha, pączki jadłam, napiłam się nawet LIFTA - ;)

Gratuluję twojej córuniu że tak ładnie spała :)
U mnie ani grucha ani sól fizjologiczna nic nie daje :mad:
może ta maść coś da jutro kupię ::)

reklama
Izis - kup koniecznie i bardzo często smaruj noskiem, najpierw oczyścić nosek solą fizjologiczną, gruszką i dopiero pod noskiem posmarować maść, wtedy dzieciątku łatwiej się oddycha - a jeśli nie pomoże ( ODPUKAĆ !!!!!!! ) to niestety lekarz będzie konieczny :( Mam nadzieję, że Twój Maluszek nie będzie potrzebował wizyty u lekarza i wszystko będzie w porządku!. Wysyłam Wam dużo pozytywnych fluidków ode mnie i od Wikuni! :)

Do góry