reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Ja parktycznie od samego poczatku wprowadziłam dodtakowy pokarm i Daria się nie odzwyczaiła od mojej piersi, sssie ładnie i butelke i mojego cycola.

Izis w praktyce potrzebane jest bierzmowanie, ale nie każda parafia to sprawdza.

reklama
Melanie - jak chcesz odciągać to po nakarmieniu wypij dużo wody mineralnej - może byc nawet 1,5 litra - odczekaj 30 min. i odciągnij. Jak masz opuścic nastepne karminie to z tej piersi którą nie karmiłaś, jak chcesz robić zapasy to odciągaj z każdej ale po trochu. Ja odciagam na zapasy nocą, bo mam wtedy duzo pokarmu a mały ma długie przerwy i wiem że pokarm się wytworzy do nastęopnego karmienia.
Poza tym chyba lepiej żebys poczekała jeszcze chwile z tym odciąganiem aż ci sie laktacja nie unormuje.

Aniulka - no laktator pobudza laktacje jak sie odciąga regularnie i do dna - ale jak od czasu do czasu - to nie widzą istotnej różnicy w producji.

a

mi kapie ciągle (najwięcj kapie jak karmie - oczywiście kapie z tej która wtedy nie karmię). Muszę stale nosić wkładki bo inaczej jestem cała zalana ( nie cierpie zapachu pokarmu) zwłaszcza w nocy właśnie.
a

ja też mam raczej w nocy pełne, kapiące cycki
ale wczoraj po odciągnięciu laktatorem, w nocy były miękkawe
i dzieciak mi sie nienajadał chyba
byc może dlatego mieliśmy przerwe w spaniu, bo zawsze spaliśmy bez przerw

MI tak napoczątku też strasznie kapało, jak byłam  szpitalu to nocki miałam zarwane, ale teraz jest ok chyba to się unormowało i kapie tylko jak karmie. I staram się nie odciągac bo tak jak pisze Anik laktator i odciąganie pokarmu w dużych ilościach powoduje sybsze gromadzenie nowego pokarmu, a więc skutek odwrotny.

Melani  nie ma za co  ;) ;) ;)

reklama
Do góry