reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

och Melanie tak mi z tego zdjecia zapachnialo kawka, ze sobie wlasnie zaparzylam ;D
ale cos mnie dzis smaki gonia, bo wygonilam mojego mezusia po rybke wedzona do sklepu nocnego, ciekawe czy przyniesie ??
a moze to nie smaki tylko swiadomosc, ze za 2 miesiace jadlospis mi sie baaaaardzo ograniczy i trzeba sie za wczasu nacieszyc tym wszystkim ;D

a co do fokki i innych obecnych inaczej to szkoda, ze nie piszecie, bo byloby nas wiecej do ploteczek
chetnie bym poczytala co u Was slychac, jak sie czujecie i jak rosna Wasze malenstwa ;D

reklama
witam o poranku!
wcześnie dziś wstałam, wypiłam już kawke ;)
Melanie mi też najlepiej się siedzi z szeroko rozstawionymi nogami ;D, o założeniu nogi na noge mogę zapomnieć ;D ;D
ploty się chyba udały, ciasto tak apetycznie wygląda ::)
Ineczka mnie też smaki gonią, ale zjem troche(no chyba nie tak trochę skoro 13,5 kg na +)i myślę to chyba nie to!!
chociaż szczerze powiedziawszy nie jem tak dużo,nawet na Wasę się przerzuciłam a waga nadal idzie do góry ::)
Edit fajnie że dobrze się czujesz i z Majeczką wszystko dobrze.
wczoraj byłam z Igorem nad woda po południu,Igor miał radochę
dzisiaj upał ma być jeszcze większy,do soboty jakoś trzeba będzie wytrzymać ::)
zaraz mykam na zakupy

Gabi fajnie że się wyjaśniło co ci było,teraz musisz delikatnie z żołądkiem ;)
Aniulka powiedziałaś lekarzowi o problemach z brzuszkiem?
ja powiedziałam ,że mi twardnieje to mnie lekko ochrrzanił,że powinna skontaktować się z nim.
kazał dużo leżeć ,mało łazić , nospa -forte 2 razy dziennie
jeżeli to nie pomoże to przyjechać do niego.
jeszcze mi powiedział: "żeby później płaczu nie było".
i niestety kazał dalej zażywać żelazo ::)2X dziennie
magnez3x dziennie
i jeszzce materne( którą biorę od 3 miesiąca)
coś duzo tych lekarstw, może przesadza z nimi?
rzeczywiście Karolina się nie odzywa, ciekawe co u niej?
miłego dnia życzę mimo tego upału ;)

Ineczka pisze:
a co do fokki i innych obecnych inaczej to szkoda, ze nie piszecie...

Ineczko najmilsza i wszystkie DzIXewczyny

Wpadałabym się rozgadać, o chętnie!, ale - nawet leżąc ten kolejny miesiąc - gonię
wciąż z jakąś robotą. Niespokojna dusza pracoholika, i nie pomagają tu pomruki lekarzy.
Zdążyć przed Panem Jerzym - tak upływa mi ta, pierwsza i niespodziewana zresztą,
ciąża. (Niespodziewana tak bardzo, że i w pierwszych jej dniach, gdy jeszcze nikt
nie przeczuwał tej małej kijanki w moim brzuchu, od lekarki usłyszałam: Pani-to-nie-
zaaajdzie, po czym uprzejmie podsunęła wizytówkę i zaprosiła na prywatne seanse
in-vitro. Słynna już w Warszawie z podobnych praktyk Pani doktor Ceran. : )

A czujemy się dziś dziwnie: bóle od krzyża i lekkie-ale-jakby-inne skurcze. Łyknęłam
extra koktajl Fenoterolu i Nospy i przemawiam matczynym głosem do Jurka, by
miał litość. Reakcja typowa: figle i kopniaki naszego już blisko dwukilowego bąbla.

Ściskam jak zwykle. Zamykam oczy i wpraszam się na chwilkę na kanapę u
Melanie i sięgam po kawałek ciasta. (Oj, wyczuła mnie dobrze własna teściowa,
przesyłając przed kilkoma tygodniami priorytetem 7 (siedem) kilo jagodowego
ciasta z własnego pieca. Znikło w dwa dni. I może dzięki temu mamy dziś siedem
kilo na plusie : )

Czekam na Wasze posty. Przyjemność poczytać.

