reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Co za dziwna położna!!!! ::) ::) Przecież dzieci piją swoim rytmem! Jak będzie za szybko piła to się zakrztusi albo nałyka powietrza i kolka gotowa. Nie rozumiem tego :(

A masaz piersi przeciw zastojom?? jak karmisz to nie będzie zastojów. A mi mąż wczoraj zrobił taki masaz że rano miałam mokrótką całą piżamę i nie wiedziałam którą pierś najpierw dać małemu... Tyle mleka miałam ;D ;D ;D

reklama
hmmm...
u nas jak była położna to pobierała krew z pięty Pariski
i w tym momencie poprosiła mnie, żebym ją karmiła, to miało odstresować dziecko tzn odwrócić uwagę od przekłucia piętki
ale nie ciągnęła ;) mnie za piersi i nie patrzała czy dobrze karmię
tylko pytała czy z karmieniem jest wszystko ok
no i zajrzała czy krocze się dobrze goi
w sumie była może z 5 minut
wpisała coś jeszcze do książeczki zdrowia i zniknełą :D

acha a na samym początku poszła umyć ręce :)

Aniulka a ja jak wczoraj poszłam sobie zrobić nasiadówkę z tandum rosa, to spojrzałam na brzuch a ona cały mokry
tak mi z piersi kapało :laugh:

a właśnie jak tam wasze brzuszki
mój wraca do formy ale ciemną kreskę jeszcze mam :p
za 2 tygodnie zabiorę się za robienie brzuszków ;D
albo za tydzień... ::)

no to ja mam jakiegos farta :p :p :p
u Melanie 5 minut, a u mnie prawie 2 godziny.
Ale jesli chodzi o higiene to ma dużego plusa. ;D ;D ;D

Mój brzucho też juz wporzo tylko troche miekawy ale niedługo tez zacznę ćwiczyć to może odzyska dawną jędrność ::)

ciągle jak oglądam galerię, to nie wiem od jakiego dzieciaczka zacząć opisy ohy i achy :D
normalnie słodzinki

dzieciaki są niesamowite :D :D :D
mamy pokupowały dobre aparaty i ciężko oczy oderwać od fotek słodkich pyszczków :D :D :D

Aniulka widzę, że kimono z kaczuszką jest jak najbardziej w dobrym rozmiarze :)
śliczne!

A Wy moczycie pępuszek??

Joanka, Grooha, Beacia hop hop!!!!!!
gdzie jesteście???
szczęściary pewnie na porodówce :)
mówiłam, że sama zostanę! a tak rewelacyjnie byłoby dzisiaj urodzić!!!

siwasku ta położna to jakaś sadystka!!!

reklama
Tuniu, ja się melduję, nie bój żaby i tak będę ostatnia.
Tak przeżywałam ten egzamin że Krzyś się orbaził że nie jest number one... :p

A ty jak czytam, to powinnaś dostać medal za wytrwałość, przechodzisz chyba najgorszą ciążę z nas wszystkich.

A, no i pamiętaj moja droga że jutro muszę z Majką zaliczyć alergologa więc co do mnie to z czwartku nici...

Do góry