reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

No Izis, w końcu , bo już pomyślałąm że tylko ja jakaś dziwna jestem czy co. Nagość traktuję jako coś bardzo intymnego i nie lubię się nią dzielić poza mężem, Majką i ginekologiem na porodówce...

reklama
Kangurki najważniejsze że mężuś zadowolony z wygladu piersi ;)
Joanka dla mnie również nagośc to strefa intymna która pozostaje tylko dla mojego mężusia :-*
Jak już wszystko pokarzesz to zero tajemnicy a ona ma wpływ na męszczyzn ich wyobrażnie i tak dalej....

Kurcze najgorsze jest to że większośc kobiet rodzi jednak po terminie....  :( - przynajniej wszystkie moje koleżanki poza jedną (czyli 12/1) urodziły "po". No więc zaczęłam się oswajać z myslą że do soboty nie przywitam małego.
Czy do was też wszyscy dzwonią z pytaniem "czy już?" - szlag mnie trafia. Przecież wszystkim mówiłam że się odezwę jak mały się pojawi. A tu codzinnie minimum 2 telefony w tej sprawie.

Wczoraj ogladałam film "Czekając na Joe" - o wyprawie wspinaczkowej w Andach, kóra zakończyła się wypadkiem. Tytułowy Joe - najpierw złamał nogę podczas schodzenia ze szczytu, potem wpadł w szczelinę - to wszytko oczywiści opowiadają prawdziwi uczestnicy zdarzeń. No i on z tą złamaną nogą wylazł ze szczeliny i doczołgał się do obozu - zajęło mu to 4 dni. Piszę to wszystko dlatego że zafundowałam sobie tę projekcję ze strachu przed porodem. Po filmie stwierdziłam że nie takie rzeczy jak poród ludzie przeżywają, więc i ja dam radę. Naprawdę to nie odstresowało.

Poza tym mały chyba jeszcze niżej sie przesunął...

Co do teściowych - ja niestety nie mam  :(

Sama zaś będę chyba straszną teściową. Okopnie zaborcza jestem. No ale pracuję nad sobą. Mam na to chyba ze dwadzieścia lat jeszcze  :D

Pozdrawiam
a

Anik ja mam jeszcze miesiac do konca a juz chodza za moja mama i chca, zeby babcine pepkowe stawiala ;D
Sasiedzi jak zobaczyli, ze ciuszki sie susza to byli wielce zdziwieni, ze ja jeszcze w ciazy, ludzie nie rozumieja, ze trzeba wszystko wyprac wczesniej ::)

Z ta wizja trzeba sie oswoic ;D
położna, ktora nas przyjmie, polozna z ktora sie umowilysmy, kilku lekarzy, anestezjolog, praktykantki/ studentki, ktoreych nie chce wpuszczac (podobnie jak 20 wyglodnialych widoku sali adeptow szkoly rodzenia)
i jeszcze moze kilka osob, bo moze nastapic zmiana ;D
jakis tabunek ludzi mnie wyoglada przy samym porodzie
potem jeszcze kilku lekarzy na obchodzie kilka razy dziennie
pielgrzymki rodzinne dokladnie wtedy, gdy bedziemy chcialy wietrzyc sobie rany lub piersi
o kims zapomnialam?
aha, jeszcze ekipa telewizji regionalnej krecaca material o wizycie biskupa ordynariusza diecezji wraz ze swita (50 osob), poswiecajacego oddzial po dezynfekcji ;D

reklama
Ineczka piękną wizję odsłonietego krocza przedstawiłaś ;D ;D ;D

A ja skończyłam mycie okien, firanki powiesiłam pranie zdjęłam i poskładałam, mały uśpiony, zajadam kolację i czekam na skurcze ;) :laugh:

Do góry