reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Ola trzymamy kciuki, oby maluszek szybko wyfrunął na wolność.

Gabi
serdecznie gratuluję i witam po długiej nieobecności. Długaśny ten twój Mikuś :) Co was tak trzymało w tym szpitalu? Cesarkę miałaś ?

No i Tunia chyba rzeczywiście się rozdwoiła bidula, tuż przed egzaminem. Ale skoro nie ma jej już od trzech dni to pewnie spokojnie będzie mogła na ten egzamin jutro pójść, już bez arbuza. ;)

Beacia, gniazdko to sobie odsmarowałaś że hej. Ślicznie. Przyznam szczerze że ja urządzam wnętrza w nieco innym stylu. Trochę bardziej w kierunku prostoty i staroci. Mamy w domu meble sprzed drugiej wojny światowej, z odzysku od mojego męża babci., ale w ocenie czyjegoś gniazdka..., na prawdę mi się podoba. Ślicznie pokoik maleństwa  wygląda no i kuchnia też zachęca do gotowania, bo jecie chyba w salonie? . Jak się czujesz kobitko ? Masz termin na koniec września ale z twoimi szaleństwami to chyba lada moment będziesz bawić się w cycolenie...

Melanie
, jeśli chodzi o USG bioderek to nie kojarzę po Majce żeby był jakiś dlony limit wiekowy.
Po prostu zwykle na początku mamusie zajmują się innymi sprawami, przystosowują się do cycolenia i ogólnie obowiązkó codziennych.
W moim przypadku dokładnie tak było, lekarka środowiskowa zwróciła uwagę na Majki bioderka i kazała na początku obserwować i szeroko pieluszkować, a w przyszłości USG. Jeśli to wszystko ze sobą pogodzisz to nic złego. Tak mi się wydaje.

reklama
Ola trzymaj się, oby jak najszybciej dzidziuś się urodził i nera przestała boleć.

Ja wciąż melduję się w stanie podwójnym.

Jak Tunia poszła rodzić to zostały z nas Beacia, Joanka i Marta3x, no i ja.
A tu tylko kilka dni września zostało.
Miałam nadzieję, że urodzę przed terminem i zdążę pójść na ślub przyjaciółki 1 października,
ale jak tak dalej pójdzie to będę się kisić w domu (a w najlepszym przypadku w szpitalu).

Życzę wszystkim mamom wrześniowym miłego dnia.

Hej ja też nadal 2w1!!!!
W nocy miałam skurcze ale mi przeszły.Ale to chyba z nerwów bo koleżanka która miała jutro jechac ze mna do szpitala miała tez i esemesowała mi wieczorem no i dzis dostałam kolejnego smsa że juz urodziła o 00.10 córeczkę.Może pamietacie Kaszu, często tu wpadała z pażdziernika? Tak sie ciesze że choc ona ma to juz za soba.
Gabi ciesze sie że juz jesteście w domku.A dlaczego Was tak długo trzymali? Jeśli wolno oczywiscie zapytać? Pokaż nam szybciutko Mikołaja!!! Jestesmy bardzo ciekawe. A ty jak sie czujesz? Będziesz miała czas to napisz coś więcej.
Joankadziekuje za ocene mojego lokum.Z tym jedzeniem róznie bywa,raz w kuchni raz w salonie....Czuje sie jak na razie ok,a jutro mam sie wstawić na 9.00 do szpitala w pełnym rynsztunku i mam nadzieje że juz tam zostane.Termin co prawda mam dopiero na 27-30 września ale mój gin ma jutro dyżur i chciałby mnie wziąść pod skrzydełka jutro :laugh:.Może we wtotek sie zamelduje już bez brzuszka,a w razie czego dam wam znać smsem.
Ola grzej sie grzej żeby mniej bolało.I masz racje jak nie ma lekarza prowadzącego to nie ma sie co pchac,chyba że maluszek inaczej zadecyduje :)
Grooha mam nadzieje że na to wesele sie załapiesz.Dziś piątek,popracuj troszke więcej to może cie ruszy ;) Ja tez mam taki zamiar dzisiaj. Ale ja juz tak charuje całą ciąże i nie umie szybciej mnie złapać :p.Ciekawe czy mnie jutro zostawi czy odesle do domku.Boje sie jak cholera ale chce to juz mieć za soba.
Pozdrawiam wszysciutkie serdecznie.Kończe bo zaraz maja z serwisu przyjechać do piekarnika.Papa.

Wczoraj lekarz powiedział mi że czekają 12 dni po terminie i dopiero wywołują.Jak zwykle nic się nie dzieje od poniedziałku do wczoraj nic się nie zmieniło.Szyjka podobno nadal ciążowa.Troche mnie załamał bo 12 dni to dopiero 4 października:( Napiszcie jak to jest gdzie indziej .

