reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej Mamuśki!!!

Witam po intensywnym dniu.
Pranie, pranie, pranie, prasowanie - dopiero skończyłam, przedszkole, gotowanie, latanie za dziećmi i tłumaczenie Maćkowi że nie można brzydko mówić, a on i tak swoje - jak mantrę.

Do tego mąż z fochem, że do obiadu z 2 dań nie dostał surówki. Masakra

Mimo wszystko jakoś mi dobrze, chyba perspektywa pracy dobrze mi robi.

Uwielbiam patrzeć na swoje dzieci jak się razem bawią. Dziś grali w piłkę. Maciek jest super bratem, pomagał jej jak umiał, tłumaczył jak rzucać piłkę, jak robić ściny. Cudowny widok. Cóż przy nim stanowi sterta prasowania co 2 dni, nieprzespane noce itp...? Polecam mamom jedynaków/czek drugiego boba póki różnica wieku nie jest ogromna.

Dziś w przedszkolu Maciek udowodnił, że nie urodził się po to, żeby słuchać poleceń. Nikt mu nie bedzie mówił, co ma robić. Jak pani każe sprzątać to jest cała masa dzieci, które z chęcią to robią. Jak jest czas na zabawe na dywanie to on w tym czasie pije kawę z mlekiem.... Śmiesznie było. No i raz chłopcu powiedział coś niemiłego, ale przeprosł. Zresztą tamten zasłużył:baffled:

Kinek Maciek był ze mną na festynie i dorwał panią która takie malunki robiła, a wcześnie widział chłopca z czymś takim na twarzy. No i się uparł.

Jolu tort ... hmmm...niczego sobie.

reklama
hej hej
No wiecie co?

Kinuś pewnie już nad morzem?
Szerokiej drogi kochana.
Wypoczywaj,naciesz się mężem.Nieważna pogoda,ważne,ze jesteście razem.

U nas już niecały miesiąc do wyjazdu.
Niepotrzebnie powiedziałam o nim już Antkowi.
On już się pakuje i leci samolotem do babci.:sorry2:

Jolu
andruta nie zrobiłam.
Niewiem czemu ale nie znalazłam w domu wafla.A pamiętam,że kupowałam.
No chyba,ze nie zabrałam ze sklepu :dry::baffled:
Dziś jak M wróci z pracy to podjedziemy do sklepu i kupie :sorry2:
A taki torcik ja ty robisz jest szybki i pyszny.
Może też dziś zrobie :dry:

Edzia a co to za fochy u męża :dry::-D
Niech sam sobie zrobi surówke :tak::laugh2:
A jakie brzydkie słowa zna Maciuś?

Antek dziś ściemniał babcie,że mama go leje,tata go leje :sorry2::baffled::szok:

Hej :-)
ja od 5:30 na nogach taka jakaś zawinięta chodzę ... pranie gotowanie .... komp od rańca włączony ale pisać jakoś mi się nieudawałao :sorry2:

Aniu to może ktoś już te wafle wszamał po cichu:-D
ło matko to u babci macie przechlapane:sorry2::-D

Edytko proszę powiedz że męża po tym pytanku o suróweczkę wyśmiałaś :sorry2:
ja bym tak zrobiła :tak::-D
ja tez lubię patrzec na zabawy i komunikacje między dzieciaczkami:tak:... fajno że Maciek uczył i pokazywał Olci co i jak u mnie to raczej sama fructracja ze strony Dominiki bo jest strasznie niecierpliwa i głośna:dry: ale jestem dobrej myśli...:tak:

Ja jestem, ale nie chciało mi się pisac posta za postem, więc piszę dopiero teraz.

Aniu bossski Matt!!!! Rybka:-D
To Antoś przynajmniej o niczym nie zapomni jak już się pakuje.

Jolu oczywiście, że wysmiałam męza, do tego zrobiłam mu małą awanturę. Dziś na dokładkę podałam ten sam obiad i znów bez surówki.

Ja dziś znowu prasowałam.
Matko, ile mi się tego nazbierało...

A jeśli chodzi o Maćka słownictwo to nie przeklina, ale mówi "ziamknij się", "wynocha", "dulny pajaciu", "ty gułupku" - wszystko to z bajek, jak babcię kocham. A jeśli chodzi o bicie, to też opowiada, że jest maltretowany niemalże.

Aniu fotka boki zrywać :tak: taki słodziak że aż chce się tego dziobulka ucałowac :tak::-D

Edytko nie no dobre ten sam obiad i tez bez surówki :-D:-D:-D
to sie chopak zdziwił:-D:-D:-D

Dziewczyny muszę sie wam pochwalić Kordian dzis o 18:10 zrobił 3 kroki bez niczyjej pomocy:tak::-) jestem z niego taka dumna teraz to juz kwestia czasu jak zacznie śmigać :tak::-)
0002014B.gif

Kordianku ogromne gratulacje!!!
Ja też już chcę żeby Fasol chodził:tak:

Piękny dziś wieczór.
Siedzimy z małżem na balkonie, aż szkoda, że nie na tarasie nad jeziorem...

Cześć :-)

Edytko jeszczo troszku i Twoja Olunia będzie śmigała :tak:
u nas wieczór też był śliczny cieplutko milutko... szkoda że balkonu ni mamay :-(

a ja sama z dzieciaczkami zostałam bo Hekus zabrał Remka w trase do warszawy i torunia :confused: zobaczymy czy się nie zatuką bo tyle czasu w kabinie a Remi potrafi być upierdliwy :-D:-D:-D

Witam :-)

Dziewczyny jakie macie pomysly na imprezki urodzinowe naszych babli :confused:
Jakie menu:confused:
Imprezkabardziej dla dzieci :confused: czy bardziej dla doroslych :confused: czy moze i tak i tak :confused:

Anineczko super ciuszki. A najbardziej przypadla mi do gustu Twoja bluzeczka :tak::-)

Matt ma fajna minke :-):-)
Takie maluszki sa smieszne :-D

Kinek szerokiej drogi i udanego pobytu :tak::-)

Jolu gratulacja dla Kordianka :tak::-)

Milego dzionka ;-)

reklama
Witam

Jolu Gratulacje dla Konradka :-):-):-):-)

Martusiu u nas tym razem będą rodzinne urodziny.Chrzestni,babcie i dziadki i nawet prababcia Antka :-)
Bo zazwyczaj są tylko przyjaciele.To będą pierwsze urodziny Antka w gronie rodzinny.

Edzia a próbowałaś Maćkowi puszczać MiniMini.Tam nie ma takich słów w bajkach.
Mój Antek np.uwielbia Koziołka Matołka,Bolka i Lolka i Krecika.
Albo Listonosz Pat czy Strażak Sam też są fajne.

Takie pełnometrażowe puszczamy tylko raz na jakiś czas.:tak:

Ale zrobiłam pyszną ogórkową.Sam kwas :-D Uwielbiam i o dziwo Antek zjadł ze smakiem :tak:

Do góry