reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Melanie, nie chciałam wcześniej krakać z imieniem, bo niestety tak już u nas jest. akta stanu cywilnego muszą być sporządzone w języku polskim z zachowaniem zasad polskiej ortografii i wszystko musi być zgodne z opinią Rady Języka Polskiego przy prezydium PAN. po prostu wg naszych ustaw nie ma imienia Paris, a jedynie co znalazłam to męskie Parys. mojej koleżance nie chcieli zarejestrować imienia Martina. no ale jak piszesz, że zarejestrowane zostało imię Sarah, to w ogóle nie ma polskiej pisowni, to może się uda, w każdym razie trzymam kciuki!

Poza tym nie denerwuj się tym co ktoś mówi, bo przecież wiesz, że nie watro!!!! niektórzy po prostu są zazdrośni i zawistni i trzeba to kompletnie ignorować, bo niestety tego się nie da wytępić.

reklama
Melanie nie płacz i nie denerwuj się, jesteś dopiero po porodzie , karmisz - to moze zaszkodzić
to po pierwsze
nie czytaj juz tego co one nawypisywały , nie warto
jesteście niebanalni, piękni, macie super dziecko
kazdy zyje tak jak chce
wystarczy już szarzyzny i nudy
bądzcie tacy jak Wam odpowiada
i głowa do góry
Melanie jesteś dzieckiem szczęścia ;)
komu sie uda jak nie Tobie!!!!!( to w sprawie zarejestrowania Paris)
nie odniosłam wrażenia byście byli zadufani w sobie

elwis_m pisze:
!!! MELANIE - GRATULACJE Z CAŁEGO SERDUCHA !!!
Paris jest piękna, imię przecudne, mąż kochany a ty niesamowita, no i wasza stronka superaśna !!!

majowy elwis

a tutaj na forum jest strasznie dużo wypasionych mam ;D
dziękujemy elwisku i pozdrawiamy Twoją rodzinkę

Melanie jestem w szoku że ktoś w ten sposób o Tobie myśli mając jakkolwiek doczynienia z Tobą
Jesteś u nas dość częstym gościem i czytając Twoje wypowiedzi przez myś mi nawet nie przeszło że się wywyższasz
Nieprzejmuj się tym co inni piszą na Twój temat jesteś Ok Tak trzymaj

Melanie, kochanie czy Ty nie widzisz, że tu na forum wszystkie Cię uwielbiamy?!  ;D Ciebie i Twoją cudowną rodzinkę... A Paris jest prześliczna, ma piękne oryginalne imię. Nie zaglądaj tam na tamto forum bo będziesz się tylko denerwować. To nie ich p...na sprawa jak nazwiecie swoje dziecko. Jak im się nie podoba, to przecież im nikt nie kazał dawać oryginalnych imion! W ogóle szkoda Waszych nerwów, olej to i tyle  ;) ;) ;) ;)
Całuski dla całej Twojej rodzinki.

Melanie, to jest okropnie przykre - wciąż przekonujemy się, że u nas wiele osób uważa, że ma prawo (wręcz obowiązek!) wyrazić swoje zdanie na temat innych osób - i że wcale nie musi przy tym zachowywać jakiejkolwiek delikatności.
Ciekawe, czemu ludzie nie pomyślą o tym, że swoimi uwagami mogą kogoś innego bardzo zranić, ale też o tym, że być może ta druga osoba też miałaby kilka powodów do wyrażenia miażdżącej krytyki na ich temat :( Czy sami uważają się za idealnych?

Ciekawe, kiedy nauczymy się (mówię ogólnie o nas Polakach, nie mam na myśli osób piszących na forum babyboom - bo tutaj atmosfera jest super przyjacielska i każdy może pisać szczerze, co sądzi) tolerować innych.

Melanie, w Twoim przypadku krytykę jakichś ograniczonych panienek wzbudziło imię Paris, a wyobrażasz sobie, że moja ciotka śmiertelnie się obraziła, gdy powiedzieliśmy, że nasz synek będzie prawdopodobnie miał na imię Pawełek?  ;D  ;D Bo ona ma sąsiada o tym imieniu, którego nie lubi. I to wystarczy. Potem zaszła zmiana, i maluszek pewnie będzie Maksymilian, co okazało się równie "złym" wyborem, ponieważ tak na imię miał mój były chłopak, który w tym roku zginąłw wypadku. A co ma jedno do drugiego - nie rozumiem. To imię akurat wybrał mój mąż, widać jemu nie przeszkadza. W końcu zaczęłam odpowiadać wprost, że ja nie prosiłam o krytykę i ważne jest dla mnie to, co JA sądzę. Na razie jest cisza, ale i tak grono obrażonych jest. Skoro tak lubią, to niech się dąsają, ich problem!

nieee no...
ja sie zarycze
teraz płaczę ze wzsuszenia jakie Wy jesteśćie świetne kumpelki a nawet powiem więcej prawdziwe netowe przyjaciółki :-* :-* :-*

Hihi tak mi się przypomniało, jak jeden znajomy pan imieniem Kazimierz opowiadał mi, że w czasie drugiej wojny światowej w okolicach, z których pochodził (bodajże Koło), Niemcy pozwalali, żeby urodzonym w tym czasie polskim dzieciom nadawać w pierwszej kolejności takie imiona (chyba, że w rodzinie było więcej dzieci): chłopcom: Stanisław/Kazimierz, dziewczynkom: Stanisława/Kazimiera.
Nie wiem czy ta historia to prawda, ale chyba tamte krytykujące Melanie panny świetnie by się odnalazły w tamtych czasach ;) Wszystkim po równo!
Zresztą pewną rozwiniętą formą są obowiązujące spisy imion - z tego co wiem imiona o pisowni niepolskiej, czyli np. Sarah, można nadawać wówczas, gdy przynajmniej jedno z rodziców jest obcokrajowcem. W innym przypadku urzędnik ma obowiązek wpisać Sara (czytałam wytyczne dla kierowników USC).

Dobra ta Kazimierzowa historia :D

no właśnie nasz świadek nie jest obcokrajowcem ani jego żona
ale wiecie jak to załatwili?
powiedzieli, że wyjeżdzają z tego kraju heh...

...tylko, żeby trafić na kogoś innego w urzędzie
ale jeszcze poszukamy inne furtki :)

reklama
Do góry