Milena (a wogóle to śliczne imię i jakbyśmy mieli córeczkę to tak właśnie byśmy ją nazwali) jak już kiedyś pisałam mi kazali stawić sie w szpitalu 7 dni po terminie. To wypada w sobotę, ale mam zamiar załapać się na to wesele, więc jak już to pójdę w poniedziałek (przez weekend i tak nic nie zrobią). No chyba, że mój synek zdecyduje się wyleźć w końcu sam.

Beacia to czemu kazali Ci przyjść wcześniej do szpitala, jeszcze przed teminem? Ja niestety nawet małego skurczuku nie mam. Cóż, od 2 tygodni trwa u nas remont kuchni i mały pewnie czeka aż dziadek skończy. Życzę skurczyków.

ania.g dziekuję bardzo :)

Joanka moja koleżanka, która urodziła 4 miesiące temu też w Bydgoszczy ale w innym szpitalu robiła usg chyba po miesiacu i też miała za free
sama nie wiem jak to jest
może co szpital, to obyczaj ::)
ale jesli kazali się zgłosić, to co nam szkodzi

wcale nie chodzi o kasę ale jesli jest taka mozliwość, to czemu nie skorzystać z niepłatnego badania...

Noo ciekawe co u Tuni, może to tylko awaria kompa a może nie... ::)

Ola.K czyli co? we wtorek???? :)

No hej
Właśnie wróciłam od ginki, wszystko w porząsiu, dzidziol rośnie i jeśli jutro po egzaminie nie wyskoczy to może będzie wielgaśny jak Łukaszek Aniulki. Teraz waży ok. 3.700. Serducho wali, nery pracują. Itd.

No ja rónież dostałam nakaz stawienia się w gabinecie za siedem dni, ale to będzie raptem jeden dzień po terminie. Celem wystawienia urlopu macieżyńskiego i nie wiem czego tam jeszcze, ale szczerze mówiąc mam nadzieję że Krzyś na baczność jutro po egz. stanie i odmaszeruje do realu... ;)

Beacia, Grooha, Ola i Milena
trzymamy się razem. Jesień się nam dzisiaj zaczęła więc nasze szkraby na pewno będą czerwono, pomarańczowo jesienno cudowne. Może kasztana im postawimy koło łóżeczka ?
To fajnie, chociaż te Beaci skurczybyki to tak średnio na 30 Września wyglądają...

Nie wiem jak wy ale ja noce mam k o s z m a r n e. Normalnie zero spania, ciągle jakieś durne sny, przeplatają się z sikaniem i napinaniem macicy. Dzidziol wali w żerba dokłądnie wtedy kiedy już się usadowię w łóżku no i tak w kółko. Pewnie przeżywa biedaczek ten jutrzejszy dzień. Dla nas to taki magiczny dzień, ja w końcu wezmę się za porządki bez stresu że urodzę przed egzaminem, jeszcze nigdy się tak nie cieszyłam na myśl o myciu okien ;)

Melanie
, idź na to badanie, teraz przy naszych wydatkach na pieluchy, proszki i inne akcesoria maluszkowe, każdy grosz się przyda. A jak będzie wskazanie to pójdziesz kolejny raz prywatnie.
Jak tam nasza malutka Paris? Cycoli jak należy? Brodawki w porządku ?

No i gdzie jest Tunia?

A Aniulka to chyba już dzisiaj w domciu, może się odezwie.

Papatki dla wszystkich, dzisiaj ostro pokuję na jutro, a jutro sobie odbiję.

Krzyśku
, siedź w brzuszku jeszcze jeden dzionek pliiiiiiiiz.

Joanka a mi też powiedziano, że mała ma 3700g i co??
urodziła się 3260 g uffff....

moje sutki juz lepiej
szew też
:D

Joanka trzymam kciuki z całej siły za jutrzejszy egzamin i za kolejną ważną sprawę...
żeby szybko Krzysiek się z mamą przywitał

reklama
hej !
Joanka,Grooha, Milena, Beacia, Ola trzymam się z wami!
mam wizytę dzisiaj o 17
ciekawe co mi powie lekarz?????
znowu mam roboczy dzień
latam , sprzątam, prasuje
ręce rano miałam takie spuchniete ,że miałam problem z podpisem w banku ::)

Krzysiu słuchaj mamy, a Tobie Joanko powodzenia jutro!

Melanie widzę że dzis humor lepszy :laugh:

Beacia pozdrowienia dla Kaszu!wyprzedziła nas, ale wielkie gratulacje dla niej!!!!

u nas fajny dzień dzisiaj, cieplutko

Do góry