Marta :) ja też wcinam Wasę i czasami ciemne pieczywko, już nie pamiętam smaku białych bułeczek :( a waga niepokorna rośnie i rośnie :( No i też zamierzałam rano skoczyć na zakupy coby jeszcze zdążyć przed upałem, no ale zanim się zebrałam, wykąpałam to już na termometrze zrobiło się +30 w cieniu... Kurcze a mam dziś gości, wypadałoby zrobić jakąś fajną kolacyjkę. Może przesunę na jutro a dziś wieczorkiem skoczę na zakupy...
Marta - wydaje mi się że ten Twój lekarz trochę przesadza z tymi witaminami, tabletkami itp. Tym bardziej, że teraz jest lato i mamy łatwy dostęp do wszystkich świeżych warzyw i owoców. Materna w pełni powinna wystarczyć, sama ją kupiłam na początku ciąży i znam jej skład. Mój lekarz powiedział jednak żeby nie brać, a raczej "w naturze" szukać tych wszystkich wit. i minerałów. Lepiej się przyswajają. Ja jem tylko folik i 2x1 magnez. A jeśli Ty jesz Materne i jeszcze żelazo i magnez dodatkowo? ciekawe... a masz bardzo złą morfologię? ja np. mam hemoglobinę obniżoną 11,5 ale i tak mój gin jeszcze nie widzi powodu do niepokoju i przyjmowania żelaza w tabletkach.
Fokka - ja również już dziś zaliczyłam fonoterol z dodatkami ;) bóle krzyże niestety w nocy występują już od 3 dni... dziwnie boli, w okolicy kości ogonowej. Oj cholera, chyba będę miała w trakcie porodu też bóle krzyżowe :( a może to tylko miednica się "rozchodzi"?
Melanie - masz śliczną komodę - w jakim sklepie ją kupiłaś? i sosna to czy jakaś brzózka czy klon? ładny kolorek. Ja właśnie zastanawiam się czy kupić czy dać stolarzowi do zrobienia. Stolarz zażyczył sobie 350 zł więc chyba taniej by wyszło, co Melanie?

Edit mi tez się wydaje że przesadza z tymi lekami :(
pewnie nie będe zażywać tego żelaza.
hemoglobine miałam niestety tylko 10,3 jakieś 1,5 miesiąca temu(mimo materny)
teraz podskoczyła do prawie 12
gin się obawia żeby znowu nie spadła
poczekam z tydzień i sprawdze jak tam morfologia i wtedy zobacze czy zazywać żelazo.
będe się ratować burakami ::)
ja zrobiłam zakupy z samego rana ,ale wróciłam cala mokra,musiałam sie wykąpać, przespałam się chwile i juz nie wychodzę z domu.
po południu nad rzekę z Igorem, pomocze trochę nogi ;)
Fokka ale Ci dobrze tylko 7 kilo do przodu
coś nie do życia jestem dzisiaj,

gabi22 pisze:
witam wszystkie mamuski te przyszłe i tą z dzidzia na zewnatrz

Melanie pisze:
nie zazdroszcze ani Tobie ani mojej rodzince ktora mam bardzo wielka w Bydgoszczy
jak byłam młodsza to kazde wakacje spedzałam w tym pieknym miescie

pięknym ????????????????????????????????????????
no co Ty?
wiem, ze jestes miła
ale zeby zaraz pięknym???????????????? To chyba nie to miasto ::)
;D

fokka ciasto z najlepszej cukierniw Bydgoszczy - jej własciciel sprzedaje ciasto nawet do Londynu
częstuj się kochana - smacznego ;D

hej Dziewczyny ;D
zaliczylam dzis specerek po sklepach a teraz chlodze sie w domku

Melanie, bylam raz w Bydgoszczy i starowka bardzo mi sie podobala ;D
Rzeszow nie ma takiej rzeki przez srodek miasta nad ktora byloby tyle kafejek i innych miejsc odpoczynku

fokka 7 kg ciasta zwlaszcza z jagodami to chyba szybko przelatuje ;D fajna masz ta tesciowa

Marta i Edit ja na poczatku ciazy jadlam ciemne pieczywo, ale jakos nagle przestalo mi smakowac, teraz to ewentualnie bulki, ale cieniutko pokrojone, a na nich kilkupietrowe poklady warzywek ;D
ale morfologie mialam do tej pory dobra, tylko w 4 miesiacu cos mi sie leukocyty za bardzo podniosly, a to troche za wczesnie bylo, teraz sa ok
a wlasciwie od czego podnosi sie poziom leukocytow?

reklama
Ineczka wyzszy poziom leukocytów świadczy o stanie zapalnym w organiźmie,ale podobno u kobiet w ciąży może być troche wyższy.
to Ty mieszkasz w Rzeszowie?byłam tam nie raz ,mam rodzinę w Jarosławiu, jak byłam dziecko spedzałam tam wakacje. ;D ;D
]podziwiam Cię spacerek po sklepach w taki upał!!

Do góry