reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

reklama
nauczylam go tego
bo u nas jest taki fajny gdzie jest duzo nowych rzeczy
a te uzywane tez sa zajebiste
wiec sie przekonal
ale tylko do tego jednego:D

nie kcem bo:
-juz to robilam (moze byc nudno za 2gim razem:p)
-naprawde moge miec problemy (juz mi w szpitalu u maksa mowili ze to ryzykowne)
-ustalilismy z mezem ze musimy adoptowac chociaz jedno biedne malenstwo

mi pozostaje wiara w to, że będę miała duuużo pokarmu, tak dużo jak ogromne mam piersi!
a mam monstrualne, najbardziej wyraźna oznaka mojej ciąży to przeogromny biust:) i wcale nie żartuję! bawarki nie wypiję za nic w świecie!

czy któraś z was wie coś o tym, że w ciąży nie można jeść tuńczyka, halibuta i dorsza???
moja nawiedzona koleżanka napadła dzisiaj na mnie w sklepie właśnie jak kupowałam rybę tyle, że maślaną wędzoną, no i wyskoczyła z tą mądrością, że broń boże tych ryb!!! a ja myślałam, że to dobrze, że karmię moją malutką takim dobrym i bardzo zdrowym mięskiem, bogatym w witaminki i mikroelementy i kwasy tłuszczowe omega 3. no i co wy na to?

Mój mąz wogóle nie lubi chodzic ze mną na zakupy :mad: jeżeli już idzie gdzieś to do sklepu motoryzacyjnego tam się czuje jak w raju :mad:
Tunia cos słyszałam o tuńczyku ale to jakbyś jadła w jakiś ogromnych ilościach a maślaną to niedawno jadłam napewno nie szkodzi ;)

kangurki pisze:
nie kcem bo:
-juz to robilam (moze byc nudno za 2gim razem:p)
-naprawde moge miec problemy (juz mi w szpitalu u maksa mowili ze to ryzykowne)
-ustalilismy z mezem ze musimy adoptowac chociaz jedno biedne malenstwo
przyjmuję, że prawdziwy powód jest jeden lub dwa
ale wszystkie są przekonywujace ;)

ja tam nic o tych rybach nie slyszalam (chociaz sama nie jem zadnych i tez jest ok:)
ale gdyby sluchac dobrych rad kazdego to nie zostaloby nic do jedzenia
tylko woda:D

ma sie ten dar... ;D
uciekam na zakupki dopoki moj kochany maz zajmuje sie Maksiem
zaraz mi zacznie marudzic ze musi sie uczyc (ma jeszcze 2 egzaminy za tydzien)
faceci sa gorsi niz dzieci...ale tak samo kochani
przynajmniej niektorzy ::)

Czesc dziewczyny....

Jeeeeeeeeeeejku!!!!!!!! Ale naprodukowałyście stron od rana we wszystkich wątkach, ze dobre pół godziny zajęło mi czytanie wszystkiego ::) ::).

Nie będe odpisywała na wszystko bo nie jestem w stanie.

Na temat bóli brzucha pan doktorek orzekł tylko że macica przygotowuje się do porodu i stąd te bóle. ;)

Dzisiaj miałam kiepską noc. :p Jestem niewyspana. :p 3 razy wstawałam na siku, Kuba mi się na dokładkę obudził w nocy i musiałam się koło niego położyć i tak się przejęłam wczoraj tym moim niewymiarowym łóżeczkiem, ze całą noc mi się śniło.

A i jeszcze chyba na dokładkę mój drugi synuś postanowił sobie, że mu niewygodnie i prawdopodobnie wysunął gówkę z kanału rodnego.... Dosłownie poczułam w nocy jak mi się taka duża kulka po łonie przesunęła. Jak dotknęłam ręką, już głowki nie poczułam.... Czy on ma zamiar się urodzić???? :-[ :-[ :-[

Od rana buszowałam po sklepach, ale o tym w wyprawce ;D

reklama
ryby są zdrowe

chyba nie źle nawiedzona ta koleżanka

wiem, że toksoplazmozie przyjają skorupiaki ale ja jem ;D

laski pomocy!!
chce zrobić ogóry małosolne
i już o tym pisałayśmy
jedna z nas - chyba Aniulka napisała taki przepis:

No więc koper, chrzan(korzeń obrany), czosnek i to wszystko. zalewasz wodą z solą i masz ogóreczki. Na litr wody łyżka soli

ale jakie są proporcje??
ile soli na ile wody?

Do góry