reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Cześć dziewczyny, zaglądam na wasze forum od jakiegoś czasu......bardzo miło i wesoło u Was jest. Wiec postanowiłam sie do Was przyłączyć o ile oczywiście nie macie nic przeciwko temu. Ja też bedę mamą małej kochanej dziewuszki Natalki (przynajmniej tak twierdzi lekarz...podobno jednak z tym różnie bywa.... ;D), termin przyjścia na świat jest wyznaczony na 12 września.....chociaż wcale bym sie nie pogniewała gdyby to było jednak trochę wcześniej.......

reklama
Czesc Kobietki! :)

Jak sie nie uzaleznic od forum, jak tu taka atmosfera panuje?! ;) ;D

Winia witamy!!! I dopisuj sie szybciorem do listy wrzesniowek :)

Beacia ja nie moge, z jednej str. piszesz, jak Ci ciezko, a z drugiej dla mnie jestes TYTANEM pracy :) ;D
ja sie nawet nie czuje taka ociezala, moze to moje pozytywne nastawienie, ale w zyciu bym teraz nie zrobila nawet 1/3 tego co Ty w ciagu dnia :)

Edit Kochana, ja tez nie chce szalec, przede wszystkim dlatego, ze ubzduralam sobie, ze nie chce, zeby córcia byla lwica... wystarczy tatus lew ;) dlatego fenoterol odstawie dopiero w 37 t.c. (tak po 23.08) ;D
taka opcje przyjelam i jej sie bede trzymac!

Izis nie opisalabym Ci rwy tak fachowo, jak Melanie, ale moge powiedziec, ze boli jak cholera, bol jest od kregoslupa, w moim przypadku z lewej strony, i idzie od krzyza takim pradem az do stopy... paskudztwo...
chociaz podobno kolka nerkowa jest gorsza ;)
ale na nia sie jeszcze nie zalapalam ;D

aaa zapomnialam Wam wczoraj napisac, jak w czasie naszych wizytacji na oddzialach polozniczych widzielismy maluszki...
chyba pierwszy raz moj maz sobie uswiadomil, jaka nasza corcia bedzie malutka
naprawde, niemal go nie poznawalam - tak sie wzruszyl!
i wlasnie wtedy kupilismy rozek, zeby nie bal sie Dzidziola trzymac ;D ;D

Blanus pisze:
taaaak, taki ornat ciazowy na lato to suuuper ciuch ;)

Super pomysł z ornatem na lato!!! Zwłaszcza na te upały co były ostatnio. Mi się wydaje, że i na te kiecki i na te ornaty to jest jeden krój tylko zalezy z jakiego materiału to zrobią.
Ja chciałabym sobie urodzić na urodziny czyli 4 września to byłaby kontunuacja rodzinnej tradycji, bo moja mama urodziła brata na urodziny mojemu tacie. Ale to prawie 3 tygodnie wcześniej, może jednak możliwe.

MELANIE dzięki za tak fachowy i dogłębny opis :)
WINIA witamy
BLANUS ja też ostatnio byłam właśnie w szpitalu z mężem i też był bardzo zaskoczony wielkością noworodków ale dalej twierdzi że wykąpie Kubę jak go przywieziemy pierwszego dnia ;)
Mam nadzieję że jest tak jak Edit pisze że to nie reguła że po Fenoterolu przenosi się ciążę :)

Ja też mam nadzieję że mój chłopczyk nie będzie b.dużym dzidziusiem myślę że tak ze trzy kg to wystarczy ::)

Witam kochane mamuśki,
czytałam sobie o Waszych obawach co do przenoszenia na faenoterolu i bez niego.
Przy Majce, mojej 3,5 letniej córci przenosiłam ciążę o tydzień, leżałam na patologii i chyba całkiem dla mnie szczęśliwie bo przy skurczach od razu na górę i do roboty, Majka była pod fachową opieką. Ale był taki okres że powiedziałam sobie, no mój brzuchu, zaczynamy odchudzanie i zaczęłam chodzić po szpitalnych schodach w dół i w górę, tak jakieś sześć kolejek ;D, i wyobraźcie sobie, że punkt 24:00 siostra przynosiła termometry i okazało się że coś na skurcze Hicksa - Braxtona to ten mój brzuch nie wygląda. Poczekałam jeszcze do 3 w nocy i postanowiłam nieśmiale spytać się siostruni czy to już, szybki wjazd na podnośnik, sprawdzenie podwozia i decyzja: lewatywka i na górę , rano będzie pani miała gościa. ;) Majka urodziła się z wagą 3,400 w 41 tyg. ciąży o godzinie 9:50. Tylko 3 skurcze parte i witaj na świecie. :D
Teraz natomiast będzie chyba inaczej bo jestem dopiero umówiona z dzidzią na 28 września a już ultrasonolog zapowiedział giga-baby. POwiedział że jest w rozwoju o dwa tyg do przodu. Słyszałam kiedyś że kobiety na Maternie rodzą większe dzieci. Regularnie wcinam Maternę i może rzeczywiście coś w tym jest. ::)
Inna mamuśka opowiadała mi o dwóch swoich terminach porodu. Mówiła sobie: no kochane maleństwo, męczyć się nie będziemy i zawsze w 38 tyg. ciąży brała gorącą kąpiel i jeszcze tego samego wieczoru, jazda na porodówkę.A obaj jej synowie mieli ok. 4 kg już w 38 tyg. POlecam bieganie po schodach, w moim przypadku 100 % skuteczności i lekki poród. ;D

Witam Winię i wszystkie fajne brzuchatki i mamuśki lipcowo sierpniowo wrześniowo, październikowe ( bo takie pewnie też będą) ;D ;D ;D ;D

Melanie od razu widać że fachowiec z Ciebie w dziedzinie anatomii ;) ;)

Edit nie szalej już tak z tymi zakupami, bo faktycznie większość dziewczyn to będą sierpniówki ;D ;D ;D ale fajnie, że dobrze się czujesz i trzymasz dzielnie Majeczkę w brzuszku :laugh:

Beacia ognicho to jest to!!! My na wakacjach też codziennie smażyliśmy kiełbaski na ognisku. W domu nie mam niestety takich możliwośći... Sródmieście :p :p

Joanka może faktycznie coś jest z tą Materną bo ja też ją brałam przez pierwszą ciążę i teraz też ;D ;D no i widać sprawdza się na moich dzieciach przynajmniej ;) ;)

Miłego dnia babeczki, zaraz idę na obiadek :)

reklama
Witaj Winia :)

Właśnie zjedliśmy obiad i odpoczywam
ale sie zmeczyłam tym gotowaniem, nogi bolą :p
w następnym tygodniu wypiore ciuszki ;D
i wyprasuje of koz ;D

Do góry