reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

WRZESIEŃ!!!!

Hej Mamuśki!!!

Witam po intensywnym dniu.
Pranie, pranie, pranie, prasowanie - dopiero skończyłam, przedszkole, gotowanie, latanie za dziećmi i tłumaczenie Maćkowi że nie można brzydko mówić, a on i tak swoje - jak mantrę.

Do tego mąż z fochem, że do obiadu z 2 dań nie dostał surówki. Masakra

Mimo wszystko jakoś mi dobrze, chyba perspektywa pracy dobrze mi robi.

Uwielbiam patrzeć na swoje dzieci jak się razem bawią. Dziś grali w piłkę. Maciek jest super bratem, pomagał jej jak umiał, tłumaczył jak rzucać piłkę, jak robić ściny. Cudowny widok. Cóż przy nim stanowi sterta prasowania co 2 dni, nieprzespane noce itp...? Polecam mamom jedynaków/czek drugiego boba póki różnica wieku nie jest ogromna.

Dziś w przedszkolu Maciek udowodnił, że nie urodził się po to, żeby słuchać poleceń. Nikt mu nie bedzie mówił, co ma robić. Jak pani każe sprzątać to jest cała masa dzieci, które z chęcią to robią. Jak jest czas na zabawe na dywanie to on w tym czasie pije kawę z mlekiem.... Śmiesznie było. No i raz chłopcu powiedział coś niemiłego, ale przeprosł. Zresztą tamten zasłużył:baffled:

Kinek Maciek był ze mną na festynie i dorwał panią która takie malunki robiła, a wcześnie widział chłopca z czymś takim na twarzy. No i się uparł.

Jolu tort ... hmmm...niczego sobie.

reklama
hej hej
No wiecie co?

Kinuś pewnie już nad morzem?
Szerokiej drogi kochana.
Wypoczywaj,naciesz się mężem.Nieważna pogoda,ważne,ze jesteście razem.

U nas już niecały miesiąc do wyjazdu.
Niepotrzebnie powiedziałam o nim już Antkowi.
On już się pakuje i leci samolotem do babci.:sorry2:

Jolu
andruta nie zrobiłam.
Niewiem czemu ale nie znalazłam w domu wafla.A pamiętam,że kupowałam.
No chyba,ze nie zabrałam ze sklepu :dry::baffled:
Dziś jak M wróci z pracy to podjedziemy do sklepu i kupie :sorry2:
A taki torcik ja ty robisz jest szybki i pyszny.
Może też dziś zrobie :dry:

Edzia a co to za fochy u męża :dry::-D
Niech sam sobie zrobi surówke :tak::laugh2:
A jakie brzydkie słowa zna Maciuś?

Antek dziś ściemniał babcie,że mama go leje,tata go leje :sorry2::baffled::szok:

Hej :-)
ja od 5:30 na nogach taka jakaś zawinięta chodzę ... pranie gotowanie .... komp od rańca włączony ale pisać jakoś mi się nieudawałao :sorry2:

Aniu to może ktoś już te wafle wszamał po cichu:-D
ło matko to u babci macie przechlapane:sorry2::-D

Edytko proszę powiedz że męża po tym pytanku o suróweczkę wyśmiałaś :sorry2:
ja bym tak zrobiła :tak::-D
ja tez lubię patrzec na zabawy i komunikacje między dzieciaczkami:tak:... fajno że Maciek uczył i pokazywał Olci co i jak u mnie to raczej sama fructracja ze strony Dominiki bo jest strasznie niecierpliwa i głośna:dry: ale jestem dobrej myśli...:tak:

Ja jestem, ale nie chciało mi się pisac posta za postem, więc piszę dopiero teraz.

Aniu bossski Matt!!!! Rybka:-D
To Antoś przynajmniej o niczym nie zapomni jak już się pakuje.

Jolu oczywiście, że wysmiałam męza, do tego zrobiłam mu małą awanturę. Dziś na dokładkę podałam ten sam obiad i znów bez surówki.

Ja dziś znowu prasowałam.
Matko, ile mi się tego nazbierało...

A jeśli chodzi o Maćka słownictwo to nie przeklina, ale mówi "ziamknij się", "wynocha", "dulny pajaciu", "ty gułupku" - wszystko to z bajek, jak babcię kocham. A jeśli chodzi o bicie, to też opowiada, że jest maltretowany niemalże.

Aniu fotka boki zrywać :tak: taki słodziak że aż chce się tego dziobulka ucałowac :tak::-D

Edytko nie no dobre ten sam obiad i tez bez surówki :-D:-D:-D
to sie chopak zdziwił:-D:-D:-D

Dziewczyny muszę sie wam pochwalić Kordian dzis o 18:10 zrobił 3 kroki bez niczyjej pomocy:tak::-) jestem z niego taka dumna teraz to juz kwestia czasu jak zacznie śmigać :tak::-)
0002014B.gif

Kordianku ogromne gratulacje!!!
Ja też już chcę żeby Fasol chodził:tak:

Piękny dziś wieczór.
Siedzimy z małżem na balkonie, aż szkoda, że nie na tarasie nad jeziorem...

Cześć :-)

Edytko jeszczo troszku i Twoja Olunia będzie śmigała :tak:
u nas wieczór też był śliczny cieplutko milutko... szkoda że balkonu ni mamay :-(

a ja sama z dzieciaczkami zostałam bo Hekus zabrał Remka w trase do warszawy i torunia :confused: zobaczymy czy się nie zatuką bo tyle czasu w kabinie a Remi potrafi być upierdliwy :-D:-D:-D

Witam :-)

Dziewczyny jakie macie pomysly na imprezki urodzinowe naszych babli :confused:
Jakie menu:confused:
Imprezkabardziej dla dzieci :confused: czy bardziej dla doroslych :confused: czy moze i tak i tak :confused:

Anineczko super ciuszki. A najbardziej przypadla mi do gustu Twoja bluzeczka :tak::-)

Matt ma fajna minke :-):-)
Takie maluszki sa smieszne :-D

Kinek szerokiej drogi i udanego pobytu :tak::-)

Jolu gratulacja dla Kordianka :tak::-)

Milego dzionka ;-)

reklama
Witam

Jolu Gratulacje dla Konradka :-):-):-):-)

Martusiu u nas tym razem będą rodzinne urodziny.Chrzestni,babcie i dziadki i nawet prababcia Antka :-)
Bo zazwyczaj są tylko przyjaciele.To będą pierwsze urodziny Antka w gronie rodzinny.

Edzia a próbowałaś Maćkowi puszczać MiniMini.Tam nie ma takich słów w bajkach.
Mój Antek np.uwielbia Koziołka Matołka,Bolka i Lolka i Krecika.
Albo Listonosz Pat czy Strażak Sam też są fajne.

Takie pełnometrażowe puszczamy tylko raz na jakiś czas.:tak:

Ale zrobiłam pyszną ogórkową.Sam kwas :-D Uwielbiam i o dziwo Antek zjadł ze smakiem :tak:

Do góry